reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorom- a ja juz myślałam ze może już urodziłaś;-) Wiesz ,teraz to się może stać w każdej chwili:tak: Dużo zdrówka dla Twojego Bartka:tak: No i oczywiście dla Was (Alanka i Ciebie:tak:)

Okna już umyte, firanki z zasłonkami powieszone, najgorsza robota zrobiona:-p Mały się siłuje na brzuszku, chce się przewrócić na plecki ,ale jeszcze mu się nie udaje:-p

reklama
Dopadł mnie brak neta, a przy tym brak czasu na cokolwiek. No ale dzis juz net jest a czasu nadal brak:-p nie wiem jak ja to robie. Wczoraj umyłam ładnie okienko a dzis zapewne zajme sie jakimis porzadkami bo na swieta pasuje miec czyste mieszkanko. No nic ide was nponadrabiac bo widze ze sporo sie tego nazbierało

dorom5 umi2 my juz tak blizko porodu,ja 2 tygodnie za Wami,ale nie wiem jak Wy,ja nie czuje sie dobrze,przez te upały słabo mi sie robi od byle czego,ciagle puchna rece i nogi....

Layla ja czuje sie najlepeij rano gdy ide do szkoły to jest swietne powietrze i szczerze mowiac trudno mnie dogonic ale później gdy robi sie goraca to wloke sie jak żółw i tak jak piszesz słabo mi i oddychac nie moge, nogi jako tako sa bola ale nie puchna tak bardzo. Nie wiem jak ty ale ja jakos wcale nie czuje tego ze poród tak blisko

cześć dziewczyny. Chyba mogę się zaliczyć do mlodych mam ;) mam 22 lata (rocznikowo 23, urodziny mam pod sam koniec grudnia). Rodzę w listopadzie ;) trochę ciąża pokrzyżowała mi życiowe plany, ale teraz jestem szczęśliwa i nie mogę się doczekać kolejnego USG :)

umi2 okładnie,jak wstane tez wszystko super ekstra,a z upływem dnia co raz gorzej,kryzys mam koło 13 zawsze...tesknie za normalnymi spodniami:( ja przytyłam jakies 11 czy 12 kg,ciage słysze ze to nie duzo,a mnie sie wydaje ze dosc sporo...tez nie czuje ze zostało mi niewiele czasu,ale jeszcze bardziej nie wiem kiedy zleciało te 8 msc....

a wlasnie mi sie prypomniało,jak Cie w szkole traktują?moje liceum byłoby traumą,tam od razu przenosili do jakiejs innej szkoły,myślałam z studia to już inny świat,ludzie dorosli,w duzej mierze samodzielni,a nawet tu czasem słysze ze sie "wkopałam" ,dlaczego nikt nie bierze pod uwage ze to nie była wpadka...w ogole to słowo działa na mnie jak płachta na byka....

Umi- Dobrze, że czujesz się okay:tak: Ale poród już nie długo:-p Może Cię złapać w każdej chwili;-)

LAyla- nie martw sie Ty też już nie długo urodzisz:tak: Zobaczysz zleci jak nigdy...Odpoczywaj teraz dużo.

natalunia- Witam Cię:tak: widzę,że przed Tobą jeszcze długa droga;-)

Layla Co do szkoły to po feriach zrobiłam furrore bo mi brzuszek wyskoczył i wszyscy sie na mnie gapili w sumie teraz tez sie gapia ale jakos mi to nie przeszkadza. klase mam naprawde swietną wszyscy chca mi pomagac i w ogóle tak ze czuje sie na miejscu i nie odsuneli sie ode mnie za co jestem im wdzieczna oczywiscie zdaje sobie sprawe ze niektórzy mysla inaczej ale co mi tam:-p ja własnie myslałam ze bede musiała sie przepisac do innego lo z powodu ciazy bo chodze niby do renomowanego LO w którym od około 20 lat nie było przypadku ciazy wiec jak ktos słyszy ze chodze do tego LO to wywala na mnie gały, no bo jak to mozliwe w takim liceum. ja myslałam ze na studiach to juz jest inaczej... zdziwiło mnie to co napisałas naprawde bo wkoncu ludzie dorosli wiedza co i jak w głowie mi sie nie miesci. Co do wpadkie to dzis szłam z moim T na lody przede mna dziewczyna równiez w ciazy w moim wieku moze o rok młodsza a z naprzeciwka szły 2 dziewczyny i gdy mnie mineły usłyszłam " patrz druga idzie i tez wpadła... masakra..." ja akurat wpadłam ze sie tak wyraze ale to stwierdzenie z czyichs ust mnie wkurza no bo co komu do tego a poza tym mam w brzuchu dziecko nie wpadke. ( no to sie rozpisałam)
natalunia Witaj pisz czesto i zapoznaj sie z regulaminem:-)

EDIT:
pola Ciii......wypluj te słowa mój kacperek to grzeczne dziecko i wyjdzie jak sie rok szkolny mamusi skonczy:-p

reklama
No i wróciłam. A taka spocona, normalnie mokra.
Pogoda piękna, ale powiem Wam że współczuje tym Dziewczyną które mają brzuszek w lipcu i sierpniu gdy są największe upały.
Black - Oj tak, tylko 17 dni, a pamiętam szczerze mówiąc jak robiłam test ciążowy i dopiero co dowiedziałam się o ciąży :-) Czas poleciał.
pola997 - Nie, nie jeszcze nie urodziłam, chciałabym po świętach :-) Ale mam jeszcze 17 dni. No i dziękujemy za zdrówko, przyda się :-) I wzajemnie :-)
Umi2 - Ja tez własnie nadrabiam, jak sie czujesz? :-)
Layla - Oj to prawda, od tego gorąca puchną mi stopy. Dzis nawet palce u rąk, bo pierścionków nie moge pościągac. Ale damy rade :-) I czekamy na Nasze Kruszynki.
natalunia - Witaj wsrod Nas, młodych Mam. Przed Tobą długa droga, to fakt, przede mna jeszcze 2 tygodnie :-) I popieram Umi2 zapoznaj się z regulaminem :-)

Do góry