reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Anetka-a karmisz piersia czy butla bo jakos nie kojarze:baffled:takie male dzicko moze robic nawet 10-12 kupek w ciagu doby i nie ma sie co martwic-jesli jesdnak zaobserwujesz ze jest sluz lub smuzki krwi to trzeba do lekarza bo moze to byc jakis wirus....

reklama
Hej dziewczyny!

Wprawdzie ja mam troche lepsza sytuacje, bo mam prace i tez mam gdzie mieszkac, ale w sumie mozna powiedziec, ze i ja bede mloda mama, wiele osob by pomyslalo, ze wpadka...

ale nie.
mojego faceta znam... od poczatku lutego br. :)
i jestem teraz w 8tc :)

mimo, iz mam dosc porywczego ojca i dosc surowa mame, to i tak nie balam sie im powiedziec. Tata od dawna marudzil, ze chce wnuka, ale byly to raczej zarty, mama mowila "ani mi sie waz"... No i stalo sie, ze poznalam "meza" i po miesiacu staran dowiedzielismy sie, ze rosnie nam mala Kruszynka.

A rodzice?
Tata zapowiedzial, ze kupi wózek i rowerek a mama juz zaczela zaopatrywac mnie w ciazowa garderobe... :)

Wynika z tego, ze nigdy nic nie wiadomo :)

Trzymam kciuki azeby i u mlodszych przyszlych mam wszystko potoczylo sie gladko i bez problemow :)
Pozdrawiam Was serdecznie!!! :*

mamaola karmię piersią, chociaż czasami muszę ją też dokarmiać butelką, a przed karmieniem piersią muszę jej dawać 30 ml mleka modyfikowanego Bebilon AR.

mysiapysia23 mała pije dosyć dużo, myślę że nie ma mowy o odwodnieniu. Niedługo i tak muszę iść do lekarza, więc przy okazji zapytam o te rozwolnienia.

Dziewczyny co maja refluks, bo u mojego Bartka sa podejrzenia ze go ma. Jaka macie diete? ;-) Po nie mozna jest smazonych potraw... czy to prawda?

anetka551 - Normalnie chyba lekarzem zostane. :-pMój Alanek tez buszi sie 1 - 2 razy w nocy. :tak:

AdiLea - To super ze az do wrzesnia,ja sie t zastanawiam nad wakacjami czy dam rade. ;-) A dzo masz mleczka? Ico robisz ze je masz? :sorry:

Layla - To 5kg. to bardzo malo. :tak: Szybko zrzucisz. :tak: Zreszta Igorek z Ciebie wyciagnie. :tak:

pola997 - Ale Ludwiczek jest slodziutki!!! :-)

dorom- Tobie chyba szybko znikają kg, pmaiętam jak pisałaś,że zawsze byłaś chudziutka:tak: Dziękuję w imieniu Ludwiczka, tak jest słodziutki;-):-) Moja duma:-)

anetka- jeżeli robi takie bardzo wodniste to idz dla profilaktyki do lekarza... Kupka niemowlaka jest rzadka ,ale nie powinna być wodnista....ani pieniąca się... Jeżeli Zuzi kupka taka nie jest to chyba jest ok, chyba że zauważyłaś ,że faktycznie się zmieniła:tak:

Witam po kilkudniowej przerwie spowodowanej pobytem w szpitalu.
W czwartek wieczorem bolało mnie podbrzusze a od rana brało jakieś przeziębienie. Czułam się fatalnie,więc namówiłam mojego S do wizyty w szpitalu.
I tak okazało się,że nie mam jeszcze skurczy porodowych. Ale wyszło,że z moim tętnem nie jest dobrze, oraz zakażenie dróg moczowych. Także przetrzymali mnie kilka dni. Dostałam leki i wypuścili mnie do domu.
W sumie od czwartku do niedzieli wieczór,było dość spokojnie. Rano w dzień dziecka zaczela się jakaś masakra z porodami. tak jakby wszystkie dzieciaczki chciały urodzić się tego dnia. Zamieszanie było ogromne-łacznie z brakiem miejsca na sali porodowej.
Mojej wspóllokatorce odeszły wody od 10 i obserwowałam jak zaczyna jęczeć, przez 5 godzin-aż do mojego wyjscia-to chce o tym zapomnieć.
Modlę się,ze nastepnym razem jak trafie to z zaczętą akcją porodowa. Bo czekać tam i słuchać to masakra.
Babki w szpitalu zlekceważyły moje bóle - i kazały się wstawić jak odejdą mi wody, jak nie będe mogła wytrzymać z bólu,albo po terminie. One się kurczowo trzymają tych terminów.
Najchętniej długo bym się tam nie pokazała.
Dziś od 19 non stop mam bóle. co 6-10 minut. Skręca mnie już,zażyłam nospę, wzięłam kąpiel,ale nic nie pomaga. Boję się tam zgłosić,aby nie okazało się,że mam za słabe te skurcze.
Chciałabym zasnąć, bo mój S jest w pracy. Nie chcę tam iść sama.
Jakby mi chociaż odeszły wody-to miałabym pewnosć. Zaczynam się naprawdę bać.

dorom5 mi nikt nic nie mówił o żadnej diecie... zrobili mi gastroskopie, stwierdzili, że to refluks, przepisali tabletki, które nic nie dały i tyle... :baffled:

pola997 nie miała takich rzadkich jak teraz, ale aż tak wodniste nie są.. A może to reakcja na nowe, bardziej gęste mleczko ?

lenka87 ja też jak byłam w szpitalu to miałam na sali dziewczynę, która miała już skurcze :-p Po 4 godzinach miała już dzidzie przy sobie, ale widząc jak się męczyła cieszyłam się, że na drugi dzień miałam mieć CC :tak:

reklama
Witam z rana. Mamy dzisiaj jechac na szczepienie ale mloda kaszle i wymiotuje wiec zobaczymy co powie nasza pani doktor. Pogoda cudna. Wieje straszliwie a w nocy obudzila nas burza i Hanka nie chciala sama spac. Oczywiście u mamusi w łóżeczku z cyckiem w buzi zasnęła od razu:dry:.

Magdaa oh ale Ci slicznie corcia spi. Hanka tez miala taki cudowny okres przesypiania calych nocy. Teraz jej przeszlo i budzi się o 3-4 na jedzonko. Chyba zabki ida. Radzimy sobie same, tzn staramy się. A Twoja mala nie powinna mieć problemow ze spaniem w nowym miejscu. Moja nigdy nie miala nawet jeśli wokoło były same obce osoby.
Dorom haha mam mleczko bo jestem leniwa. Powiedzialam sobie ze nie chce mi się ruszac tyłka do kuchni żeby robic sztuczne wiec musze mieć pokarm. I mam. Do tego pije duuzo wody przed każdym karmieniem.
Lenka daj znac jak się czujesz.

Do góry