reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Layla- mój się zapowiada,ze do 4 kilo moze dobić- a ja mam 153 cm wzrostu-brzuszek troszkę się obniżył i ledwo się przemieszczam.

reklama
lenka - oj . to faktycznie może być ciężko. A nie mówili nic o cesarce,w tym przypadku.?
Pola - Mam nadzieje, ze zdąrze ;)
Layla - fakt. Brzuszek co nieco się obniżył, ale nawet moja doktorka powiedziała, że jest on tak mały, że nawet nie zauważe kiedy się obniży.

Mistique, no nie do końca jest tak ,że w tym wieku swojemu dziecku nie można nic zapewnić. Zresztą przecież się człowiek nie zatrzyma na 16 latach tylko dorasta i sytuacja się zmienia.
I myślę ,ze jak jak 16-latka zachodzi w ciąze to wina nie tylko leży po jej stronie, ale też po stronie rodziców, bo to ich rola żeby wprowadzić w życie dziecko świadomie. U nas w domu to był zawsze temat tabu i jakbym coś napomknęła o myśleniu nad rozpoczęciem życia seksualnego to spotkałabym się z wielkim zbulwersowaniem i wszystko skończyło by się kłótnią. Zresztą skończyło i koniec tematu. A jak już było po fakcie to nagle pojawiało się ,ze czemu się nie zabezpieczałaś, trzeba było isc do ginekologa i tak dalej... srututu jasne po fakcie to ja tez moge sobie tak powiedziec i pogdybać żeby tylko nie wyszło ,ze gdzieś jako rodzic zawaliłam. Nie mówię ,ze byłam idealna coreczka bo było wrecz przeciwnie, ale oni tez nie byli idealnymi rodzicami i o wielu sprawach w ogole woleli nie slyszec i nie wiedziec bo mysleli ze wtedy ich nie bedzie a same sie jakos rozwiążą.

czesc dziewczyny...
ale macie tempo pisania jeden dzien mnie nie bylo a tu tyle napisane....ach u mnie kiepsko,znowu sie przeziebilam nawet nie wiem jak to mozliwe:baffled:obym Darusia nie zarazila.....a poza tym wczoraj sie z tesciami poklucilismy:baffled:jak zwykle poszlo o kase...co miesiac sie dokladamy do czynszu i oplat i wyszlo ze mamy teraz zaplacic prawie 800zl:szok:Darek sie zdenerwowal,tesc tez...sama nie wiem jak to sie skonczy....tak bardzo bym chciala miec swoje mieszkanko,nawet malutkie ale swoje,normalnie ryczec mi sie chce...sorki za wywod ale gzies musialam:-(

Lenka-mialam tak samo pod koniec ciazy,ja 155 cm a w brzuchu w obwodzie 134....ledwo chodzilam,spalam po 2 godz i zeby sie przekrecic to budzilam Darka zeby mi pomogl:confused:a spuchnieta bylam jak balon....

A'propos wczesniej pisalysalyscie o tym ze dziewczynek mniej i chlopcy beda walczyli o swoje panny....chcialam powiedziec ze moj synek ozeni sie mamunia:-D

pola997 na 30 maja,tak wychodzi z usg,zawsze z usg miałam termin do przodu,wiec juz sama nie wiem...a waga taka sobie w sumie,ja nie mam dużego dziecka,przy dobrych wiatrach 3kg bedzie wazyc,bo 2 tyg temu z usg wychodziło w okolicach 2400

Layla- mój się zapowiada,ze do 4 kilo moze dobić- a ja mam 153 cm wzrostu-brzuszek troszkę się obniżył i ledwo się przemieszczam.
biedna,to ja Ci sie nie dziwie...bo ja mam 173 cm,plus budowe typowo klepsydorową,szersze biodra duzy biust waska talia

Layla - fakt. Brzuszek co nieco się obniżył, ale nawet moja doktorka powiedziała, że jest on tak mały, że nawet nie zauważe kiedy się obniży.

no tak,bo Ty tez drobna jestes,tylko ja taka wielka;p

mamaola o kurcze a ja mam 104 w brzuchu...

Layla jak się dzisiaj masz?
lenka87 jeszcze troszkę dasz rade, niedługo urodzisz i będzie ci lżej:tak:
mamaola my też się kłóciliśmy z teściami, i wiem co to znaczy, na szczęście się wyprowadziliśmy, i kłótnie się skończyły:tak:

Ciekawe jak tam umi wczoraj u lekarza, no i oczywiście jak tam sobie dorom radzi z alankiemi jak się czuje. A u nas dzisiaj pogoda okropna, Zuzka właśnie dżemke ma, R do pracy pojechał. Zuza wczoraj dała mi trochę popalić, męczy ją ten ząbek:-( Wczoraj byłam odwiedzić młodszą siostre która z mamą mieszka, a dzisiaj jadę odwiedzić mamę i obejżeć jej nowy samochód:tak: Ale napewno się jeszcze dzisiaj odezwę:tak:

Może umi na porodówce jest i jak nie będzie dzidzia chciała wyjść to jej wywołają. W moim szpitalu jak nie urodzi się w terminie to chyba po dwóch tygodniach wywołują:tak:
Layla daj później znać co ci lekarz powiedział:tak:

a poza tym wczoraj sie z tesciami poklucilismy:baffled:jak zwykle poszlo o kase...co miesiac sie dokladamy do czynszu i oplat i wyszlo ze mamy teraz zaplacic prawie 800zl:szok:Darek sie zdenerwowal,tesc tez...

mamola, a jakie macie warunki mieszkaniowe? ;) ...bo coś dużo sobie liczą jak na rodziców :baffled:

reklama
pola997 na 30 maja,tak wychodzi z usg,zawsze z usg miałam termin do przodu,wiec juz sama nie wiem...a waga taka sobie w sumie,ja nie mam dużego dziecka,przy dobrych wiatrach 3kg bedzie wazyc,bo 2 tyg temu z usg wychodziło w okolicach 2400
QUOTE]

czyli w ktorym tyg? jak z synem chodzilam w ciazy to w 36 tygodniu wazyl ok 2500 urodzilam w 41 tygodniu i wazyl 4500 :szok::tak:

w ogole witam wszystkie Panie :happy2: tak podczytuje sobie was...kiedys kiedys tu sie odzywalam heh :-) mam lat 23,5 hehe wiec jeszcze sie do was zaliczam :tak::-p i dwojke wspanialych dzieci :-)

Do góry