reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

layla - Żeby widzieć załącznki trzeba być zalogowanym na forum.

AguśZakochana - Macie siebie, obydwoje chcecie tego dziecka, będziecie mieć dom więc to już naprawdę dużo. Ja również zaszłam w ciążę mając 19 lat. Nie chciałam tego bardzo, tak samo bałam się opini innych ale na ogół wszyscy podchodzili do tego pozytywnie. Zobaczysz, że i u Ciebie będzie dobrze.
Co do taty alkoholika, też takiego posiadam więc wiem jak to jest.
Dobrze, że powiedziałas rodzicom, bo nie ma co ukrywac i się stresować.
Napisz Nam jak po wizycie u ginekologa.

Olena - Gratuluję kolejnego ząbka. A córcia fajnie wygląda w tych kolorowych, pasiastych rajstopkach :)

lenka - Ja z bólami przepowiadającymi męczyłam się ponad 24 godz. aż w końcu podali mi kroplówkę, tyle, że ja to już po terminie byłam.
Szczęsliwego rozwiązania.

anetka - Jak tam z tymi kupkami u twojej Pociechy? Nadal podejrzeważ, że ma rozwolnienie czy jest już lepiej?

A moja Klaudia odparzyła sobie pupke i widac, że cierpi przez to, bo nawet siadać przy zabawie nie chce. Posmarowałam kilka razy i jest troche lepiej, ale i tak jeszcze sporo czerwona jest.

Ostatnia edycja:
reklama
No i nic nie wyszlo ze szczepienia bo trzeba malej zrobic badania.

Olena piekna, rozesmiana dziewczynka. Gratuluje zabka. Ja już chce żeby moja mala usiadla!
Agus co do wróżby to zaraz polece i zrobie. Jak zdmuchiwałam swieczki na 18ste urodziny to mi wyszlo ze w ciagu roku zadje w ciaze i się sprawdzilo.
Black ale Ci zazdroszcze morza. Tak bym chciala w tym roku pojechac z mala ale to 6-8h drogi i nie wiem czy byśmy tyle wytrzymaly. Hanka wazy 6150.
Panistempelek oj biedna malutka. Mam nadzieje ze pupka szybko się zagoi. Hanka tez ostatnio się odparza przez ta cholerna szyne

czesc dziewczyny....

ale pogoda u mnie do kitu,wieje okropnie....i glowa mnie boli strasznie.....

Adilea-zdrówka życze Haneczce:-)

Panisepelek-biedna Klaudusia:(Darusiowi teżkilka razy pupka sie zaczerwienila ale smarowalam sudocremem i raz dwa przechodziło....

Aguś-fajnie ze rodzice tak dobrze przyjeli info o dzidzi,no i fajnie ze teściowie tak się troszczą:-)napewno wszystko sie super poukłada tym bardziej że masz przy swoim boku ukochanego:-)

Lenka-jajku ja tez myslałam że ty już się rozpakowałaś:-)jeszcze troszke :-)ja mialam podczas porodu podana oxydocyne bo skurcze słabły a ja juz nie mialam siły przeć i powiem Ci że te skurcze po oxy bolały strrrasznie....wiec taki wywoływany poród chyba bardziej boli....

Black-kurcze ja bym sie nie odważyła z dwójką dzieci za granice sie wyprowadzać....naprawde podziwiam.....

Olena-gratuluje ząbalka:-)śliczna masz córcie:-)

Pola-i jak pokarm???jest jeszcze.....???

dorom5 teraz juz sie nie przejmuje:)byleby mały zdrowy był,bo mi zielone kupki zaczyna robic:(

lenka87 juz myslałam ze bedziesz sie dzidzia chwalic,ale trzymam kciuki za Ciebie:* ja byłam na kroplówce,zeby pobudzic skurcze,bo trafiłam do szpitala z porodowymi których nie czułam....

Pola brzuszek już ciut widać, mam wrażenie jakby rósł szybciej niż z Julką. Czuję się w miarę ok, mdłości mnie łapią już rzadziej, ciągłe zmęczenie też już przeszło.

AdiLea przyjeżdzaj w wakacje, podróż da się wytrzymać :-) Chętnie oprowadzę Was po trójmieście i okolicach :-) My z Julką byliśmy już w wielu miejscach, co prawda podróże nie były aż tak długie, ale ona jeździć lubi :tak:

Mamaola wyjazd za granicę z dziećmi to nic złego wg mnie, mam koleżankę która co prawda z jednym dzieckiem się wyprowadziła do Anglii, ale nie narzeka na nic. :-) Zresztą ja będę siedzieć z bomblami w domu, Grzesiek będzie tam pracował, więc wiele się nie zmieni. Chcemy wrócić po 2-3 latach jak maluchy będą szły do przedszkola :tak: A w Polsce tak naprawdę nie opłaca się żyć porównując zarobki, które można osiągnąć np w Norwegii.

Panistepelek, Aguś też Was doskonale rozumiem, bo mój ojciec też święty nie jest... Ale wydaje mi się, że dzieciaki z rodzin z tym problemem szybciej dorastają, wiem sama po sobie.

Black-ja nie uważam że wyjazd za granice to coś złego...napisałam że podziwiam za odwagę bo ja bym się nie zdecydowała:-)co do zarobków to się nie wypowiem Darek narazie daje rade zrobki sa ok....

Panistempelek już troszkę lepiej, kupka już nie jest taka rzadka. Za to mała dzisiaj jakoś spać nie chce, taka jakaś marudna się zrobiła..

A ja dzis mialam jedna pobudke w nocy. :tak:
O 7 pobudke na stale, i od 12 Aluś mi spi. :tak:

pola997 - Bo ja wiem czy szybko. Mam taka nadzieje, chociaz teraz kazdy mi mowi że tak wygladam lepiej. ;-) Ale ja jednak czulam sie lepiej gdy mialam tą 50. :tak:

lenka87 - To niedlugo Dzidzia bedzie przy Tobie, bardzo sie ciesze i doczekac sie nie moge. :tak:

anetka551 - Aha, to pewnie zalezy od lekarzy. Bo Ci to maja olew na pacjentów... - przynajmniej takie jest moje zdanie. Bartkowi tez zrobili gastroskopie i na tym koniec, nastepna wizyta za kilka miesiecy. Ani Ci lekarze nic nie wytlmaczyli... :confused2:

AdiLea - Musze tez tak robic... przed kazdym karmieniem pic dzo wody. :-p

Agus - Gratulje fasolki.

Olena262 - Gratuluje ząbka! :-D Masz śliczną coreczkę! :tak:

Layla - Od czego zielone kupki? Jejku, nie strasz mnie. Bo zaczne sie bac ze i Alanek bedzie takie mial... jak narazie jest zdrowy i oby tak zostalo.

Lenka ja juz bym chciala zobaczyc zdjecia tego malucha;-) jamialam podawana oxydocyne bodopuki mi pecherza nie przebili i nie podali kroplowki to tam jak na wakacjach lezalam
Black no norwegii bymnie wybrala jestem uczulona na zimno:-p fajnie ze sie lepiej czujesz;-)
Agus to dobrze ze wszyscy dobrze przyjeli teraz pozostaje sie cieszyc:-)

Ja teraz troche zalatana jestem ale pocieszam sietym zenie dlugo wolne. W sobote mamy chrzest ktory odbedzie sie z moija osiemnatstka juz sie tego boje to dopiero bedzie sajgon w domu:-p

reklama
mamaola - Ja też jak coś tylko sie pojawia na pupce córci to smaruje sudocremem albo bepanthenem, a teraz to sama nawet nie wiem dlaczego tak jej się bardzo zrobiło.

Black - Może i masz rację z tym szybszym dojrzewaniem.
Ja właśnie kilka minut temu zaliczyłam akcję: podnoszenie pijanego taty z podłogi.

anetka - To marudzenie to może być też przez pogodę. Chyba, że u Ciebie jest ładnie?

Do góry