reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KingaMZ Kubuś ;)
Asheara Zaszłam po 3 miesiącach, a następne 3 byłam z nim już tylko dla dziecka i to był koszmar. W sumie pół roku.
Przykre jest to co piszesz...Ja bym pisała teraz tak samo, gdybym w styczniu nie zdecydowała się odejść...Ale nam też się nie układało i wiedziałam, że to nie to, więc nie było sensu tego przedłużać.

reklama
bezsenna slodko :)

BlackWizard ja mialam w 6 miesiacu taki brzuch, a przy drugim to w ogole szybko zaczelam go miec ;)

pola to sa antyperspiranty garnier mineral (bialo-zielone opakowanie), innych chyba nie ma tej firmy, przynajmniej ja nie widzialam. Ja kupuje w kulce - one taki dziwny ksztalt maja jak pileczka ;) inny niz te pozostale hehe. ostatnio z tej serii kupilam taki na upal, stres, sport i co ci powiem...dzisiaj poszlam na dwie godziny na silownie, mokra bylam jakbym z pod prysznica wyszla a w ogole nie bylo ode mnie czuc potem tylko tym dezodorantem! jestem bardzo zadowolona.... :)

KingaMZ alergeny z jedzenia trafiaja do pokarmu drogą krwi,bo z układu pokarmowego wszystko wchłania sie do krwioobiegu, kanaliki mleczne maja kontakt z krwioobiegiem,inaczej maluch nie dostałby niz z tego co przyswaja matka,bo jaka inna drogą,tak samo dzieje sie w skórze,przez krew włosniczkowa do naczyn wiekszych,dlatego w ciazy jest kategoryczny zakaz stosowania takich kremów,bo poza kofeina maja czesto retinol,czyli po prostu witamine A. Tak samo w trakcie karmienia piersia,na kazdym kremie,masci leczniczej,nawet z substancji naturalnych,etc w przeciwskazaniach znajdzie sie karmienie piersia, pisze by skontaktowac to z lekarzem. ja na stłuczona kosc ogonowa stosowac moge tylko altacet,ketoprom bengaye i inne odpadaja,bo srodki przeciwbóle szkodza dziecku, bo maść musi zawierac wieksze stezenie srodka czynnego by przeniknac skóre. to coś jak z plastrami antykoncpecyjnymi,maja końska dawke hormonów,a do krwi dociera taka sama ilosc jak w pigułkach anty

umi2 mój sie prezy podczas kupki,czasem popłakuje, zaczełam dawac mu smoczek,bo zdenerwowany od razu szukał piersi,nałykał sie powietrza i sie pogarszało,mama mówi z epanikuje,ze kazde dziecko czasem musi postekac,a ja od razu mam wrazenie ze maluch mi cierpi a ja nie wiem jak mu pomóc

pola997 Iguś nie płacze,czasem tylko sie zaniesie płaczem ale przestaje...ja juz czasem nie wiem co mu jest...

Asheara dziekuje,mam nadzieje ze pomoże mu:)

anetka551 mój M kąpie,przewija,przebiera. w złości nagadał mi bardzo dużo,by pozniej przepraszac przepraszac,dla niego najwieksza kara jest gdy biore małego do karmienia i on nie ma co przy nim zrobic, tez nie wiem skad mu sie wzieło to ze wszyscy faceci nie opiekuje sie dziecmi, choc racja,znam takie przypadki,ale znam tez i odwrotne

Layla co do tego co mówił Twój mąż, że będzie jak wszyscy faceci, że nie ruszy palcem itd... to myślę, że nie wie co mówi.. Ty na pewno sama byś sobie poradziła, a faceci chyba zazwyczaj pomagają swoim kobietom przy dzieciach.
Mój chłopak zawsze w nocy wstaje jak Zuzia się obudzi, przebiera jej pampersa, przynosi mi ją do łóżka, żebym ją nakarmiła, później jak już zje, to zanosi ją do łóżeczka :tak: Poza tym prawie codziennie kąpie małą :-p Taki kochany ten mój Przemek :tak:;-)
Pozwalam się wtrącić - ale poprostu masz suuuperastego faceta. Ja juz nie wiem jak do mojego przemawiać zeby czasem pomógł.

pola to sa antyperspiranty garnier mineral (bialo-zielone opakowanie), innych chyba nie ma tej firmy, przynajmniej ja nie widzialam. Ja kupuje w kulce - one taki dziwny ksztalt maja jak pileczka ;) inny niz te pozostale hehe. ostatnio z tej serii kupilam taki na upal, stres, sport i co ci powiem...dzisiaj poszlam na dwie godziny na silownie, mokra bylam jakbym z pod prysznica wyszla a w ogole nie bylo ode mnie czuc potem tylko tym dezodorantem! jestem bardzo zadowolona.... :)

I ja go polecam:sorry:

My juz po wizycie u lekarza!! Kcperek wazy 4950 i pani doktor powiedziala ze za duzo przybral na wadze... a wczesniej kazała mi zebym mu mleko dala bo jadł swoje piesci z głodu... to po wazeniu zmieniła zdanie stwierdziła ze lakomczuch z niego. I prawdopodobnie bigunka to własni przez mleczko bo duzo go je a moze byc dla niego ciezkostrawne:-) I pochwaliła Kacperka ze ladnie trzyma główke:-)

Layla ja niby nie mam skłonnosci do paniki ale serce mi sie kraje jak mały popłakuje robiac kupke bo napewno go boli ale jest to inny płacz niz taki z głodu bo ten z głodu to mozna usłyszec w promieniu kilometra tak mój syn daje po garach.... ale ten płacz mi nie przeszkadza byleby tylko go nie bolało i ja cie rozumiem ze sie martwisz bo ja tez nie umiem patrzec na to jak kacpra cos boli.
pola997 mnie własnie lekarka przepisała ten bebilon pepti czy jakos tak a przedtem dawałam małemu bebilon comort wiec zobaczymy:-) mam nadzieje ze przejdzie:-)
anetka551 ja jak chodze czy siedze nic mnie nie boli ale czasem jak leze i wstane za szybko to czuje ból a po tamtych cwiczeniach to w ogóle przez 2 dni siedziec z bólu nie mogłam tak wiec dałam sobie spokój na razie z cwiczeniami.

BlackWizard co do brzucha to masz racje ja miałam w 23 tc mały brzuch, ale widocznie to zależny od osoby.. ;]
umi2 ja mam 158 :)
anetka551 mój Krzysiek jak jest to całą noc wstaje do małej nawet mnie nie budzi. ;)
Asheara jak radzisz sobie ze szkołą, do której klasy chodzisz i jak zareagowali uczniowie. ?

Lusieńka. ;*** z przed 30 minut. ;)

20090608056800x600.jpg

Ostatnia edycja:
lilac23 mój sam zaczął pomagać,w szpitalu gdy nie byłam w stanie sie zwlec z łózka on przewijał,w domu było to samo,potem jakoś tak naturalnie zostało

umi2 a ile Kacper wazył przy porodzie?znaczy inaczej,ile przytył ze lekarka mówi ze za dużo?bo mój tak rosnie,a je non stop:(

Maagda_ ale ona duuża...

3 dni mnie nie bylo i naprodukowane tu jak nie wiem mozeponiej uda mi sie nadrobic. Oceny juz mam wstawione i wkoncu mam spokoj no i jestesmy juz po chrzszcie pozniej zdjecia powstawia;-) pozdrawiam wszystkie

reklama
Do góry