reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

U nas noc też spokojna, ale ja jestem chora. Temperatura 39,2 stopnia, ból gardła taki że nie jestem w stanie nic połknąć, karat, kaszel i ból mięśni :baffled::baffled::baffled: Do tego wszystkiego Julka chyba się ode mnie zaraziła bo też kaszle, ale temperatury na szczęście nie ma.

Lenka faktycznie, wszystko się zmienia strasznie szybko. Już niedługo i Ty będziesz miała maleństwo przy sobie, a póki co ciesz się tym, że masz czas dla siebie, bo później będzie z tym ciężko ;-)

AdiLea u mnie też terminów nie było, ale udało mi się znaleźć jeden wolny.

Layla no w sumie to bym Julii zazdrościła gdyby była wysoka, bo ja sama mam 170 cm ;-) Ale ona się wdała w tatusia, bo on ma 2 metry ;-)

A tak w ogóle to gdzie wywiało całą resztę młodych mamuś? :sorry:

reklama
Witam

BLACK-Ja też chora wczoraj leżałam plackiem ,nie miałam siły stać na nogach:baffled: Dziś lepiej ,ale też ból gardła, głowy , mięśni...:baffled::dry: Ogólnie tragedia, jeszcze nie wiem co mogę brać bo karmię piersią, ale pewnie nic :dry:Jak mi nie przejdzie pójdę do lekarza... Chodzę w masce, mam nadzieję ,że Młodego nie zarażę....
Ty też jesteś wysoka :tak: Co ja mam powiedzieć ,mam 157cm:-D Mój Grzesiek ma 194... Mam wileką nadzieję ,że Ludwik w ojca się wdał:tak::-D a jak się czeszesz na ślub???

Adilea-a Ty idziesz do ortopedy czy tylko na usg?

Lenka87- Lada chwila na Ciebie przyjdzie kolej:tak: Mi czas w ciąży strasznie szybko leciał;-) Potem będziesz tęsknić strasznie za stanem błogosławionym:tak:

mamaola- też musze się wybrać do kosmetyczki na oczyszczanie i paznokcie sobie zrobić;-) Jakoś lepiej się czuję jak się np pomaluję delikatnie w ciągu dnia:-p

Pola ja wysoka? Chciałabym mieć z 10 cm więcej ;-) To coś jest w tych Grześkach, że tacy wielcy rosną :-D Julka na pewno się w tatusia wdała, bo widać to było już po urodzeniu ;-) Rozmiary miała pokaźne ;-). A teraz ma długie nogi i stopy wielgaśne więc wysoka będzie :-). A jak się czeszę? Szczerze mówiąc to sama nie mam jakiejś wizji, zdam się na fryzjerkę. Wiem tylko tyle, że chcę mieć kudły jakoś ładnie upięte, jakiś może kok, albo coś w tym stylu, i opadające po boku jedno pasmo włosów. W czwartek idę się farbować i ścinać do fryzurki ślubnej, pogadam z fryzjerką, może doradzi mi coś fajnego. A w piątek lecę pazurki sobie robić. Ta kosmetyczna strona przygotowań ślubnych jest chyba najprzyjemniejsza :-D.
A powiedz Ty mi jak Twój Ludwiczek główkę trzyma jak go do góry podnosisz? Julke się jeszcze troszkę kolibie ;-) A już nie mogę się doczekać kiedy ładnie zacznie trzymać ;-)

To się rozpisałam :-)

BLACK- Młodemu jeszcze jakieś 10 dni temu się troszkę kiwała, teraz juz trzyma ładnie:-p Kwestia kilku dni:tak: No ja mam problem , bo mam dosyć krótkie włosy,ale może do czerwca jeszcze troszkę urosną:-p Tak, cały szał związany z przygotowaniami tymi nie papierkowymi ,jest chyba przyjemny:-p Mam taka nadzieję:tak: Już się nie mogę doczekać jak wkleisz jakieś zdjątko w sukni:tak:;-) Julka na pewno będzie wysoka, jak się duza urodziła, teraz też jest długa, to będzie może modelką;-) Mój też jest spory,tzn długi, ale szczupły:-p Ma fałdki ,ale dla mnie jest chudzinka:-p

Właśnie moja Jula to samo, długa i chudzinka, ale niby dobrze na wadze przybiera. A z tą modelką to mój Grzesiek ciągle gada, że Julka na pewno nią zostanie... Córeczka tatusia :-D. No właśnie tak myślałam, że to kwestia kilku dni z trzymaniem główki, bo z dnia na dzień Julce to lepiej wychodzi, a już się nie mogę doczekać kiedy będzie ładnie trzymać. No i nie mogę się doczekać kiedy jakieś nowe jedzonko będę mogła wprowadzić do jej jadłospisu a nie tylko mleko i herbatki ;-) A zdjęcie w sukni do czwartku na pewno wstawię, ale wiadomo - efekt będzie inny w dniu ślubu, bo będę miała fryzurkę i profesjonalny makijaż ;-) Ehhh już się doczekać nie mogę :sorry:

Właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży :eek:. 12 tydzień. Mieszka w Anglii, ale na święta wraca i wpadnie do mnie na pogaduchy. Jestem w szoku, bo zawsze wypierała się tego, że wpadnie :-p
W tym roku jest jakaś plaga młodych mamusiek. To już 4 moja koleżanka, która jest w ciąży :eek:

lenka87 o śląsk widzę:) gdzie studiujesz jak moge zapytac?ja tez mysle co z obroną.czy dam rade...i w ogole z uczelnią...

Studiuje dziennie ,kulturoznawstwo w Wyższej Szkole Zarządzania Ochroną Pracy.
Myślę,że wiele osób daje radę ze studiowaniem w ciąży- tylko ja jakoś słaba jestem i leniwa. Nie mam głowy do pisania-a żeby się bronić w terminie to za miesiąc musiałabym oddać pracę-a tak mam więcej czasu. A tak bezstresowo będe sobie skrobać. Chciałabym mieć prawie skończoną pracę w czerwcu-ewentualnie jakieś kosmetyczne poprawki-bo przy dzidzi będzie ciężko.

Ostatnia edycja:
Hej ;) u nas noc spokojna dzień też dziś mała znowu nie zrobiła kupki, ale pruta tak ,że szok.. ;)

AdiLea mi się śniło że zostawiłam małą w wanience i widziałam jak łyka wodę.

magdaa- mi się puki co takie sny nie śnią... ;-)chociaż jakiś czas temu śniło mi się ,że paliłam papierosy będąc w ciąży:-p

BLACK- ja osobiście też zauważyłam ,że wiele młodych dziewczyn jest teraz w ciąży... Moje trzy koleżanki ( w moim wieku) mają już dzieci takie dwu letnie. Ale co chwila widzę dziewczyny bardzo młode w ciąży. Ja cieszę,że jestem młodą mamą:-p

MAcie jakieś skuteczne sposoby na ciemieniuchę? Jakoś nie mogę sobie z nią poradzić:sorry: Smaruję oliwką potem po myciu czeszę szczotką,ale nie wiele daje:zawstydzona/y:

reklama
Pola co do ciemieniuchy to najlepiej np godzine przed kapiela nasmaruj malemu glowke i zaloz czapeczke, potem wyczesz a nastepnie umyj wloski i znowu wyczesz - powinno pomoc.. U nas poskutkowalo nawet bez tej czapki:tak::-)

Do góry