reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi2 no ciekawe jak tam Dorom sie czuje. Wiesz moze kiedy wyjdzie ze szpitala. :)? no a teraz czekamy na Ciebie kochana ;* oby szybko i latwo poszlo ;* Praca w restauracji. Lub na dyskotece zobaczymy jak to sie potoczy :)
pola997 no u mnie raz pieknie raz nie. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy wprowadze sie na gore, bo moi rodzice zostają na dole.. tylko kuchnia i lazienka wspolna . ;)

U nas piekna pogoda bylismy na spacerku, a wieczorem robimy grila. Ostatnio wypilam polowe piwa i tak mnie zakrecilo.. nie wiem co bd na mojej 18-nastce . ;) tyle nic nie pilam i nagle urodziny.. w piatek ide na 18 kolezanki , ktora robi ją na dyskotece , a w sobote moja impreza u mojego Krzyska na dzialce.. mam nadzieje ze przezyje to jakos. Chociaz nie mam zamiaru duzo wypic. :) Oj i w koncu musze do lekarza isc .. bo ostatnio odwolal wizyte.

reklama
Layla no widzisz:( ludzie potrafią być okrutni. a czasami najgorsza jest rodzina... podjęłaś decyzje świadomnie wieć nikomu nic do tego... obyście byli szcześliwi i żyli w miłości a wszystko inne nie bedzie dla was stanowiło barier nie do pokonania:):*

Wszystkim Wam BARDZO dziękuje! :-)
Jestem taka szczęśliwa! :-) Kocham mojego Alanka nad życie! :-)

Poród trwał w sumie 6 godz. :tak: Bo o godz. 5 trafiłam na porodówkę, bo skurcze były już co 5 min. ;-)
No a o 11.04 na świat przyszedł mój SYNEK ALANEK. :-D
Ważył równe 4kg. :tak: (Nie wiem gdzie On mi sie w tym brzuszku zmieścił.)
Mierzył 55cm. :tak: I dostał 10pkt. :tak:
Bartek był przy porodzie. :tak: I przecinał pępowinkę, dzielny!

Obiecuje lada dzień wkleic zdjecia mojego Synka.:tak:
Pozdrawiam Was wszystkie Kochane!:-) Lece do Maluszka. :tak:

Mam super weekend za soba bylam u chlopaka przez te dwa dni i nic tylko leniuchowanie:-p no a jutro to troche bedzie tyrzeba sie za nauke wziasc bo przezostani tydzien ktory mialam wolne nic sie nie uczylam.

Umi i wszytskim dziewczyna ktore jutro pisza mature bo juz sie pogubilam ktore zycepowodzenia:tak:

dorom5 Miki sie urodzil o 11:07 (mam podane ze o 11:05 bo lekarka powiedziala zezaokrakla sie ale jakos mi zostalo w pamieci jak P mowil 11:07:-)) a Alanek napewno jest przesliczny;-) ucaluj go:happy2:

Nie oceniajac nikogo chce tylko napisac..ze tez mialam kiedys 16 lat.... i wtedy glowe zaprzatala mi nauka, znajomi....wakacyjne wyjazdy..planowanie przyszlosci.
Porusze jeden tylko aspekt (bo z dojrzaloscia i potzreba macierzynstwa to jest u kazdej roznie).....finanse... Dziewczyny , w wieku 16 lat nie ejstescie w stanie zapewnic dziecko godziwych warunkow.....jedynie kacik w swoim pokoju (jezeli nie dzielicie go z kims)...kto kupi lozeczko, wozek, ubrania, rowerek?....czasem dziadkowie (ale to tez duzy koszt majac nieletnia corke i wnuka na utrzymaniu), znajomi. Z tego co czytalam to czesc mlodych ojcoewtez nie byla gotowa do swojej roli, bez pracy, szkoly, zapalu. Mozna zyc z dnia na dzien....ale w tym momencie to nawet nie bedziecie mialy kiedy wziasc sie za siebie, skonczyc szkole, zlenezc prace.16 lat....tyle przed mlodymi ludzmi jest w tedy, mlodosc, pelnoletnosc, niezaleznosc.
Rodzicielstwo to cos pieknego....ale warto poczekac kilka lat. Na prawde. Prawie kazda z mlodych mam borykala sie albo boryka z wieloma przeciwnosciami, brakiem wsparcia, zrozumienia, akceptacji, trudna sytuacja finansowa, rodzinna, uczuciowa.
Miloscia sie dziecka nie wykarmi. Male nawet dziecko czuje ze cos jest nie tak. Smutna mama, klotnie ..dla mnie (coz....mozecie sie obrazic) istnieje na to jedno slowo. PATOLOGIA. Zanim mnie zwymyslacie , sprawdzcie w slowniku co znaczy ten termin.

Co do świadomości zajścia w ciąże i świadomego macierzyństwa w wieku 16 lat ogarnia mnie po prostu śmiech :szok::-D
Nie wiem czy ja byłam tak nie dojrzała w tym wieku,a może to postęp cywilizacyjny :sorry2:
Bo ja w wieku 16 lat wolałam poganiac z koleżankami po podwórku pouczyc się do klasówki i oglądac się za "Towarami" :cool2::baffled: Ale tylko ogladac bo swój pierwszy raz przeżyłam świadomie i troszkę później :tak:
Byc moze byłam nie dojrzała emocjonalnie bo małe dzieci mało co mnie interesowały i były jak z innej planety. :-p
I nawet wtedy nie popalałam fajek bo było to wstydliwe i dopiero za jakiś czas posmakowałam.A teraz kopcą w 8kl podstawówki.:szok::szok:
A ślub w wieku 16 lat? Jak obchodzic w wieku 30 lat 14 rocznicę ślubu ?:szok: To dopiero staż....z założeniem,że związek przetrwa choc kilka lat.
Wybaczcie koleżanki,od kilku dni zbierałam się z napisaniem tutaj,od kilku dni gryzłam się w język.Ale w końcu nie wytrzymałam :sorry2::cool2:
No ale Was nie ma co uświadamiac bo już dziecko lub ciąża jest.Życzę powodzenia i nie życzę mocnego zderzenia się z rzeczywistością bo będzie bolało :sorry2::baffled:
Ament

Ostatnia edycja:
Witajcie

Dotrwałam do pierwszego dnia matury!! zamiast sie bac to ja normalnie na nosie mogłabym skakac ze szczescia. Nic nie umiem ale przynajmniej nie urodziłam.... Tylko cos chyba mój mały nie chce wstac eh zaczynam sie stresowac bo jakos rusza sie inaczej niz zwykle mam nadzieje ze za godzinke mu przejdzie i zacznie harce bo inaczej bede musiała przyspieszyc wizyte w szpitalu. Narazie was nie nadrobie i nie odpisze bo nie mam czasu musze sie ubrac, umalowac itd:-) no i o 9:00 sie zacznie wiec trzymajcie za nas maturzystów kciuki!!!

dorom dobrze cie widziec:-)

reklama
dorom witamy was z powrotem tylko już oddzielnie:tak::-D Całuski dla Alanka :*
umi i wszystkie maturzystki powodzenia na maturze, TRZYMAM KCIUKI:tak:
Maagda_ to ci się imprez szykuje:-D

Dziewczyny aż wstyd się przyznać ale jeszcze od porodu nie byłam u ginekologa:-( nie mam kiedy:zawstydzona/y: A tak z innej beczki to mojej zuzi w końcu ząbek pierwszy wychodzi, jest stracznie marudna, krzykliwa itd:wściekła/y: Teraz bajeczki na "cbeebies" ogląda:tak: Mój R już do pracy pojechał, i tak jakoś smutno:-(

Do góry