reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ravenalka hehe mozna byc uznac ze na czczo u dzieci to poprostu przed karmieniem.... :) rano, bo dzieci w nocy z reguly rzadko sie budza na jedzenie, raz lub dwa i wtedy rano po przebudzeniu dajesz :)

a u mnie 7 rano 16 stopni, bezchmurne niebieskie niebo....zapowiada sie goracy, ladny dzionek :tak::-) w koncu....

Ostatnia edycja:
reklama
Maagda_ Ja to zrozumiałam:-) ale chodzi mi o psychike osoby 16 a 19 letniej:-) jak dla mnie mała róznicano ale kazdy ma inne zdanie. Co do szkoly to wydaje mi sie ze jest na tyle rozsadna osoba ze sobie da rade i nie wiem jakie jest jej podejscie do swiata ale jak dla mnie nie wiele jej podejscie do swiata rózni sie od osób majacych te 3 lata wiecej ( wnioskuje po tym co pisze). A poza tym czy wiek ma znaczenie? jak to mówia czasem stary jest mniej odpowiedzialny niz młody:-)
KingaMZ
Jak dla mnie róznicy nie ma bo mozna miec te 16 lat i wziac odpowiedzialnosc za swoje czyny na tyle na ile jest to wtedy mozliwe a co za tym idzie szybciej dorosnąć, jak równiez miec te 3 lata wiecej i miec nadal siano w głowie.... Napisałas przedtem ze patrzac na twoja siostre która ma tyle lat ale przeciez kazdy jest inny i nie mozna wszystkich 16-latków porównywac do jednej osoby bo kazdy jest osobną indywidualnoscia:-) Ale racja jest taka ze osoba w tym wieku ma przesrane biorąc pod uwage ze jest niepełnoletia i wg prawa nie ma praw do malenstwa.
A co do mlecyka to lekarka kayaa mi ymienic mlecyko y bebilon comfort na bebilon pepti bo maz podobno pryey mlecyko ma biegunke.... No ale mj kacper pluje tzm mlekiem jak oszalały, a jak juz cos wypije to zwraca i jak tu nie zwariowac z takim uparciuchem.
pola997 Kupiłam bebilon pepti bo takie lekarka zapisała a wczesniej podawałam bebilon comfort
ravenalka Chyba skozystam z twojej rady:-)
mamaola Dziekuje bardzo:-) ale zdjecia wiesz nie oddaja czasem rzeczywistosci:-p A co do mleczka to podobno to co mu podaje moze mu szkodzic i musze mu zmienic na to przepisane przez lekarke. Strach sie bac

Maagda_ jesli masz jakies otarcia albo wrazliwa skóre to może piec, łatwo sprawdzic,jak sie mydło dostanie w "te" miejsca i Cie piecze to po globulkach masz gwarantowane dodatkowe wrazenia. ja tego nie polecam,sadomasochistyczna antykoncepcja,pieni sie,musisz wsadzic i czekac..jakos dla mnie abstrakcja. plastry są dobre,choc trzeba ich pilnowac(ja kiedys na basenie swój goniłam). za mną chodzą ringi,ale karmie,wiec pewnie zostana mi tabletki

umi2 osz kurde, mój Iguś 2 tygodnie po szpitalu przytył prawie 800gram,a teraz skoczył jeszcze wiecej,az sie boje co mnie powiedza...

Witam Was Kochane... Ostatnio pisałam w nowym temacie o tym że pękła nam gumka.. był to jeden dzień po okresie... Mam 17 lat w październiku skończę 18.
Słyszałam że po miesiączce są dni nie płodne ale i również że szanse zajścia w ciąże są.. troche się boje bo od 4 dni mam gorączke i ciągle chce mi sie cos pić kwaśnego. Boli mnie pod brzusie tak jak bym miała za kilka dni dostać okres.

Cholera mnie weźmie z tym moim dzieckiem... Kupiłam to mleko i dupa dosłownie dupa.... Młody wypił butelke krzywiac sie okropnie i popłakujac w miedzy czasie a gdy skonczył to zwrócił wszystko. Pomyslałam ze to tak przypadkiem. podałam mu lekarstwa wypił i nie zwrócił potem znowu chciał jesc dałam mu znowu mlczka tego nowego a on z krzykiem wyplówał i wypychał z buzi butelke po czym płakał bo był głodny. Wmusiłam w niego troche tego mleka ale tyle ile zjadł to zwrócił w sumie nie wiele zjadl bo strasznie sie darł najpierw ze nie to mleko a potem z głodu. No i musiałam mu dac stare mleko odbiło mu sie odrazu ładnie i niczego nie zwrócił a poza tym jak poczuł ze to jego mleko to nie sposób mu było oderwac tej butelki...
Macie moze pomysł jak ja mam mu podac tamto mleczko zeby wypił?

Masz ślicznego bobasa:-D
A nowe mleczko spróbuj podawać tak,ze na początku mieszasz ze strym, które malutki już zna i stopniowo zwiększaj ilość nowego mleczka w stosunku do starego. Zależy jaki z niego smakosz ale np; 1 dzień 1/4 nowego, 3/4 starego. Jak będzie ok to zwiększaj - 1/3 nowego, 2/3 starego a jak nie to trzymaj się tej pierwszej miarki dopóki jej nie zaakceptuje.
Cierpliwości zyczę i Powodzenia.:-D

Witam Was Kochane... Ostatnio pisałam w nowym temacie o tym że pękła nam gumka.. był to jeden dzień po okresie... Mam 17 lat w październiku skończę 18.
Słyszałam że po miesiączce są dni nie płodne ale i również że szanse zajścia w ciąże są.. troche się boje bo od 4 dni mam gorączke i ciągle chce mi sie cos pić kwaśnego. Boli mnie pod brzusie tak jak bym miała za kilka dni dostać okres.

Poprostu zróbcie test. Migiem. Po co się stresować i żyć w niepewności.

Lilac23 chodzi o to że póki co to strasznie się boję i zastanawiam się czy być może do zapłodnienia doszło o wcześniej. Dosyć często trafiało się że kochaliśmy się bez zabezpieczenia metodą przerywaną i zawsze wychodził wcześniej.
Gumka nam pękła 5 dni temu więc wątpie żeby wtedy doszło do zapłodnienia tym bardziej niby dni niepłodne. Najbardziej teraz mnie tylko martwi ten ból podbrzusia i takie jak by kłucie.

Justysia1a bez obrazy,ale uwielbiam tekst-stosunek przerywany zawsze wychodził. zawsze podziwiałam osoby stosujące to jako środek antykoncepcyjny,ja majac 16 17 czy nawet 20 lat padłabym na zawał zastanawiajac sie czy facet zdążył czy nie zdążył,pominę już ze wydzielina przed orgazmem ma wystarczajaca ilośc plemników by zapłodnić nie jedną kobiete, więć dla mnie to że nie miał orgazmu wcale nie znaczy ze w ciazy nie jestem. a co do dni płodnych, kobieta może je miec nawet w trakcie okresu, bo to co ty uwazasz za okres być nim nie musi(plamienia moga sie zdazyc w dni płodne) zrób test,dla świetego spokoju

reklama
Ach dziewczyny dwa dni mnie nie było i 9 stron miałam do nadrobienia:szok: Ale wczoraj w nocy siedziałam i nadrabiałam wszystko bo chciałam wiedzie co u was:tak: Niedzielny piknik zakładowy mojego R nawet się udał, choć pogoda nie dopisała, ale najważniejsze że nie padało, wzięliśmy Zuzi chodzik i śmigała po trawniku, poprostu furore zrobiła, była najmłodszym uczestnikiem imprezy:-D Co do tematu który jest, o wieku i dojżałości to też mam zdanie na ten temat, mam 16 letnią siostrę, i powiem wam że to poprostu głupie dziecko jest, ma pstro w głowie i nie mogę sobie jej wyobrazić w ciąży:no: ale z drugiej strony jak ja byłam w jej wieku to już 1 rok z moim R byłam:tak: i miałam zupełnie inaczej w głowie poukładane:tak: Myśle że to nie całkiem chodzi o te "3 lata" bo każdy ma w głowie inaczej poukładane, i psychicznie rozwija się inaczej, niektórzy z jakichś przyczyn muszą wcześniej dorosnąć, myśle że niekiedy właśnie kiedy taka młoda dziewczyna zalicza wpadkę to chcąc nie chcąc musi szybciej dorosnąć:tak: Ale się rozpisałam. Ale nie koniec jeszcze. Witam dziewczyny z którymi nie miałam jeszcze przyjemności:tak:
Justysia1a nie chcę cię dobijać, ale ja nie mogłam zajść w ciążę przez jakiś czas i kiedy w końcu się udało to się okazało że to były właśnie dni najmniej płodne w całym cyklu, więc radziłabym poprostu dla świętego spokoju teścik zrobić
Black zdjęcia córeczki jak zawsze śliczne:tak:
Magdaa_ twoja córeczka to chyba istny tatuś z buźki:tak: choć może mi się zdawać, ale jest naprawdę śliczna:tak:
Później napewno jeszcze z wami popisze:-D ale teraz muszę pędzić posprzątać trochę. Mój R wyjechał dzisiaj w trasę na dwa dni:-( Aha i dostałam w nocy @, chyba z przejęcia jak czytałam wasze posty;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry