reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

lenka87 widze ze my podobnie ciaze przechodziłysmy;)a ja na spacer z małym poszłam po niecałych 2 tygodniach,na 40 minut,wczesniej sie werandował troche,ale wtedy było tak piekielnie goraco,teraz bym nie zaryzkowała z nim...

Maagda_ a Lusia spała Ci tak zawsze?od kiedy tak łądnie spi?kiedy ja sie doczekam ze strony Igusia całej nocki:) i mysle czy mu smoczka nie dawac,dzis jest jakis taki ospały,ciagle sie pcha do ssania,ale ssie tak żeby ssac...i ja witamine D mam zaczac podawac od 1 msc,choc gdzies czytałam ze jak mały jest duzo na słoncu to nie trzeba jej podawac,wiec nie wiem:(

kolia mój sie urodzil 3140, on dopiero był maleńki;)miał 54 cm, teraz dobija moze do 56:)

BlackWizard podobny czas porodu miałysmy,ja parcia miałam 10 minut,ale źle wspominam,chyba przez ta oksytocyne...bolało

reklama
Witam:-)

Magda
- ja też podaję witaminę D. Lekarz kazał.... To daję... chociaż nie które nie dają tej witaminki bo właśnie w mleku modyfikownym jest i lekarze nie zalecają:sorry2::confused: Więc nie wiem... Jeszcze podaje młodemu biogaye(czy jakoś tak;-))

Layla- Daj smoczka u mnie skończyły sie problemy ze spaniem jak młody dostał smoczka... teraz powoli widzę,że go nie potrzebuje. Sam jak zasypia wypluwa i już nawet jak się obudzi to nie chce..

mamaola- Mleczko jest,ale młody nie chce ssać,co mam robić???

kolia- mój miał 3050 więc chyba najmniejszy by ł;-)Teraz waży prawie 7 kg i ma 72 cm.... A Twój Mikołajek ile miał jak się urodził?

Black- ja wakacje wspominam bardzo dobrze, brzucha ne miałam nikt nie wiedział ,że jestem w ciąży (ze znajomych) w 5 miesiącu szłam nawet na piechotę do Częstowchowy:-D Czułam sie super. Ty pewnie tez będziesz się czyła okay, nie będzie jeszcze dużego brzusia:tak: Swoją drogą mi niifdy nie mierzyli brzucha:confused: Sama tez nie mierzyłam...

My pilnie chodzimy na kurs, jest śmiesznie:-D... Młody po szczepieniu ok. Nic mu nie dolegało... Śmiał się w głos przez sen:-D Ogólnie było okay:tak: Mój dzielny synek;-) A i Lekarz mówi ,że ząbki wyjdą już nie długo 2 dolne jedynki :) Nawet zaznaczył w książeczce. Ale jestem dumna, mój synek będzie miał ząbki:-D:-D:-D

Pola, Magda uważajcie z wit D. Jeśli karmicie sztucznym może dojść do przedawkowania, a mi pediatra mówił że później mogą być problemy z nerkami i innymi narządami. Ja podaję raz w tyg Vigantol, dwie krople.

Pola super, że po szczepieniu wszystko ok. Ile Ludwiczek waży? My idziemy w środę na szczepionko :tak: Ja w wakacje z Julką też się super czułam, ale już malutki brzuszek miałam :-) Z drugim dzieckiem będę w tym samym miesiącu w wakacje, bo obydwa ze stycznia :tak:

Kinga to szybciutko Ci poszło. Mi podali tylko płyny przez kroplówkę i dolargen po którym miałam spać a i tak nie spałam, bo chyba miałam za dużo wrażeń. Ale generalnie mówią, że drugi poród jest zazwyczaj krótszy. Ja się nie boję, mam nadzieję, że będzie tak jak z Julką albo i łatwiej :-)

Layla zazwyczaj po oksytocynie boli jak cholera :tak:

KingaMZ - Wiesz, ja nie podaję witaminy D na moje widzi mi się tylko dlatego, że pediatra właśnie kazał. Córcia pije głównie mleko modyfikowane ale o wiele mniej niż zalecane jest na takie dziecko, więc to też był powód by nadal podawać Jej tą D.

Black - Fajnie wygladasz na tym zdjęciu z chrztu :p

AguśZakochana - Może Twoja ciąża jest jeszcze zbyt mała by było cos widac na USG ale skoro dwa testy wyszły Ci pozytywne to raczej pewne, że spodziewasz się dziecka.

Black- ja się pytałam mówi,że ma dostawać wita D. Mam podawać mimo wszystko. Powiedziłał,ze tak łatwo nie da się przedawkować tej Witaminki .Jak podaje się zgodnie z zaleceniami lekarza... :tak: Mam dawać to daję:-p Teraz się popatrzyłam i w książeczce jest napisane ,że waży 6700 ...Wydawało mi się ,że położna mówiła ,że 6950:-D Jest smukły;-) a i mój je bebilon pepti może tam jest mniej tej witaminki nie wiem...

Pola to ja ciekawa jestem ide Jula waży bo w wieku 3.5 miesiąca miała 6810 :szok: Mi lekarz powiedzial tak, więc robię tak jak mówił. Do tego moja mama jest ortopedą i też mi mówiła jakie są skutki przedawkowania i wbrew pozorom przedawkować można baaardzo łatwo. ;-)

Panistepelek nie śmiać się proszę :-D

pola997 no mój Igor niewiele więcej ważył:) ale teraz nadgania baaardzo szybko:)i chyba sie skusze na tego smoczka,bo mierzylismy małemu własnie temperature takim smoczkiem i od razu był spokojny! i mnie brzucha tez nie mierzyli,sama sobie zmierzyłam,94 cm miałam w obwodzie, a brzuch zaczął byc widoczny w okolicach 6 mcs :)

BlackWizard powiem Ci że wyszłam w szpitalu na histeryczke,ja się darłam jak opętana,ale to naprawdę byl straszny ból,co najlepsze te skurcze które ktg wykryło jako regularne porodowe dla mnie nie były w ogóle odczuwalne...ja już przeć wolałam,niż miec te skurcze przed partymi!

mój malec coś dziś osowiały, nosek ma zatkany, boję się żeby mi się nie zaziębił:( kupki ma w normie,znów żółte,wiec chyba to faktycznie mleko modyfikowane,a ja sobie pozwalam na co raz więcej w diecie:) już waże 4 kg wiecej niz przed ciążą,dość szybko trace tą wagę...

pokaze Wam sie i małego skoro mówiecie ze załączników nie widac;p ze slubu i Igorek:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Black- no może co lekarz to inne zdanie. Mi to mówi każdy pediatra. Do 1,5 roku bądz do 2 lat.. Mój mały nie wypija 800 ml mleka modyfikowanego,,więc zalecane jest żeby podawać.

panistepelek- a czemu musisz karmić córcię Pepti??? Przynajmniej jest tańsze:-D

Layla-
śliczna ta sukienka.... widzę,że Twoja świadkowa miała kwiaty (tak się dziś zastanawiałam czy powinna mieć czy nie, jak zamawiałam bukiet dla siebie:) ) Igorek słodki :)

Ostatnia edycja:
reklama
black dolargan to srodek przeciwbolowy, wiec jak po nim mialas spac? mi tez podali ale pomoglo doslownie na chwile...mnie to nie biora takie rzeczy..jedyne co to mi polozna powiedziala ze moze mi sie krecic w glowie po tym, bedzie mi sie robilo sucho w ustach i moge wymiotowac... ja mialam wywolywany oksytocyna wiec nawet nie wiem jak to sie rodzi bez :)

panistepelek aaaaa no z witaminy D mozna zrezygnowac tylko wtedy jesli dziecko wypija dziennie tyle ile powinno... Moja pije zwykly bebilon. Dzisiaj bede probowac tego na noc czy faktycznie bardziej syci i bedzie mloda spac calaaa noc :)

Layla podobno kazdy kolejny porod jest krotszy ale i bolesniejszy...ja dwa razy mialam wywolywany oksytocyna...ale ten drugi bylo duuuzo bolesniejszy niz pierwszy :|

pola a mi sie wydawalo ze dziennie jak dziecko wypija 0,5 litra to jest wystarczajaca ilosc w tym wit. d...hmmm az sie zapytam pediatry jak bede, jak to jest.

ja nie wiem jak to mozliwe ze kazdy lekarz ma inne zdanie na ten temat? jedni mowia zeby podawac tylko jak sie karmi piersia, jak modyfikowanym to nie....inni ze jak modyfikowanym to tez podawac, bez wzgledu na to ile pije...a pozniej to dzieci beda placily za ewentualne bledy lekarzy :|

Ostatnia edycja:
Do góry