reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kolia -To widze że Ty Maluszka na koszykówke nastawiasz. :-p Dzis mi Bartek wymyslał na co Alanka (Oczywiscie gdy podrosnie.) bedzie wysyłał zeby miał jakies zajecie. :-p

Hmm.. od czego by tu zacząć. ;-) Alanek nie chce jak narazie do Mamusi. Skurcze sa ale malutkie. Mam jeszcze wizyte w czwartek, wtedy to juz dostane skierowanie. Mam nadzieje ze do czwartku urodze. :tak:

Black- Ale Ty jestes drobniutka i malutka. :tak: I jaka elegancka, no, no. :tak:

lenka87 - Ty to dopiero malutka jestes. :tak: Ja mam 168cm. ;-)

AdiLea -Ja tam wiem... że bede kupowac sloiczki. :-p Nie bedzie mi sie chcialo robic potrawek. :-p Jeszcze 2 tygodnie i bedziesz mogla podawac nowe dania Malutkiej. :tak:

Maagda_ - Ale świetna!! :tak: Super, bardzo mi sie podoba! :tak: Widziałam chyba kiedy takie na Allegro, rózne kolory. :tak:
Czuje sie dobrze, mały kopie i fika caly czas. Dzis tak sie nasmialam, bo co Bartek calował brzuszek - to mialam kopka. :-D Niesamowite, jakby Alanek wiedzial ze Tatus daje mu buziaki. :-)

reklama
Umi,Dorom- kurcze ja tak czekam na Wasze maluszki. Jeszcze trochę i mnie bedzie czekać odliczanie. Zresztą już dostaje paniki. Mam nadzieje,ze mój synuś nie będzie się wstrzymywac, bo tego nie wytrzymam. Nie wiem jak dotrzymam do terminu-czuje,ze będzie to jednak wczesniej. Zresztą z mojego synka to spory byczek się szykuje-więc jak bedzie chciał posiedzieć dłużej to do 4 kilo napewno dobije.

ale wy macie te roznice we wzroscie ja mam 182 a P 185 wiec jak ubire szpilki to wyzsza troszke od niego jestem:-p

dorom5 no na kosza na kosza nie iwem czy bedzie chcial kiedys trenowac ale jakos tam wiedze bedzie mial napewno bo moja siostra i siostra P (zreszta w tej samej druzynie z nia gralam wlasciwie gdyby nie ona to bym go nie poznala pewnie:-p) graja nadal ja gralam wiec pozadne fundamenty ma:-)

Witajcie!
Chciałabym prosić rodziców, którzy nadali dzieciom lub mają zamiar nadać imiona takie jak: Julia, Wiktoria, Zuzanna, Jakub, Kacper lub Mateusz, aby napisali czym kierowali się w wyborze takiego właśnie imienia. Piszę pracę na ten temat i byłabym bardzo wdzięczna za wszelką pomoc. Pozdrawiam!

Witam z rana. 8 przespanych godzin całkowicie zmienia podejscie do zycia:-p;-):-).
Odnosnie słoiczkow, to w jaki sposob sie je podgrzewa? Trzeba miec jakies specjalne urzadzenie?

No to dziś drugi dzień opóźnienia, wczoraj mnie złapała jakaś chandra, dołek nie wiem jak to nazwać bo trzyma aż do teraz i z jednej strony mi smutno a z drugiej jestem okropnie wkurzona na cały świat ze mój syn nie chce wyjść. jak mnie ktoś spyta dziś kiedy w końcu urodzę to pogryzę, a pierwsza osoba której się dostanie będzie mój chłopak bo na pewno jak wstanie to o to zapyta a ja mam dość no bo skąd mam wiedzieć kiedy moje szanowne dziecko zechce wyjść na ten jakże piękny świat..
Coś się dziwnie czuje ale to pewnie jak zwykle nic nawet nie chce mi się już myśleć czy t może być na poród. Jestem na 100% pewna ze przed piątkiem nie wyjdzie.

pola997 No to widzę ze u was też nie jest kolorowo:-( eh oby wszystko potoczyło się w dobrym kierunku:-) Nie mam pojęcia ile mój mały wazy gdyż USG mój lekarz robi mi pod kątem jego nerki nie sprawdza niczego innego co szczerze mówiąc mnie wkurza...
dorom5 To mamy dużą rozbieżność, ale to chyba wszystko od podejścia lekarza zależy... ja się poczułam przez mojego w pewnym stopniu olana:-( Twój Alanek to chce wyjść do tatusia ale pomyliły mu sie strony:-p no cóz napewno znajdzie wyjscie oby przed czwartkiem:-) A i jak cos to daj mi znac bo ja jak w nocy sie budze to caly czas na komórke patrze juz nawet spie z nią:-p
kolia przez chwile aż się ucieszyłam ze tak jak ty mam długi weekend a tu kicha ja jednak muszę matury pisać:-p
Black Genialne te zdjęcia szczególnie to grupowe:-p myślałam ze masz 150 cm a ty wyższa ode mnie jesteś... kurcze nie zdawałam sobie sprawy ze ja z moim T mogę wyglądać podobnie bo on ma 192 a ja 168 ....
mamaola Twój optymizm podnosi mnie na duchu:-) Oj należny się wam obojgu chwaila odpoczynku i wytchnienia a moze by tak przynajmniej na dzien sprzedać gdzieś malego Darusia?;-p
AdiLea Cięzkie to twoje szczeście no ale to dobrze bo to znak że sie ładnie rozwija:-)
Maagda_ Torebeczka sliczna teraz czekam na zdjęcia bucików:-) a u mnie bez zmian:-(
lenka87 powiem ci tak jak Magdaa_ miała rodzic to pomyslałam sobie ze oby tylko moje dziecko mi takiego numeru nie wykrecilo i ne przesiedziało dłuzej a tu klops nie zbadane sa wyroko naszych pociech:-)
layla co sie dzieje?

dzien dobry z rana....pobodka dzis o 6 i cala noc co chwile sie budzilam tak maly sie krecil strasznie.....od 3 spal ze mna w wyrku;-)

Umi-oj chetnie bym malego z dziadkami wyslala ale to za daleka podroz bo az do Przemysla....a z Wawy to jest z 500 km....glowa do gory,bedzie dobrze:-)

Maagda-super torebka,ja mam swira na punkcie torebek moglabym co tydzien nowa kupowac:-)teraz czekam na fotke bucikow.....

AdiLea-ja sloiczki wstawiam do podgrzewacza albo zawartosc do garnuszka przelewalam i podgrzewalam.....a'propos gotowania obiadkow,ja malego sloiczkami karmilam ze 3 miesiace potem powolutku odstawialam a teraz juz wcale ich nie podaje czasem jakis deserek...a to dlatego ze potem trudno odzwyczaic malca od sloiczka i podac domowy obiad,to jedzenie ma zupelnie inny smak,a poza tym jaka radosc mnie rozpiera jak cos ugotuje a synek ze smakiem zje;-)

Dorom-co u Ciebie....??jak sie czujesz???jakies sygnaly Alanek wysyla do mamusi ze chce na ten swiat:-)??

Layla-uuu a co sie dzieje???cos ze zdrowkiem???nie gniewamy sie:-) ale odzywaj sie czasem;-)

Kolia-wzrost modelki:-)sama kiedys chcialm byc taka wysoka ale chciec to ja sobie moge:-)a jak zaloze obcasy (takie nie za duze bo inaczej to jak pokraka chodze)to Darkowi pod pache siegam:-D

Pola-jak wasze cycusiowe sprawy???cos lepiej???Buziaki dla Ludwiczka

umi2 słoneczko,Ty sie nie denerwuj,przeciez to nie Twoja wina,dzieciaczek sie urodzi jak uzna to za stosowne,wiem ze sie niecierpliwisz,sama mam to samo,choc mnie do terminu jeszcze 3 tygodnie zostały. mało dzieci rodzi sie w terminie,a ponoc chłopcy częściej są "przenoszeni" w stosunku do daty porodu,więc głowa do góory:*

Layla-uuu a co sie dzieje???cos ze zdrowkiem???nie gniewamy sie ale odzywaj sie czasem
ja sie odzywam,to nic takiego,kolejna nocka nie przespana,nie wiem czy za szybko sie nie pochwaliłam tym e mi lepiej,pobiegałam wczoraj cały dzień,bo pare spraw było,do tego duszno,2 h w banku i wróciłam tak zmeczona plus zaczeły sie bóle brzucha i kregosłupa. w nocy obudziłam sie usiana czerwonymi krwiaczkami na całej buzi.taka ładna pogoda,a ja mam mniej energii.

reklama
Za mną spokojna noc, Julka po szczepieniu spała jak aniołek. Tylko mój Grzesiek przed chwilą wyjechał na szkolenie :baffled: Co prawda wróci już jutro, ale przez 2 i pół tygodnia miał urlop i siedział ciągle ze mną w domu i się chyba za bardzo przyzwyczaiłam ;-)

AdiLea jeśli chodzi o podgrzewanie słoiczków to wkładam je do gorącej wody ;-)

Umi zobaczysz już niedługo dzidziuś będzie z Tobą, a wtedy będziesz się jeszcze modlić o to, żeby wróciły czasy ciąży :tak: A mój Grzesiek ma 202 cm :-) Ja nawet do momentu zobaczenia zdjęć z chrztu też nie zdawałam sobie sprawy, że to taka kolosalna różnica. :tak: Ale wiadomo po kim Julka jest taka ogromna :-D

Dorom moja Julka też ani trochę się nie uspokoiła przed porodem, nawet jak miałam już pierwsze skurcze porodowe to jeszcze fikała :tak: Dopiero jak zeszła do kanału rodnego to się uspokoiła ;-) Najważniejsze, że już niedługo Alanek będzie z Tobą ;-) Ale podobnie jak Umi będziesz z początku tęsknić za przespanymi nocami ;-)

Do góry