reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KingaMZ mnie oszczedziło,choc nie mówie hop,bo nie wiadomo czy po porodzie skóra nie zacznie sie kurczyc zostawiajac rozstepy....

reklama
layla no ja sie wlasnie cieszylam a pozniej to wszystko zrobilo mi sie w ostatnim meisiacu ciazy..jak brzuch mi sie obnizyl i syn przytyl jeszcze 2kg...cala skora brzycha poszla w kilka dni... :(((( bedzie dobrze, zobaczysz :)

Hej dziękuję za opinie na temat mojej corci . ;*

Black ja tez mam brzuch w rozstepach, ale już bledną. Jak się czujesz . ;) kiedy idziesz do lekarza. :)?
anetka551 Gratuluję . ;) ja tez mialam cc i wspominam strasznie.
umi2 sliczny jest Kacperek. ;* Gartuluję :) jak się czujesz?
dorom5 Alanek podobny do Ciebie. ;) slodziutki. ;*

dziewczyny miałyscie w koncówce ciazy bóle podbrzusza?ale takie strsaznie mocne?nie moge chodzic,spac w nocy,czuje kłucie a jak dojdzie do tego skurcz to juz koniec:(

Layla ja mialam takie bole juz miesiac przed porodem :baffled: :sorry2: ale naszczescie nie byly bardzo czeste :no: i ja zazwyczaj wtedy bardzo gleboko oddychalam i masowalam miejsce gdzie mnie bolalo !!
Pomysl optymistycznie , te bole ktore teraz masz to luzik z tym co Cie czeka przy porodzie :-)

polna_N ale tu nic nie daje masowanie,nawt tabletki p/bolowe nie pomagaja,to straszny skurcz połaczony z uczuciem rozpierania od srodka,promieniuje mi do ud,jakbym zakwasy miała,łaze jak kaczka normalnie:/

layla to pewnie po terminie nie urodzisz skoro tak masz :) idz wez ciepla kapiel - pomoze. Wiem ze okropnie sie meczysz ale juz niedlugo bedzie po wszystkim...i fakt przy porodzie bedzie gorzej :) ja to przy kazdym skurczu jakby zacinalam sie i nie mialam sily nawet zlapac oddechu...polozna do mnie ze moze lepiej jakbym oddychala, a ja do niej ze to raczej niewykonalne...bolalo skubanstwo jak cholera...dobrze ze moj porod trwal od poczatku (czyli pierwszych skurczy) do konca tylko 2,5 godziny...a i tak sie przedluzyl ze wzgledu na to ze mialam warstwowy pecherz plodowy i wody nie chcialy "za jednym zamachem" odejsc tylko tak co jakis czas po trochu...lekarz chcial przebic pecherz ale nie dalo rady :/ pomijajac ze corka nie chciala sie wstawic w kanal i ciagle sie wiercila...smiesznie to wygladalo ale polozna to juz miala nieciekawa mine...no ale jak wszystkie wody odeszly to poszulam jak od srodka cora mi z glowki daje w rozwarcie i od razu zaczely sie parte...3 skurcze i po wszystkim...ale przyznam sie ze jakos wyjatkowo nie mialam sily przec..hmmm....

Dziewczyny jestem w siódmym niebie :-D:-D:-D Mój Grzesiek poinformował mnie dziś, że uzbierał odpowiednią sumę na półprofesjonalną lustrzankę cyfrową specjalnie dla mnie, bo bawię się troszkę zdjęciami, ale do tej pory pożyczałam aparat brata ;-)
Tak więc w ciągu 2 dni jedziemy po Canona EOS 40D + jakiś profesjonalny obiektyw, lampe błyskową i statyw :-D Teraz to będę mogła Julci zdjęcia strzelać :-p

Layla
ze mnie się wszyscy śmiali, że chodzę jak pingwin :-DAle tak jak pisze Polna, te bóle to pikuś w porównaniu do porodu :tak:

Magda
do lekarza idę w środę ;-) Czuję się ok, pomału energia mi wraca. Mdłości nie mam, mam mega apetyt, nad którym muszę panować, bo nie chce dużo przytyć. Przy Julce na początku w ogóle nie miałam apetytu :dry:

reklama
KingaMZ ojej,to mnie pocieszyłas;p ale bólu sie nie boje,tylko teraz ten mnie ogranicza a ja tego strasznie nie lubie

BlackWizard gratuluje prezentu i czekam na sprawozdanie z wizyty u lekarza:)

Do góry