reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mamaola dzięki. je3śli chodzi o ten guzek to nie mam pojęcia jek to się nazywa fachowo , powiedzieli mi tylko tyle że w przyszłośdi mogło się to przerodzić w rakowe sprawy. Również życzę ci zdrówka

reklama
:tak:Jestem po wizycie u Ginekologa. Alanek zdrowy, wywijał w brzuszku :biggrin2: USG nie miałam szczegółowo robionego, nie wiem ile Maluszek przytył. Ale za 2 tyg. nastepna wizyta z KTG :biggrin2: Takze dowiem sie wszystkiego :tak:

Layla - Bedziemy jeszcze tesknic za tymi kopniakami, to miesiac dluzej bedziesz nosic Kruszynke pod serduszkiem :tak:
pola997 - Planujecie druga dzidzie? :sorry:
Maagda_ - Nie, też nie. Planujemy na wakacje razem zamieszkac :tak: A na poczatku ciesze sie ze Mama bedzie przy mnie i mi pomoze :-p :tak:
AdiLea - Oj, tak bardzo niewiele. Strasznie sie boje porodu, mam nadzieje ze szybko Synek wyskoczy :tak:

Błagam wszystkie nastoletnie mamuśki o maila do mnie, bo pilnie was potrzebuję abyście anonimowo wypełniły mi ankietę do pracy magisterskiej. Z góry dzięki. Ania

dorom5na kazdym usg podawali Ci wagę synka?bo kurcze mnie tylko raz i to jeszcze w szpitalu:( lekarz mierzy jedynie wiek ciążowy z uda i główki.

Layla mi zawsze lekarka podawała wagę, długość nóżki, wymiary brzuszka i główki.

AdiLea to jestem ciekawa ila moja waży, bo w wieku 6 tyg ważyła 5750g a wczoraj moja mama ją mierzyła i ma 71 cm. W poniedziałek mamy wizytę USG bioderek, w przychodni gdzie moja mama pracuje to poproszę ją żeby załatwiła mi jeszcze ważenie ;-) Ale z 6.5 kg ma już na bank bo mi ręce wysiadają przy jej noszeniu ;-)

A Julka dostała wczoraj od koleżanek i kolegów z mojej klasy prezent. Matę edukacyjną. Jest nią zachwycona i nie może się nadziwić dlaczego zabawki się ruszają i wydają dźwięki jak się je potrąci :-D

Załączniki

• Obraz 340.jpg
    Obraz 340.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 37
BlackWizard fajna Twoja mała:)a mnie lekarz niestety nie podawał:/ ide prywatnie jeszcze dodatkowo,bo bedac w szpitalu przekonałam sie ze majac lekarza stamtad jest sie lepiej traktowanym:/

Witam z rana:-). Mała sliczne przespala cala noc. Ja średnio bo jakas chora jestem. Stres itd:dry:...

Layla tez brałam fenoterol. Strasznie kiepsko sie po nim czułam. Mam nadzieje ze Ty lepiej to znosisz.
dorom5 dobrze ze u synusia wszystko ok.
BlackWizard mi juz rece wysiadaja. A ona bedzie coraz ciezsza przeciez:-p. Świetna mata.

każda z Was sobie poradzi , nie ma nic piękniejszego na świecie niż dziecko. Nosicie je pod sercem to miejsce nie bez powodu zostało wybrane. A ze troszkę wcześniej no cóż. Dacie radę.

reklama
Layla ja właśnie chodziłam prywatnie, ale nie do szpitalnego lekarza. Odczucia miałam mieszane, bo czasami mi wytłumaczyła wszystko co i jak, a czasami miałam wrażenie, że zapłaciłam tak naprawdę za nic. Lekarze są różni. Ale nie martw się na zapas, Twoje maleństwo będzie zdrowe jak ryba ;-)

AdiLea ja do niedawna jeszcze dawałam jakoś radę, ale teraz już jest coraz ciężej. Najgorzej to mam z kręgoslupem. Po ciąży mnie strasznie boli, jeszcze jakby tego było mało moja mama stwierdziła, że to odwapnienie po ciąży i że będzie mnie już do końca boleć, bo ona tak ma z barkami :baffled:

Do góry