reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja staram się utrzymać wagę bo mam strasznie mało elastyczną skórę :wściekła/y: i wystarczy że przytyję kilogram i mam na cąłej pupie i udach rozstepy :angry::wściekła/y: których za żadne skarby nie moge się pozbyć...aż boję się co będzie jak będę w ciąży ;-)

miskahxc a niania na jeden wieczór? Uważam, że każdemu należy się trochę czasu dla siebie bez dzidziusia :tak: Trzeba troszę odetchnąć, zrelaksować się a z dzieckiem co trzeba mieć oczy dookoła głowy :-D. Nawet jak Was nie stać na nianię za często to chociaż raz na jakiś czas. Naładujesz akumulatorki ;-)

reklama
No to mash fajnie ze bedziesz miala z kim zostawiac :D Ja nikogo tu nie mam z rodzenstwa pozatym mam starshego barat w Angli a reshta to drobnica brat 13, siostra 11 ( moze na wakacje przyleci , we wtorek idzie po wize ) i siostra co ma 9 w ta niedziele komunie:) ! A tak to mam tutaj ojca ale on nie bardzo do bawienia sie kwapi i kuzyna z dziewczyna ale im to muchy bym pod opieka nie zostawila :D:D

Chwilami to nie chodzi nawet o pieniadze nie kosztuje duzo bo cala nocka jakies 60 -100$ ale poprostu balabym sie na noc zostawic :/ nie mam takie zaufanej niani co bylaby jej pefna :) pracowalam przez kilka miesiecy to mialam taka babeczke starsha ale jak tylko przestalam pracowac to przestala sie odzywac bo jush nie wozilam do niej malego wiec nie mysle zeby byla zaufana :) po czasie to widac :)a jak jush cos to na kilka godzin wieczorkiem jak urodze ale to w pozniejszym czasie :D Jush sobie zaplanowalam pousypiam dzieciaczki i wtedy wyjdziemy zeby myslaly ze my jestesmy a nie niania :D hehe bo nie moge sobie wyobrazic jak w nocy moj Filipek sie obudzi i zaczal by plakac za mna :/ serce by mi peklo:p

Chwilami ja w zeszłym roku w ciągu 3tyg z 65 na 55 zeszłam przy takim samym wzroście jak ty i akurat miałam badania lekarskie do pracy to lekarka mi powiedziała że przy 164cm 51kg to już niedowaga... tak więc uważaj na siebie kochaniutka...

Ja liczyłam wskaźnik BMI i przy naszym wzroście 50 to jeszcze nie jest niedowaga. Jeżeli wynik jest poniżej 18 to jest niebezpiecznie a 50 kilo ma wynik 18,5 ;-)

miskahxc w Chicago napewno masz duże możliwości na załatwienie opieki. Ja jestem za nianią ale nie taka pierwszą lepszą tylko polecaną przez znajomych.

No wlasnie wiem ! Narazie nie mysle bo dopiero mushe urodzic i poczekac jak maluska podorsnie a pozniej sie pomysli :)
Bo naprawde chcialabym jesce kiedys poczuc sie jak nastolatka :D tylko wiemz e nigdy nie bedzie tak jak kiedys , pewnych rzeczy nie wypada :p a pozatym czlowiek bedzie myslal o szkrabkach heheh nawet w czasie imprezy :p

Ja przed slubem wazyłam 55 kg przy 171 cm, to były czasy...:p Pozniej szybko nadrobiłam do 60 kg i tyle wazyłam gdy dowiedzialam sie o ciąży:) teraz juz 75 kg..., ale co tam... na pewno dzidzia pozwli mi to zybko stracic:):-p:-p:-p:-p

Większe dzieciaczki naprawdę potafią sporo zrozumieć. I gdyby taka niania najpierw przychodziła w dzień na troszkę, potem na dłużej, po jakimś czasie zostawiła samych na trochę a Ty np spokojnie na na zukupy śmignęła, raz czy dwa została na noc kiedy Wy będziecie w mieszkaniu. Oczywiście cieciaki musza ją całkowicie zaakceptować. I jeśli zostaną pierwszy raz na noc z nianią nie powinno być to dla nich traumatyczne przeżycie :tak:

Asiowo ty to miałaś figurkę :szok: a wzrostu zazdroszczę bo zawsze chciałam mieć conajmniej 168 ale Bozia nie dała :baffled:

Ja tak pewnie teraz pisze ze bym sobie na impreze poszla a pewnie dupa z tego bedzie tak jak miska pisze caly czas bym o dzidzi myslala....:-(
Co dp wzrostu to ja mam 175cm;-) i tez w miare dobrze przy mojej wadze wygladalam;-)

No Chwilami moze i mash racje :p sprobuje ::) moze akurat sie uda :Dale do tego jeszcz troszke zostalo :D
Asiowo ja tesh mam 171 cm wzrostu i chcialabym poprostu wazyc najwiecej 65 :D moje marzenie :D

reklama
Snoopy12 zobaczysh na wlasnej skorze :D ja jush sie tyle zbieram i zbieram ze szok zawshe cos wypadnie ! a tk pozatym ta malutka kruszynka bedzie najwazniejsza na swiecie :p

Do góry