reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorom5 dzięki tak tych torebek jest jeszcze parę wzorów na początku czerwca planuje kopic kolejna ;) Mam nadzieje, że już urodzić wiem jak to jest być po terminie ;) sama byłam 10 dni obyś Ty tyle nie była. :)
umi2 :) dzięki. Jak się czujesz. :);>? Kacperek się szykuje czy nie ?
Olena262 ja też lubię torebki, zwłaszcza duże ;) no i małe , ale zakładam je jak idę gdzieś z małą bo dużą mam przy wózku. ;)
adriana20 witaj :) jezeli zabespieczaliscie się to chyba nie ma czym się marwtić chociaż lepiej zrobic test i nie stresowac się , bo moze to nie jest potrzebne ;)
mamaola dzięki . tak jak wczesniej pisalam ja tez lubie torebki ;) ale mam tez fiola na szerokich bluzkach ;) i wiekszość takich mam. ;) zadko kiedy mozna zobaczyć mnie w czymś obcisłym . ;)

U nas ok. ;) mała rośnie i jest nawet grzeczna , chociaż czasami jej coś odbija ;P śmieje się , później płacze i tak w kółko ;). Dziś byłam na zakupach także poprawił mi się humor ;) A to zdjęcie bucików. ;)

pic0856640x480.jpg

reklama
Layla- a masz już wszystko gotowe dla maluszka?

tak,powiem Ci że to był super czas,mój M to świra chciał dosta w sklepach,bardziej sie angażował niż ja:) wstrzymałam sie z laktatorem,bo nie wiem czy bedzie potrzebny,mam nadzije ze tak,ale zaraz koło szpitala jest sklep gdzie tufi elektryczny jest za 130zł,wiec M ma dyspozycje wydana-isc i kupic;p

Layla Odpoczywaj, moze staraj sie nie przemeczac? Kurcze mniej energii to norma bo to koncówka tez to mam i wiem jak to wkurzyc potrafi chcesz cos zrobic zaczynasz i nagle stwierdzasz ze masz serdecznie dosc
dokładnie....mam energie,moge góry przenosic i ona nagle ucieka...i tez mam tak jak Ty,nie wiem czy napisze egzaminy,czy zdaze z obroną.wszystko pod znakiem zapytania:(

Layla nigdy nie mów nigdy ja np zuzkę dwa tygodnie przed terminem urodziłam
mnie to nie grozi,ja to czuje;p;p bede siedziec jak dziewczyny z Wami jeszcze z tydzien po terminie...

Layla to już końcóweczka
a ciągnie sie makabrycznie:(

i buty normalnie tak mnie obcieraja:(i nie mam juz w co sie ubrac,z 2 czy 3 bluzki mam w miare ok,a tak wszystko do pepka...a teraz tak goroca ze z uczelni wracam cała mokra

dorom co z toba? czy kots wiec co bo sie nie odzywa to moze porodowke zwiedza:confused::cool:

Black tez lubie jakis tam czasik powiedzmy no moze do tygodnia spedzac czasnon stop z P ale oc za duzo to nie zdrowo wkoncu ja i on bysmy zwariowali:-p

Mam straszna przypadlosc im wiecej mam wolnego czasu tym trudniej mi sie za cokolwiek zabrac:confused2: Zaczelam Mikiemu gotowac obiadki i dzisaj ogolnie mu smakowal obiadek poza pierwsza lyzeczka jak zobaczylam jego mine to myslalam ze padne ze smiechu jakbym mu cytryne podawala:-D po czym wydawalo mi sie ze by trzeba pielyche zmienic i polozylam przewijak tak ze widzial telewizor leciala reklama plusa 5ciec i zaczal sie smiac na glos.
Oj slysze ze jednak chyab niespodzianka jest produkowana chyba nie ominie mnie zmiana:baffled::-p

Jestem nadal w dwu-paku! ;-) Z tym że dziś od popołudnia strasznie bolą mnie krzyże... mysle - a raczej mam nadzieje ze to zblizajacy sie poród. :tak:

lenka87 - Synke zrobi Ci psikusa jak mi i Umi2 i tez nie wyjdzie na czas. :-p

Umi2 - Ja to samo. :-D Dostaje sms'a to lece z mysla że to Ty, a tu nici. :angry: 'Kacperek wyjdz juz od Mamsi!' ;-)

mamaola - No niby sygnały są... zobaczymy, moze w nocy... :tak:

Black - A Ty równiez przenosilas ciaze? Dobrze pamietam? :sorry: Tylko nie pamietam i ile? :sorry:

pola997 - Mam przeczcie ze dzis w nocy, pojade na porodówke. :-p No moze jutro ostatecznie. :-p

AdiLea- No niestety nic. :-( Tyle ze bolą mnie te krzyze, to chyba jeden z objawow zblizajacego sie porodu. :sorry: To mnie pociesza tylko. :sorry:

Maagda_ - Ty byłas 10 dni po terminie? :sorry: Kurcze myslalam ze nie az tyle. I tez sie pewnie pod koniec denerwowalas kiedy to bedzie? :sorry:

kolia - Ehh... nie, niestety nie na porodowce. Nie bede Was tu zostawiac. :-D Hehe.

Co do zakupów ,to ja ostatnio próbuje upolować jakąs krótką spódniczke w jakimś robanie ale czymś innym z tanią odzieżą, bo jak widze ceny w sklepach 99 zł :szok: za kawałek materiału to mnie skręca. Byliśmy z moim synkiem w jednym w sobote i ja wprawdzie nic nie znalazłam ale za to smok wypatrzył sobie okulary.. no teraz to na pewno mu nic nie wpadnie do oka:-D

Załączniki

• DSC01135.jpg
    DSC01135.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 50
dorom ja urodziłam 2 tygodnie przed czasem i się ciesze bo jakbym miała po terminie urodzić to bym chyba padła, a miałam przeogromny brzuch, więc szacuneczek dla ciebie i umi:tak::-D:tak:
Maagda_ buciki też ekstra:tak: dobry masz gust. co do torebek to ja też uwielbiam duże, ale jak się ma maleństwo to chcąc nie chcąc trzeba pokochać duże torby,ale ja miłość do torebek mam po mamie:-)
kolia z tym czasem to ja mam taki sam problem co ty:confused2:normalnie mam lenia.

Życzę wszystkim spokojnej nocy z maluchami, a dla dorom i umi skurczy i poroodu:-D:-):tak:

abundzu nie no okulary pierwsza klasa ten twoj synus to ma styl:-)

dorom5 na te pare dni naprawde nas zostawa bo to juz musi ce wkurzac jak sie wszyscy zastanawiaja czy juz a tak co miala bys spokuj:-p

Olena262 to dobrze bo juz myslalam ze cos ze mna nie tak:happy:

dorom- no to jakieś pocieszające wiadomości:tak: W takim razie to czekamy jutro na smsa,że już urodziłaś, no w najgorszym razie pojutrze:-p;-):tak:

layla- tak ,laktator może być przydatny. Dla mnie był. Ja nie miałam i tato musiał szybko iść i mi kupić:-p. Tylko ja nie kupowałam takiego elektrycznego, słyszałam od wielu dziewczyn,że u nich się nie sprawdził. Więc zainwestowałam w taki zwykły za 30 zł:-p Dla mnie jest świetny,więcej mi nie potrzeba... Dodam ,że cały czas ściągam, bo miałam i mam nadal bardzo dużo pokarmu:tak:

Ostatnia edycja:
pola997 - Nio, ja tu siedze na necie i czekam na skurcze. :tak: Zasnac chyba nie zasne tak plecki mnie bolą. :confused2: Ale jak Mały dzis wyjdzie - lub ostatecznie jutro, to juz mi ten bol nie przeszkadza. :-p

kolia - Mysle ze jutro juz Was nie odwiedze, i dam Wam spokoj ode mnie na 3 dni :-p

Olena262 - Oj, zazdroszcze ze urodzilas 2 tyg. przed terminem, ja strasznie chce Maluszka a doczekac sie Go nie moge. :-p

reklama
Oj Dorom nie kracz!!! Mój mały to ładny kolosek i ja z moim metr pięćdziesiąt nie wyczekam długo. Jak przyjdzie termin to będe robic wszystko aby Adaś wyszedł na czas. Zresztą mi się trochę brzuch opuścił i boje się,ze urodzę wcześniej. Ale na tyle wczesniej to gotowa nie jestem. Potrzebuje jeszcze tego miesiąca,aby wszystko przygotować. Najlepiej jakby Adaś przyszedł na świat w terminie. Jak się będzie spóźniał to napewno dużo ponad 4 kilo bedzie miał-a wtedy to nie wiem czy go siłami natury urodzę.

Do góry