reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam:tak:

Kornelka trzymamy kciuki za Ciebie, napewno wytrwasz i sobie poradzisz:tak:

Kurcze znów obudziłam sie w nocy z skurczami łydek, nienawidze tego, eh:/ tyak mnie rzuca po łózku wtedy ze szok, nie wiem co mam robic macham nogami jak jakas nienormalna:/ Powiedziałam o tym lekarzowi ale chyba sobie zapomnniał i nic mi na to nieprzepisał?

Ona_mika ty tez miałas mocne skurcze nóg ze lekarz Ci przepisał to aspa... (cos tam)?? Moim zdaniem na allegro tez duzo taniej wychodzi niz w sklepie.

mam pytanie do moż które po slubie zmieniły nazwisko na męża. Ja jestem po slubie zmieniłam nazwisko, ale nie wiem dowodu (bo 18-nastka dopiero w listopadzie) i nigdzie tego nazwiska sobie nie zmieniałamtzn ani w szkole ani adresu zamieszkania (mam ten sam, tylko nazwisko inne) Nio i zamowiłam na allegro ksiazke i czekam i czekam, i juz bedzie 2 tyg jak nie przychodzi, czy mozliwe ze to przez to ze mam zmienione nazwisko a nigdzie nie szłam o tym powiedziec do zadnego urzedu ani nic?? Ja ciemna masa jestem w tych sprawach, i dopieor jutro chyba pojade wyrobic sobie dowod tak zwany "tymczasowy" zeby meic jakis dokument chociaz

Ale sie rozpisałam...
buska:)

reklama
Angel, jak masz skurcz łydki to wyprostuj nogę a stopę i palce od nóg unieś do góry, efekt natychmiastowy:tak::tak:.
A co do nazwiska to nie mam zielonego pojęcia (też ciemna masa ze mnie:-p) ale wydaje mi się, że to nie ma nic wspólnego z allegro. Jeśli podałaś tam swoje dane (nawet stare nazwisko) i dokładny adres zamieszkania nie powinno być problemów. Napisz maila do tego gościa, od którego kupowałaś, może paczka na poczcie zaginęła:baffled:.

Polna, grzybki w sosiku, mniammmm:-D. Ja ostatnio jadłam filet z piersi kurczaka pokrojony na paseczki w cieście naleśnikowym z przyprawami, pychotka:tak:. Polecam!!!
A ja dziś nie wiem, co mam. Może babcia coś zrobi, a jak nie to jakies warzywa na patelnię wrzucę jak wróce do domu:-D.

Ja przez caly tydzien mam gotowac obiadki bo rodzice na 1 zmiane chodza!! ja w sobote robilam filety panierowane w platkach kukurydzianych , Ali smakowaly strasznie az zwinela mi z talerza i poczlapala pod lodowke :rofl2:

A co do placka to ociupinke mi sie przypalil :crazy::-D

angel501 ja tez mialam takie skurcze,wtedy to budzil sie P i mi masowal :-) a to co pisze Ania tez bardzo pomaga

Polna, to Wy z mężem mieskzacie u Twoich rodziców?
A napisz przepis na tą panierkę z płatków kukurydzianych;-). brzmi apetycznie:tak::tak:.

Tak mieszkamy a raczej ja bo On pracuje na kontrakcie w niemczech i przyjezdza tylko na urlopy :-( 2 tygodnie temu spowrotem pojechal !! a co do tych fletow to musisz tylko skruszyc platki a ciasto do tego takie nalesnikowe!!

a ja stope zawsze w dół ciagne i boli jeszcze bardziej, bo taka zaspana zawsze jestem ze mi sie myli czy to do gory czy w doł. Chyba sobie musze to zapisac przy łóżku i swiatełkami podswietlic:) Mam nadzieje ze teraz to to opanuje:)

Wlasnie pisałam do tego goscia z allegro w piatek to mowił ze wysłał wiec to jest dziwne. niby slyszałam w wiadomosciach ze przez ten dlugi majowy weekend poczta polska ma straszne opoznienia wiec moze dlatego tez nie przychodzi. Troche sie niepokoje nio ale nie pozostaje nic innego jak czekac.

ale piekna pogoda, a mi sie dupki nie chce ruszyc z krzesła zeby gdzie isc, w domku najlepiej:tak:

A przyprawisz jeszcze jakoś to ciasto czy tylko płatki wrzucasz? A mięso wtedy jak, tez bez przypraw?
No to smutno trochę co? A często przyjeżdża mąż do domu? Często ma te urlopy?

ZA wcześnie pochwaliłam, już ruszyło.
Aniu właśnie te wszystkie duperele co wymieniłaś będę kupować na allegro. Musze się jakoś ratować bo u mnie tylko sklepy dziecięce czyli drogie.
Oliwia jesteś moją imienniczką :) A z chrzcinami to pochodź "po księdzach", to też ludzie i różne charaktery i różne zasady do głowy wbite. Powiedz mu że chcesz jak najszybciej ochrzcić bo chrzest jest najwaleczniejszą rzeczą w życiu chrześcijanina a dziecko jest niczemu winne że rodzice ślubu nie mają. taki argument powinien pomóc.
Polna to niedrogo. mi to wiecie co ta pościel się śniła, od tych dwóch sprzedawców, powoli zaczynam to wszystko przeżywać, już niedużo czasu a ja nic poza ubrankami nie mam, zaczyna mnie to przerażać.
Angel no właśnie miałam i to przez sen, często takie że nogą ruszyć nie mogłam i prawie płakałam budziłam męża (bardzo ciężko go się budzi) on mi masował, ale po takim naciągnięciu mięśni 2 dni ledwo chodziłam. zaczęłam brać Magnez+B6, skurcze były mniejsze, później powiedziałam lekarzowi na wizycie że biorę Magnez ale skurcze nie przechodzą, to powiedział mi ze to trzeba Magnez i Potas czyli np Aspargin (jest tani, kosztuje do 5zł) wiec jak lekarza nie mówił, to kup sobie, mi powiedział ze jak najbardziej można, nawet na skurcze macicy i brzuszek dobrze wpływa

Napisała Amandia z forum sierpniówek, bo ona ma kontakt z Kornelką:
" Dziś z samego rana dostałam smsa od Kornelki że na dniach a najpóźniej za tydzień urodzi. Mały waży 1200gram i jest silny, dostaje sterydy na rozwinięcie płucek i pcha się w kanał rodny choć skurczy nie ma. Profesor powiedział Kornelce że nie donosi ciązy. Kornelka czuje się dobrze ale bardzo sie boi. Trzymamy mocno kciuki za nich."

reklama
A przyprawisz jeszcze jakoś to ciasto czy tylko płatki wrzucasz? A mięso wtedy jak, tez bez przypraw?
No to smutno trochę co? A często przyjeżdża mąż do domu? Często ma te urlopy?

Nie nie fileta namaczasz w ciescie a potem obtaczasz w platkach, a ciasto jak to ciasto nalesnikowe-chodziaz ja czasami daje do tego przyprawe do kurczaka :rofl2: a miesko troszke przyprawiam-sola,pieprzem i tez to przyprawa do kurczaka!! tylko jak juz sie smazy tego fileta to trzeba uwazac bo platki szybko sie przypalaja!!

Oj strasznie tesknie:-( On zreszta tez,dzwonie do Niego co 2tygodnie,codziennie tuzin smsow to raczej pocieszania tam szukac nie bedzie :-D ostatnio byl prawie4 tygodnie ,teraz ma przyjechac 15 lipca(tez na jakis miesiac) bo wtedy sie konczy kontrakt ale maja mu przedluzyc znowu na pol roku !! trzeba wkoncu wykonczyc domek i sie wyprowadzic od rodzicow :rofl2:

Do góry