KingaMZ alergeny z jedzenia trafiaja do pokarmu drogą krwi,bo z układu pokarmowego wszystko wchłania sie do krwioobiegu, kanaliki mleczne maja kontakt z krwioobiegiem,inaczej maluch nie dostałby niz z tego co przyswaja matka,bo jaka inna drogą,tak samo dzieje sie w skórze,przez krew włosniczkowa do naczyn wiekszych,dlatego w ciazy jest kategoryczny zakaz stosowania takich kremów,bo poza kofeina maja czesto retinol,czyli po prostu witamine A. Tak samo w trakcie karmienia piersia,na kazdym kremie,masci leczniczej,nawet z substancji naturalnych,etc w przeciwskazaniach znajdzie sie karmienie piersia, pisze by skontaktowac to z lekarzem. ja na stłuczona kosc ogonowa stosowac moge tylko altacet,ketoprom bengaye i inne odpadaja,bo srodki przeciwbóle szkodza dziecku, bo maść musi zawierac wieksze stezenie srodka czynnego by przeniknac skóre. to coś jak z plastrami antykoncpecyjnymi,maja końska dawke hormonów,a do krwi dociera taka sama ilosc jak w pigułkach anty
umi2 mój sie prezy podczas kupki,czasem popłakuje, zaczełam dawac mu smoczek,bo zdenerwowany od razu szukał piersi,nałykał sie powietrza i sie pogarszało,mama mówi z epanikuje,ze kazde dziecko czasem musi postekac,a ja od razu mam wrazenie ze maluch mi cierpi a ja nie wiem jak mu pomóc
pola997 Iguś nie płacze,czasem tylko sie zaniesie płaczem ale przestaje...ja juz czasem nie wiem co mu jest...
Asheara dziekuje,mam nadzieje ze pomoże mu
anetka551 mój M kąpie,przewija,przebiera. w złości nagadał mi bardzo dużo,by pozniej przepraszac przepraszac,dla niego najwieksza kara jest gdy biore małego do karmienia i on nie ma co przy nim zrobic, tez nie wiem skad mu sie wzieło to ze wszyscy faceci nie opiekuje sie dziecmi, choc racja,znam takie przypadki,ale znam tez i odwrotne