reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Maagda_ do globulek musi byc prezerwatywa,same maja minimalna skutecznosc,ale powiem Ci że o sexie oralnym zapomniec mozna;p pienia sie tak,ze masakra...

reklama
Umi2 - zdrów duży chłopak rośnie :]

Maagda - jestem w drugiej gimnazjum.. i niestety musialam umyslnie nie zdac w tym roku, poniewaz otwieraja u mnie w miescie pierwsze gimnazjum zaoczne dla doroslych, i bedzie tylko 1 i 2 klasa, wiec jesli bym zdala teraz do 3ciej gimnazjum, od wrzesnia nie moglabym isc zaocznie bo niebyloby takiej klasy... a muszę się swoją niunia zająć, bo nikt inny za mnie tego nie zrobi.
Dobrze bynajmniej, ze mnie tam przyjmą, zrobia wyjatek ze wzgledu na to, ze bede matką bo bede miec wtedy dopiero 17 lat [teraz mam 16].
Jakoś to idzie wszystko do przodu...
pozdrawiam.

Maagda - jestem w drugiej gimnazjum.. i niestety musialam umyslnie nie zdac w tym roku, poniewaz otwieraja u mnie w miescie pierwsze gimnazjum zaoczne dla doroslych, i bedzie tylko 1 i 2 klasa, wiec jesli bym zdala teraz do 3ciej gimnazjum, od wrzesnia nie moglabym isc zaocznie bo niebyloby takiej klasy... a muszę się swoją niunia zająć, bo nikt inny za mnie tego nie zrobi.
Dobrze bynajmniej, ze mnie tam przyjmą, zrobia wyjatek ze wzgledu na to, ze bede matką bo bede miec wtedy dopiero 17 lat [teraz mam 16].
Jakoś to idzie wszystko do przodu...
pozdrawiam.

Podziwiam, 16 lat i w ciąży. Jak zareagowali w szkole? Jak rodzice? Mnie by chyba zabili w tym wieku ;-) A co z ojcem dziecka? Jesteś z nim? Ile ma lat?

BlackWizard - jako, ze i tak musialam nie zdac, przestalam chodzic do szkoly od okolo miesiaca. Miesiac temu brzuszek nie byl jeszcze tak widoczny.. nie bylo go widac pod luzna bluzka, moze tylko jak siedzialam dlatego malo kto wiedzial z uczniow. Nauczyciele sie dowiedzieli na ktorko przedtym jak przestalam chodzic, nie robili z tego jakiegos halo, to byl raczej temat tabu.
Rodzice zareagowali, ze pozwole sobie to tak nazwac ''pozytywnie''. Ojceic z poczatku byl w szoku, ale nie mialam z tego powodu zadnych nieprzyjemnosci, teraz obydwoje sa szczesliwi, ze beda dziadkami.
Chłopak.. ma 18lat, jestesmy razem.

Witam. Ja mam kilka godzin wolnych bez męża i córci (zabrał ja do swojej mamy), więc skorzystałam z okazji i poszłam troche popielic warzywo, bo nieźle zarosło, najadłam się przy okazji truskawek, potem zrobiłam małe pranko w ręcach a że ich jeszcze nie ma to zajrzałam do Was.

bezssena, Maagda -dziękuję

layla - Ja mam 20 lat. pozatym to jest tu kilka dziewczyn w podobnym wieku co Ty.

KingaMz - Dla cóci ogólnie jest dobry, ale czasem robi nie tak jak powinien tata. Co do terapi to u Nas chyba wogóle nie ma poradni by iść. Pozatym wątpie czy mąż by chciał.
Musze sobie kupić ten nowy z garniera, ale wątpie czy będę mogła go używac, bo juz kupowałam różne i od każdego dostaje uczulenia tak samo jak np. od perfum.

Asheara - Fajnie, że jest ktoś kto mnie rozumie.

umi - Dobrze, że narazie dajesz sobie spokój. A skóra z czasem napewno trochę się wchłonie.
A synek rzeczywiście duży.

Maagda - Super zdjęcie :)

Ostatnia edycja:
panistepelek to brzmi troszke niepokojaco... mam do Ciebie pytanie, przepraszam, ze tak bezposrednio jesli nie chcesz to nieodpowiadaj. Ty kochasz tego faceta? Dlaczego teraz nie odchodzisz?
Wiem, ze to drugie pytanie moze nie byc latwe do odpowiedzi, bo ja obecnie tez nie potrafilabym wciaz odpowiedziec...

Ostatnia edycja:
panistepelek a co to znaczy ze robi nie tak jak powinien tata? szkoda ze nie ma zadnej poradni, przydalaby wam sie terapia. co do dezodorantu jest z tej serii sensitive wiec moze bedzie ok.

layla hmmmm....pare razy czytalam rozne artykuly gdzie bylo napisane ze biust i inne czesci ciala mozna smarowac kremami bo nie przenikaja skladniki do mleka....ale naprawde nic poza tym nie wiem na ten temat....ja sie smarowalam jak jeszcze karmilam lucje, nic jej nie bylo i nie zauwazylam u niej zadnych zmian na tym tle....hmmm, sama nie wiem.

black ja tez sobie nie wyobrazam miec dziecko w wieku 16 lat...moja siostra ma 16,5 i sobie tego kompletnie nie wyobrazam..dla mnie to jeszcze dziecko, fiu bzdziu w glowie i tyle ;) no ale to ona konkretnie hehe rozne sa dziewczyny.

asheara fajnie ze rodzice tak pozytywnie do tego podeszli :) chlopak pracuje? z czego sie bedziecie utrzymywac w 3?

reklama
Cholera mnie weźmie z tym moim dzieckiem... Kupiłam to mleko i dupa dosłownie dupa.... Młody wypił butelke krzywiac sie okropnie i popłakujac w miedzy czasie a gdy skonczył to zwrócił wszystko. Pomyslałam ze to tak przypadkiem. podałam mu lekarstwa wypił i nie zwrócił potem znowu chciał jesc dałam mu znowu mlczka tego nowego a on z krzykiem wyplówał i wypychał z buzi butelke po czym płakał bo był głodny. Wmusiłam w niego troche tego mleka ale tyle ile zjadł to zwrócił w sumie nie wiele zjadl bo strasznie sie darł najpierw ze nie to mleko a potem z głodu. No i musiałam mu dac stare mleko odbiło mu sie odrazu ładnie i niczego nie zwrócił a poza tym jak poczuł ze to jego mleko to nie sposób mu było oderwac tej butelki...
Macie moze pomysł jak ja mam mu podac tamto mleczko zeby wypił?

panistepelek To dobrze ze masz choc chwile dla siebie bo odpoczynek wiele zmienia:-) człowiek jest szczęśliwszy przynajmniej na mnie to tak działa:-p
BlackWizard A ty masz chyba tyle lat ile ja albo o rok starsza jestes wiec jestes nie wiele starsza od Asheara a szczerze mówiąc dla mnie 16 czy 19 lat to niewielka róznica:-p ja sie cały czas czuje jak 15-nastka:-p
Asheara Czytałam sobie o twoich planach zwiazanych z nauka i powiem Ci ze masz głowe na karku. Poradzisz sobie dziewczyno:-)
Maagda_ Lusia jest przecudna!! a ja jestem od ciebie o cale 10 cm wyższa:-)
Layla Jak sie urodził to wazyl 3640 ale wychodzac ze szpitala wazył 3420 wiec teoretycznie nie powinien wazyc wiece niz 4400 jak nie mniej a on sie wybija ponad norme
Kolia Czekamy na zdjecia i gratuluje wystawienia ocen nareszcie sobie odpoczniesz:-)

Do góry