reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorom5 no dokładnie, trochę bez sensu.. w jakieś pół roku później lekarz znowu dał mi skierowanie do szpitala i na gastroskopie ale już się nie zgodziłam.. ile można :baffled: a refluksu i tak nie da się wyleczyć

panistepelek pogoda u mnie jakaś taka nijaka, rano było zimno, teraz trochę przebija się słoneczko, ale i tak nie jest zbyt ciepło.

Zuzia mi dzisiaj zwymiotowała.. spanikowana zadzwoniłam do położnej, przyszła do nas, obejrzała Zuzie i stwierdziła, że wszystko jest z nią dobrze, ale ma twardy brzuszek. Jakiś czas temu mała zaczęła przeraźliwie krzyczeć.. brzuszek nadal ma twardy, czy to mogą być kolki? Mogę jej dać herbatkę z kopru włoskiego?

reklama
Macie racje że czasem jest tak że trzeba szybciej dorosnąć, a to problem alkoholowy rodzica, a to wczesne macierzyństwo, u mnie powodem wczesnego dorastania była śmierć mojego taty, który zginął w wypadku samochodowym:-( kiedy miałam 10 lat, mam jeszcze starszego brata i 6 lat młodszą siostrę, którą musiałam się zająć jak mama poszłą do pracy, prać, gotować, sprzątać itd. Ciężko było, ale daliśmy radę:tak:
panistepelek mojej zuzi też się conieco odparzyło, ja miałam przez panią doktor zapisaną maść z antybiotykiem pimafucort ale tym razem nic nie pomógł:no: ale mojej koleżanki córka też tak miała i poszli z nią prywatnie, i zapisała jej maść taką robioną w aptece, ma mi przynieś skład, żebym mogła zamówić w aptece, to jak będę wiedziała to ci też napisze
kolia to szykuje się imprezka:-) już teraz życzę ci miłej zabawy w razie gdybym z jakiś powodów nie mogła zajżeć na BB:tak:
dorom5 to twój Alanek jest przekochany, ja z zuzą jeszcze nigdy tak nie miałam żeby mi tyle godzin przespała
mamaola u nas też okropna pogoda, leje,wieje, poprostu nędza:-(
KingaMZ a musiałaś odstawić czy już poprostu chciałaś?
anetka551 możesz dać herbatkę:tak: a karmisz piersią? jeśli tak to mniej więcej co ile godzin?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anetka - Twoja córcia ma już ponad 4 tygodnie więc spokojnie możesz jej dać ta herbatkę. Całkiem możliwe, że to kolki. A przyciaga nóżki do brzuszka?
Co do wymiotów to powodem mogło byc np. zwykłe przejedzenie czy właśnie pogoda.

Aneta możesz podawać małej koper włoski, ja podawałam jak mała miała 2tyg.
panistepelek znam to skądś mój ojciec jak jest pijany to do wszystkich się rzuca, najczęściej do mnie.. najgorsze jest to ze on potrafi nie pic nic 2 miesiące , a jak już się napije to tankuje 2 tygodnie bez przerwy..
layla idź z tym do lekarza, czy już byłaś?

Anetka-tak jak pisza dziewczyny podaj herbatke z kopru juz mozesz:tak:

a ja swojego biologicznego ojca nie znam:-Dwiec nie wiem jak sie zachowuje jak pije...mam nadzieje ze wtedy zdycha:-)ale za to wujek jak sie napije to najczesciej po cichutku przed zoneczka myka do wyrka co by nie sluchac gderania,i koooocha wtedy wszystkich.....za to moj tesc nalezy do AA od 15 lat nie pije nic a nic.....z opowiesci Darka wiem ze dziecinstwo mial ciezke jak ojciec pil,wiec wspolczuje Wam wszystkim......

Dziewczyny dziękuje za wsparcie. Dziś można powiedzieć spokój-bo oprócz koszmarnych bólów przy poruszaniu to nie czuje skurczy. Och jak bym chciała doczekać tego terminu bez bólu a potem zacząć rodzić. Powiedzialam sobie,ze dotrzymam do terminu i w szpitalu sie nie pojawię-po tym co tam mówili.
Nie mogę się doczekać kiedy pokaże Wam mojego maluszka.
Jak narazie to mam mega depresje-jakoś nie umiem się zrelaksować-chciałabym już być po i mieć synka przy sobie w domu.

lenka duuuzo wypoczywaj, duzo sil bedzie ci potrzebnych. Ja to nie znosze szpitali i dzieki bogu szybko wyszlam po porodzie..bo urodzilam w sobote o 23 a w poniedzialek o 12 jechalam do domu.... :)

layla racja, do lekarza najlepiej sie przejsc...

olena ja juz chcialam odstawic....łucja nigdy zadnej butelki nie tolerowala, kilka dni temu nie wiem jakim cudem normalnie wziela ja i zaczela pic...wiec od razu chcialam wykorzystac moment zeby pozniej sie nie bujac nie wiadomo ile czasu...i tym samym bezbolesnie zrezygnowalysmy z cycka :)

reklama
mysiapysia23 jak na 23 lata to powiem Ci że w ogóle nie masz rozumu.. zauważyłam ze raz piszesz ze masz na imię Agnieszka a raz że Martyna. Czytałam Twoje posty też na wrześniówkach i powiem Ci że jesteś bezczelna.. jak możesz na dziecko mówić że jest grube, brzydkie .. ? Szkoda mi Ciebie.. :crazy:

Do góry