reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi2 - Tak sobie mysle, co zrobisz jak Kacperek wyskoczy około tydzien po terminie? Bo to bedzie czas Twoich matur? :-(
Ostatnio własnie nie miałam zadnych objawow, a tu prosze dzis rano kilka skurczy. Troche mnie zabolaly, i odrazu pomyslalam - kurcze ja rodze :-D
mamaola - Oj tak jeszcze troszke i bedzie ze mna, denerwuje sie powolutku jak to bedzie.
Layla - Napewno wrócą do normy. Ja nie nosiłam pierscionków cała ciąze, ale ostatnio zalozylam, i sciagnac nie moge, ale jakos sie pomecze i dzis sciagne.
Ja do tej pory przytyłam 12 kg. ale jeszcze 2 tyg. przedemna :-)
lenka87 - Przed Tobą całe dwa miesiace ciazy :-) A przede mna! 2 tygodnie :-) Troszke wspolczuje Ci tych upalów bo sama teraz nie wytrzymuje tej gorączki, ale dasz rade.
Ja biore witaminy od początku ciąży, teraz doszły mi jeszcze jedne tabletki - zelazo, a kwas foliowy brałam tylko na początku.
natalunia - A smarkujesz sie jakims mleczkiem na rozstepy? Ja od 5 miesiaca codziennie smaruje brzuszek. I na razie nie mam rostepow, a przedemna tylko 2 tygodnie ciazy :-)

Życzę wszystkim milego dnia! :-)

reklama
Layla czesto jest własnie tak ze oceniają te osoby które maja wiecej na sumieniu... nie przejmuj sie i rób swoje bo nie ma sensu zwracac uagi na zdanie innych inni za ciebie zyc nie beda.
pola997 To obym i ja dosc szybko wróciła do tego co było albo nawet zebym schudła te wymarzone 10 kg z tamtej poprzedniej wagi:-D
natalunia No to faktycznie szybko zaczynaja ci sie robic rozstepy kup sobie jakis preparat ja jestem juz przy koncówce i jak narazie nabawiałam sie 4 małych rostepów na jednej z piersi na brzuchu zero. Chyba ze po porodzie bede miała bo tak tez moze byc.
mamaola ja spałam do 7 i tez strasznie chce mi sie sac mimo iz cała noc przespałam:-p a ten twój Darus to co taki ranny ptaszek:p??
dorom5 nie mam pojecia co zrobie, biore pod uwage taka mozliwosc ale jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic. Nie chce pisac w innym terminie eh ale jak bede musiała to nic nie poradze :-( a wiesz dzis pełnia jest ja czytalam ze jak jest pełnia to duzo porodów jest:-p wiec kto wie:-p ja cos to daj znac:-p

a ja sie cos kiepsko czuje rano jak wstałam było ok a teraz oczy mnie bola same mi sie zamykają, jestem jakas nie wiem do kitu. Byłam na zakupach zeby troche sie rozuruszac i taki gosc który dawał mi ulotke powiedział ze bedzie dziewczynka... jak mu mówie ze chłopczyk to ten nie ze napewno dziewczynka szkoda ze sie z nim nie załozyłam o kubusia:-p

Umi2 - Niee, no zadnych rozstepów po porodzie!
Życze Ci zebys urodziła przed terminem, żeby Maluszek był zdrowy, a Tybedziesz miala czas na dojscie do siebie :-)
Dobra, wrazie czego dam znak :-) A powiem Ci ze dzis jestem jakas rozkojarzona, nerwowa, boli mnie troszke na dole brzuszka, teraz mnie nastarszyłas, kurde jeszcze rodzic bede :-)

dorom5 Mnie brzuch na dole boli od poniedziałku z tym ze to raczej ból taki jak miałam zawsze tydzien przed okresem nawet sobie pomyslałam ze w nastepny poniedziałek okres dostane co jest nie mozliwe:-p a co do samopoczucia to moze pogoda:p kto wie:-) ja dzis tez jakos dziwnie sie czuje ale tłumacze to sobie pogodą:-p

dorom5 no mnie jeszcze zostało troche kg..chyba z 3 przytyje,tez brak rozteepów...i mnie tez boli strasznie podbrzusze raz na jakis czas...mam nadzieje ze to nie skurcze...

umi2 kurcze mam nadzieje ze z matura bedzie ok,a moze jakis indywidualny termin?

Umi2 - Uważaj jak obydwie sie wypakuemy w dzisiejsza noc :-p Hehe.
Masz racje, moze to na zmiane pogody, wczoraj upal, a dzis jakies chmury - jakby deszcz mial padac u mnie.
Layla - Ja od jakiegos czasu odczuwam skurcze :tak: Z tym ze sa mocniejsze :tak: Moze to znak że Synek chce do mnie szybciutko. Bo mam dzis jakies dziwne przeczucie :-p Zobaczymy co bedzie :-p

A z tym terminem indywidualnym, to ja osobiscie wolalabym pisac z wiarą ze szkoły. Ale jak Umi2 nie bedzie miala wyjscia to pewnie dostanie inny termin. A tak przy okazji słyszalam, jak chodzilam jeszcze do szkoly ze dziewczyna dostala skurczy podczas matury.

Witam Was. Ciekawe czy Ktoś zauważył moją nieobecność i tęsknił hihi?.
Strasznie dużo napisałyście i tylko część przeczytałam. Widzę, że są nowe mamy, które serdecznie witam na forum. Ja dziś tylko na chwilkę. Może niedługo zacznę, normalnie znowu tu pisać.

Wiem, że do Świąt jeszcze kilka dni, ale...

Z okazji Wielkiej Nocy
- miłości mocy.
Jajka smacznego,
tyłeczka mokrego.
Smacznej babeczki,
dwa litry wódeczki.
Słodkiego baranka,
imprezy do ranka.

Załączniki

• wielkanoc08_56.jpg
    wielkanoc08_56.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 20
Layla Mam układ z dyrektorem ze jak nie bede mogła przyjsc na mature to tego samego dnia moja mama ma do niego dzwonic i go o tym poinformowac i on wtedy wszystko pozałatwia tak wiec pisałabym w czerwcu ale on termin by ustalil. w sumie to nienajgorsze rozwiazanie i bardzo mi na reke poszedł.
dorom5 no ja tez chce pisac ze wszystkimi. ja jakbym dostała skurczy podczas matury to wolałabym podczas pisemnej z angielskiego bo potem miałabym kilka dni do tej z matmy i historii:-p i chyba bym sie nie przyznała ze mam skurcze dopiero gdybym skonczyła pisac zrobiłabym raban:-p ja tu sie ciesze ze skurczy nie mam a tu mnie taki delikatny złapal no cóz smiesznie by było gdybysmy faktycznie dzis wyladowały na porodówce i to obie:-p
panistepelek ja zauwazyłam:-p ale wczoraj dopiero bo mi neta zabrali:-p a co ty taka zaganiana przygotowania do swiat?

Dorom,Umi-no faktycznie wasze terminy tuz tuz i byloby smiesznie jak byscie sie obie dzis rozpakowaly.....:-)ale poki co odpoczywajcie i zbierajcie sily......

Umi-naprawde niezle by Ci Kacperek urozmaicil maturke swoim przybyciem....hihi....wiem wiem to nie jest smieszne i zycze zeby pojawil sie w odpowiedniej chwili...........

Panistepelek-no kochana witaj znowu wsrod nas....gdzie ty bylas....????ja tez zauwazylam Twoja nieobecnosc ale sie nie pytalam bo jakos tak glupio:sorry::sorry::sorry:mam nadzieje ze masz na to usprawiedliwienie;-);-)

reklama
Witam:)

mamaola- no ja bym poprosiła tak właśnie z 5 kg:-p:tak: Toczę normalnie walkę z tym żeby przytyć.... Wszyscy się dziwą, że jak taka 14 letnia dziewczynka mogła urodzić dziecko:confused: Już nawet tyle dają mi lat... Mnie to denerwuję strasznie:tak:

panistepelek -wielokrotnie myślałam co się z Tobą dzieje, dobrze, że jesteś:tak:

Umi- nie martw się dobrze ,że masz możliwość pisania na wszelki wypadek w czerwcu. Zawsze będziesz spokojniejsza:tak: Z tego co pamiętam jak u nas ktoś nie pisał w maju, to dopiero za rok mógł...

dorom- No, mozecie nawet dziś urodzić;-):tak: Ale może Maluszki jeszcze poczekają.
Wiadomo u Ciebie , jaki będzie poród?

Zbierajcie dużo sił dziewczyny:tak: trzymam kciuki żeby wszystko ładnie poszło;-)

natalunia- kup sobie włąśnie jakiś preparat... Osobiście używam musteli, jest świetna. Miałam trzy roztępy na brzuchu i Juz ich nie widać:tak:Gorzej z piersiami, tam mam ich więcej:dry:

Do góry