reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Magda czuje się różnie, dziś np na obiedzie w restauracji poleciałam do kibla wymiotować :zawstydzona/y: Ale nie jest tak źle jak było z Julką ;-) I nie ma sensu się denerwować :tak:

Kinga muszę chodzić kontrolnie póki nie będzie do końca wszystko ok. Oj racja lipca z ogromnym brzuchem sobie nie wyobrażam. Zresztą Julkę też rodziłam w styczniu, w wakacje miałam maleńki brzusio i bardzo miło wspominam ten czas oprócz mdłości ;-)

reklama
black no wlasnie....ja i z jednym i drugim chodzilam w koncowce ciazy w wakacje i uznaje to za koszmar... lucje urodzilam w polowie wrzesnia a igora na poczatku pazdziernika....wiec mozesz sobie wyobrazic :|

Kinga słyszałam dużo opinii, że w zaawansowanej ciąży w wakacje jest ciężko. Moja koleżanka rodziła we wrześniu i też strasznie marudziła. Tylko ja zimą miałam problem z kurtkami, bo na końcówce miałam tak ogromny brzuch, który rósł i rósł i co kupiłam sobie jakąś kurtkę to po 2-3 tyg była zawąska :-) Mam nadzieję, że teraz brzuszek nie będzie aż tak gigantyczny, z Julką miałam w obwodzie 124 cm chyba :-p

BlackWizard bedzie dobrze:* moja mama we wrzesniu rodziła,po hormonach baaardzo przytyła,do konca jeszcze pracowała fizycznie,nie wiem jak dała rade,ja bardzo źle znopsiłam koniec ciazy

Black hehe tez tyle mialam z Igorem :D z Łucja nie wiem szczerze mowiac bo sie nie mierzylam...ale z obserwacji na korytarzu w szpitalu widzialam ze jest duzo wiekszy niz pozostalych dziewczyn...malo tego..dwa dni z rzedu pracownicy szpitala pytali sie mnie czy bede miala blizniaki ;P no ale bylo tylko jedno duze :) a po porodzie lekarz chodzil zdziwiony bo mialam bardzooo duze lozysko, wlasnie jak dla dwoch hehe :) a marzylo mi sie dziecko z waga w granicach 3500 zeby bylo lzej :) niedosc ze 4300 wazyla, to duuuza glowke miala bo w obwodzie 37cm...ehhh fajnie tak powspominac ale wiem jedno, moge miec dzieci byleby w ciazy nie chodzic...ja moge urodzic tylko zeby ktos te 9 miesiecy za mnie przechodzil ;)

Witam!
Nadal 2w1. Noc w miarę udana-zero skurczy. Nie musiałam się stresować. Mam nadzieje,ze spokojnie dochodzę do terminu. Potem mój S weźmie urlop i niech się dzieje co chce.
Mowa była o chodzeniu w ciąży w wakacje- ja mam farta z tą pogodą-mogłby być koszmarne upały-a pogode mam idealna pod siebie. Siostra mojego S ma termin na wrzesień -szczerze współczuje. Myślę,że kwiecień/maj to najlepsza pora. Bo duży brzuch zimą to też nie jest nic fajnego.
KingaMZ- ja mam już dość bycia w ciąży- 3 ostatnie miesiące czuje się taka nieudolna. Długo się będe zastanawiać nad kolejnym dzieckiem.

A ja powiem wam że chciałabym mieć brzuszek w wakacje . :) w zimę ślizgo, w tej kurtce tak nie wygodnie, a w lato lżej się ubiera i jakoś wydaje mi się ze wygodniej jest niż w zimę. Moja Lusia poszła spać przed 20 jadła o 18 i wstała o 4.25 :-) dała mi pospać . :) Aha powiedzcie mi do kiedy podawałyście witaminę D3. ?

reklama
Mam pytanie do mamuś.
Jak mały się urodzi-to kiedy można go wziąść na taki dłuższy spacer?? Wiem,ze w miare od razu mogę go wziąść na chwilkę. Tylko,ze jak Adaś się urodzi mam mnóstwo spraw do pozałatwiania i nie będe miała go jak zostawić. Kiedy można wyjsc na dłuzej,aby mu nie zaszkodzić??

Do góry