reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi-tak na wszelki wypadek lepiej mieć nawet taki zwykły :):tak: ja przed porodem 57 kg ważyłam...Po wyjściu ze szpitala 48 kg. Jakoś miesiąc (może trochę ponad) minął i wróciłam do swoich 42 kg..Teraz karmię i w sumie ważę jeszcze mniej....Także przy dziecku da się wrócić do formy i figury :tak:

reklama
Ja do tej pory przytyłam 14,5 kg. Dużo...podobno przez witaminy się więcej przybiera na wadze. I to w moim przypadku może być racja. 3 tygodnie temu przestałam brac witaminy-lekarz stwierdził,że nie ma takiej potrzeby-biorę tylko kwas foliowy i od tamtej pory przytyłam tylko 0,5 kilo.
Laktator kupiłam z NUK-a elektryczny,bo była okazja-wygląda fajnie. Jeśli tylko bede karmiła to myślę,ze się sprawdzi-bo zamierzam dalej sie uczyć w weekendy i ściągać pokarm.
A jakby się okazało,że nie będe mogła karmić oddam go siostrze mojego S-ona rodzi we wrześniu.

Padam na pysk... Julka nie dość, że w nocy nie spała to w dzień też. I ciągle marudzi. Na rękach źle, w łóżeczku źle, w każdym innym miejscu też źle. Tylko na spacerku była cicho więc pół dnia z nią przespacerowałam. Teraz ponad godzinę mi wyła, uspokoiła się, ale dalej marudzi. Pierwszy raz jej coś takiego się dzieje... :-(

Witam!
Widzę że ostatnio sporo mamuś do nas zawitało! Tak więc witam wszystkie!
Przepraszam że się nie odzywam, ale całe dnie spędzamy z Adasiem na dworku bo jest cieplutko. Noce się teraz od paru dni unormowały, bo Adasiowi wyszła druga dolna jedyneczka. Adaś przesypia ok.9-10godz. w nocy. Ale za to w dzień potrafi być bardzo marudny.
Mamusią które są już przy końcówce życzę spokojnych chwil i trzymajcie się, bo ciepło się zrobiło, a z brzuchem łatwo nie jest w takie dni. Dużo sił życzę i postaram się zaglądać częściej, choć pewnie i tak mi się to raczej nie uda..

Hej kobitki. ;) jejku nie mam czasu nawet pisać, bo jak wyjdę z małą to na pół dnia, a później padam. Oj i w niedziele chrzciny. ;) Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę ją w sukieneczce ;P buziaczki i miłego dnia :) lece na spacerek ;) ;*

Dziewczyny, czy krótas odczuwała kołatnie serca labo miałą stwierdzoną arytmię, która po ciązy zniknęła.....

Ja mam stwierdzoną.Jestem w 32 tygodniu ciązy i się panicznie boję....:(
:sad:

Witam:)

u nas noc ok. Młody jeszcze śpi... Ja dziś lecę kupić sobie jakieś staniki do karmienia... Mam niby trzy,ale jakoś się już sprały:dry: Młodemu też muszę jakieś ciuchy kupić, ze wszystkiego powyrastał... Ubranka 74 są w sam raz...

Layla- nawet nie wiesz, jak bym chciała troszkę przybrać na wadzę:sorry:

BLACK- Może to sprawa tych ząbków:confused:? Mam nadzieję,że dziś lepiej:tak:

Magda- Łucja będzie wyglądać ślicznie na pewno:tak:;-)

reklama
czesc dziewczynki

u nas tez nocka super ale za to Darus zaszczycil mnie pobudka o 5.30:baffled:i taka nie dospana jestem ze szok.....

Pola-to ja Ci chetnie oddam swoje kilogramy....tak z 5 ok?:-)

Black-popieram Pole moze to wlasnie te zabki tak Julce przeszkadzaja....biedna....

Maagda-ja tez chrzcze Darusia w niedziele....:-)sukieneczka jest slodziutka Łucja bedzie pieknie wygladac:-)

Do góry