reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam ponownie ;) Dziękuje Wszystkim dziewczynom za słowa otuchy....Wczoraj nabrałam wiary w siebie i postanowiłam pokazać test ciążowy swoim rodzicom i rodzicom Ł.Nie było aż tak źle....Najpierw to był szok...wiadomo...Ale niedługo później już zaczęły się plany , miłe słowa i niesamowita troska....Zwłaszcza teściowie strasznie się mną zatroszczyli...A dziś idę do lekarza :szok: Trochę się boję bo chciałabym żeby wszystko było w porządku ;) No i chyba ta ciąża to jednak 100 %... Wkońcu brak miesiączki się przedłuża...bólów brzucha nie mam takich jak co miesiąc przed @ i ten test.... W dodatku dziś jakoś rano mnie muliło i nie dałam rady zjeść sniadania... Może to za wczas ale wkońcu nie wiem kiedy dzidzia dokłądnie się poczęła więc może być już około miesiąca:-) A do 3 miesięcy takie nudności i wymioty to chyba normalne...No cóż mam powiedzieć...Ogólnie poinformowanie rodziny wyszło bardzo pozytywnie...Jestem szczęśliwa ;]

reklama
Witam nadal 2w1.
Skurcze miałam od 19 do około 2 w nocy. Potem zasnęłam i narazie od rana jest ok. Podejrzewam już teraz,że to są przepowiadające. Po tej wizycie w szpitalu- gdzie robili ktg i nic nie było. Choć teraz są coraz boleśniejsze. Czuje,że na dniach urodzę. Ale może to i dobrze,ze boli-bo może urodzę sama. Nie chciałabym dostać kroplówki, czy zastrzyków. Troszkę się napatrzyłam w szpitalu. I te dziewczyny,które miały skurcze same od siebie- dużo mniej cierpiały.
Kurcze,ale jak pomyślę,że to może trwać parę dni, być tak częste....co to za sprawiedliwość- cieszymy się,że 9 miesięcy nie mamy okresu- a potem bóle przed porodem i krwanienie po.
Och...jak miło było przeżywać ciąże:) będzie mi tego brakowało

Dziękuję bardzo za życzenia Rocznicowe, R jednak wczoraj nie pojechał w trase bo towaru mu nie zrobili, i był w domu, gadaliśmy ze sobą ale i tak te słowa z kłótni wisiały nam nad głowami, na domiar złego Zuza spadła nam z tapczanu:-( na szczęście upadła szczęśliwie i nic jej nie jest, ale serce mi stanęło i myślałam że mi pęknie z bólu. Brzuch mnie boli jak na @ ale jeszczenie dostałam, ale lekarz i test twierdzi że w ciąży nie jestem, a @ już 2 miesiące nie mam.
MAM JEDNĄ DOBRĄ WIADOMOŚĆ:tak: ZUZI PRZEBIŁ SIĘ DRUGI ZĄBEK, PRAWA DOLNA JEDYNECZKA:-D
AdiLea moja Zuzia też najchętniej przy mamie z cycusiem w buzi zasypisa:tak: mam pytanie, wiesz może jak w wiadomości się zdjęcie dodaje?? Bo chciałam wkleić w wiadomość ale nie wiem jak:zawstydzona/y:
lenka87 kochana w takim razie trzymaj się cieplutko, mam nadzieję że się lepiej poczujesz:tak:
dorom5 ja np cały czas cycusiem karmie, a zuzka ma 8 miesięcy, oczywiście daje też już inne jedzenie, ale cycuś to podstawa, więc zdrowo jedz, dużo pij, i nie stresuj się za dużo a mleczka raczej ci nie zabraknie:tak:

Olena najlepsze zyczenia rocznicowe! ja mam dzisiaj 3 i 4 rocznice slubu :D no i ja od kilku dni malej daje juz mleko modyfikowane - zakonczylismy przygode z cyckiem, wiem ze to dziwnie zabrzmi ale ciesze sie z tego jak nie wiem :)

lenka...jeszcze troche musisz sie pomeczyc a pozniej bedzie tylko lepiej...nie wiem wlasnie jak to jest...czy faktycznie jak porod sam sie zacznie to mniej boli (?) 2 razy mi wywolywali wiec niestety nie mam porownania... :|

Agus super ze rodzice tak dobrze to przyjeli, teraz to tylko cieszyc sie i czekac na malenstwo :)

Adilea ojj mi ciezko w nocy wstawac robic..ale wole juz to szczerze mowiac...8,5 miesiaca karmienia mi wystarcza absolutnie....spojrzalam na twoje suwaczki hihi i nie wiem czy zwrocilas uwage ze Twoje malenstwo ma prawie dokladnie tyle ile brakuje ci do 20 urodzin :D

AdiLea i KingaMZ ja również bardzo się ciesze że się układa ;)
Nie wiem czy wierzycie dziewczyny we wróżby i przeznaczenie..ale jakieś 2 lata temu zrobiłam sobie wróżbę dotyczącą wieku kiedy się do ślubu idzie...Trzeba była obrączke maczać w wodzie i ona stukała ileś tam razy o brzeg szklanki..z niedowierzaniem robiłam to kilka razy... i wyszło mi że bede miała 19 lat...Wtedy w to nie wierzyłam ale dziś doszłam do wniosku że coś w tym jest i że ktoś czuwa nad naszym życiem...Wszystko może być z góry ustalone więc nie przejmuje się już bynajmniej czyjąś krytyką...Tak samo jest pewna wróżba o płci dziecka....w mojej rodzinie każdemu się to sprawdza...Obrączkę wiesza się na sznurku stawia nad lewą dłonią ..spuszcza trzy razy między kciukiem a innymi palcami i pozostawia nad dłonią..Jeśli bedzie się krecić w kółko to dziewczynka jeśli w kreskę to chłopak...I tak kilka razy do póki nie stanie..Mi wyszła dwójka dzieciaków;) Najpierw chłopak potem dziewczynka ;] Sprawdzcie same ...jest to dość ciekawe ponieważ większości osób wychodzi ;];-)

Witam

lenka, a ja myślaam,że ty już dawno rozpakowana:-D ale już ladfa chwila, a będziesz:tak: Czekamy z niecierpliwością.

Agus- dobrze ,że zebraaś się na odwagę.... Jak test wyszed pozytywny to ciąża raczej na pewno:tak: Także czekaj tylko na potwierdzenie od lekarza:-)

Adilea- My też dziś na szczepienie.... Mam nadzieję,że będzie okay:tak:

Wklejam zdjęcia mojej córeczki, a przynajmniej próbuje:-D

Załączniki

• DSC02824.jpg
    DSC02824.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 25
  • DSC02844.jpg
    DSC02844.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC02850.jpg
    DSC02850.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 25
Witam :-)

Zanami super nocka, Julka po wieczornym spacerku nad morzem spała do 10.30. Już dawno się tak nie wyspałam ;-)
Grzesiek dostał wypowiedzenie z pracy, do dzisiaj ma przymusowy urlop, zobaczymy co będzie dalej. Ale ma już kilka ofert zapewnionych w razie czego. A za rok wyjeżdzamy do Norwegii więc będę z Wami najprawdopodobniej jeszcze tylko przez rok, no chyba że będziemy mieli tam internet ;-) No to tyle jeśli chodzi o zmiany u mnie :-)

Olena gratuluję ząbka, a zdjęcia córci śliczne :-)

Lenka
a Ty się jeszcze męczysz? No to życzę Ci łatwego porodu ;-)

AdiLea
jak po szczepieniu? Ile Hanka waży? My jedziemy za tydzień i strasznie ciekawa wagi jestem. Na ostatnim ważyła mi 6810. A że teraz mało je przez ząbki to nie wiem jak będzie.

reklama
Black- w norwegii to zimno;-) Z jednej strony fajnie jak się jedzie za granicę z Małymi dziećmi bo sie języka nauczą:tak: Ale ja zawsze chciałam mieszkać w polsce, straznie się przywiązuję(taka moja wada:-D) a Ty jak się czujesz??? Brzuszek rośnie???;-)

Olena- Zuzka śliczna :)

Do góry