reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja tam rodzilam w listopadzie wiec ta najgorsza pogoda mnie ominela bo zorbilo sie tak naprawde zimno dzien po porodzie ale za to wciskanie takiego malenstwa w kombinezon zimowy jest koszmarne modlilam sie zeby ta zima sie skonczyla alechyba tak jak lenka najlepiej rodzic w kwietniu albo w maju tak mysle;-)

ale te wasz dzieczazki duze sie rodzily:-) Miki to mial 3660 Black 62 to Miki mail po 3 miesiacach:laugh2:

a ja sie zbieramdo szkoly ale dzisaj na krotko opiekunka zaraz przyjdzie to jeszcze pieska wyprowadze;-)

lenka to od pogody zalezy jak sie poprawi to mi sie wydaje ze 2 tygodniach nic by sie nei stalo a mize nawte krcej ja z mikim w grudniu po 3 tyg. wyszlam na pierwszy spacer trwal h i niec mu nie bylo

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie do mamuś.
Jak mały się urodzi-to kiedy można go wziąść na taki dłuższy spacer?? Wiem,ze w miare od razu mogę go wziąść na chwilkę. Tylko,ze jak Adaś się urodzi mam mnóstwo spraw do pozałatwiania i nie będe miała go jak zostawić. Kiedy można wyjsc na dłuzej,aby mu nie zaszkodzić??

Na pierwsze spacery można zabierać dopiero po 2 tyg. I te spacerki powinny być króciutkie, 5 min na początek w zupełności wystarczy. My po skończeniu 6 tyg wyszliśmy dopiero na niecałą godzinę. Ta pogoda teraz jest zdradliwa, bo niby jest ciepło, ale wiatr zimny. Lepiej uważać.

Kolia Julka się urodziła identycznej wagi jak jej tatuś i była od niego 2 cm dłuższa :-) U nas ciuszki 68 to po 3 miesiącach robiły się w sam raz, a teraz Julka nosi 74, a niektóre nawet 80, zależy od numeracji i ma około 75 cm długości. :-p Ale ma baaardzo wysoką rodzinkę od strony mojego męża. To zdjęcie ze chrztu. Na nim ta najmniejsza to ja (oprócz Julki oczywiście ;-)) a reszta to mój mąż i rodzice chrzestni czyli rodzeństwo Grześka. A i chciałabym zaznaczyć, że mam 170 :-p

Załączniki

• 123.jpg
    123.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 47
Lenka - :-)Jeżeli będzie słonce i ładna pogoda to po tygodniu już możesz.
kingamz ja już swojej nie podaje , bo lekarka powiedziała że w lato kiedy jest słońce nie trzeba podawać. :eek:

lenka tez mysle ze kwieciecn/ maj a nawet czerwiec to dbra pora na rodzenie...tak chcialam, tylko mi nie wyszlo ;P

Black to u mnie podobnie hihi Igor 4500 i 60cm a Łucja 4300 i 61...z tym ze Igor mial mniejsza glowe o pare centymetrow hehehe ile rodzilas?

lenka mysle ze po 3-4 dniach spokojnie mozesz isc jak bedzie cieplo...a zapewne bedzie.

magda jak igor byl maly to podawalam mu przez wakacje, bo ja z kolei uslyszalam ze mam podawac bo co prawda jest slonce ale dzieci smaruje sie kremami z wysokimi filtrami i przez to nie wytwarzaja tyle wit d ile potrzeba...teraz lucja pije juz modyfikowane wiec nie musze jej wcale podawac bo w mleku ma odpowiednia ilosc

Ostatnia edycja:
czesc
ale mam dzis dzien paskudny....mam @,boli mnie brzuch,głowa,mąż jutro na tydzien wybywa,ale jest pozytyw Młody spal całą naoc i teraz też drzemkuje....

Lenka-tak jak dziewczyny pisza,zależy odpogody,od maluszka,mi sie wydaje że jak bedzie ciepło to po tyg mozesz wyjść,tylko najpierw na kilka minut no i pamietaj że z niemowlaczkem lepiej nie chodzić po sklepach czy urzedach bo nie trudno o choroby....

Ja rodziłam w lutym i tak jak Black problem z kurtką miałam bo na koncówce obwód w brzuchu mialam 130cm,a mam 154 cm,czułam sie fatalnie i całej ciązy nie wspominam miło ale za to poród ok...młody mial 57 cm i 3910 wagi:-)

Maagda- ta witamina to jest dla mnie nie zrozumiała rzecz,niby do drugiego roku zycia sie zaleca,ja karmilam butla i nadal karmie do roku podawalam co dzien,pediatra kazala:baffled:a przeciez w mleku modyfikowanym jest,teraz prawie nie daje bo mlody nadal pije mleko i na spacer co dzien wychodzi a 15 min w słoncu dostarcza odpowiedniej dawki wit.Sama nie wiem jak to powinno byc....

Olena - Ja tez kiedyś miałam taką dobra maść robiona z apteki i jak mi się skończyła chciałam nową recepte to doktórka powiedziała, że dopiero jak dziecku zrobi się odparzenie do da a przecież lepiej zapobiegać niż leczyć.

Maagda - U mnie w domu zawsze było tak, że jak tata był pijany to najbardziej obrywało się mojej siostrze, potem mamie a na końcu mi. Czem też zdaża się, że tata jakiś czas nie pije ale chyba nigdy nie było aż 2 miesięcy takich.
Ja też karmie praktycznie już samym mlekiem modyfikowanym ale mimo ukończonego roczku podaje jeszcze witamine D. 12 idziemy na szczepienie i zobaczymy czy dalej będę musiała.

Anetka - mam nadzieję, że herbata będzie pomagała :)

lenka - Ja tez uważam, że jak będzie ładna pogoda to po jakimś tygodniu spokojnie możesz wychodzić najpierw na kilka minut i stopniowo coraz dłużej. pamietaj tylko o dobrym kremie i by nie przegrzac dziecka.

Ostatnia edycja:
Cześć ;) AleWy tutaj szybko uzupełniacie Temat...Chyba nie nadąże...No więc wczoraj byłam u lekarki... Powiedziałam jej wszystko co i jak...Ale ona powiedziała mi że nic nie widzi takiego... Zdenerwowałam się troche bo przepisała mi jakieś tabletki na przyśpieszenie @...Ale ja ich nie biore!!! Dziś idę do prywatnego lekarza...Zrobiłam rano jeszcze jeden test by zobaczyć jak wyjdzie i też wyszedł pozytywnie....Więc nie wiem już sama czemu lekarka nie potwierdziła..;/:wściekła/y:

reklama
Black ja przy pierwszym porodzie lacznie 4 godz i 40 min (w tym 10min parcia), a przy drugim 2,5 godziny w tym 5 min parcia :D dlatego pisalam ze rodzic to ja moge hehe obydwa bez zadnych srodkow przeciwbolowych... :)

agus na tyle wczesna ciaza jak u ciebie moze sie nie pokazywac na usg jeszcze, dlatego lekarka tak powiedziala...idz do innego lekarza. Moja siostra tez tak uslyszala od lekarza ze on na usg to nic nie widzi i ona to sobie wymyslila :| poszla do drugiego i sie okazalo ze jednak jest w ciazy....

panistepelek jak karmisz tylko modyfikowanym to lepiej poradz sie pediatry w sprawie wit d. bo w mleku jest wystarczajaca ilosc...a nadmiar tez szkodzi...a teraz zobacz..dajesz mleko w ktorej jest ta witamina, dajesz w kroplach, z dzieckiem wychodzisz na dwor na slonce wiec tez sie troche jej produkuje...

Do góry