reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam:)

Adilea, layla,- też miałam obawy ,że coś z synkiem będzie nie tak:baffled: Widzę ,że to normalne, ale z perspektywy czasu widzę,że ciąża była świetnym okresem:tak:

Adilea- no to nie ciekawie... Rozumiem ,że tato Hani jest mniej więcej w Twoim wieku,że tak nie odpowiedzialnie postępuje... Jedyne co go usprawiedliwa to chyba właśnie wiek... Wiele od takiego faceta nie można wymagać, bo to jeszcze dzieci... Ja też miałam masę kłopotów z moim Grześkiem:dry: może tato Hani dorośnie...

dorom- To super że tak dobre masz te wyniki...:tak: Ja niestety nie miałam dorych wyników po porodzie, zresztą nadal walczę z anemią:dry: leżaczek bardzo mi się podoba:tak:

reklama
Maagda_ - To narazie z Tatusiem nie mieszkacie razem? Równiez zycze Ci milego dnia z córeczką :tak:
Adi Lea - Oby mój Synek tak ladnie spal :tak:

Dzis odebralam wyniki badan, hemoglobina wzrozla mi z 9 na 13 :-D Super :-)

Oprocz tego mam dzis wizyte u Ginekologa :tak: Juz nie moge sie doczekac :tak:
Jeszcze troszke i bede z moim Synkeim na spacerki wyjezdzc ;-) Ale sie ciesze :tak:

Milego dnia :-)

widze ze duzo wspolnego mamy,ja tez wyszłam z hemoglobina na prosta:)tez czekam na synka,ale mnie został msc dłuzej niz Tobie:) tez juz bym chciała z nim biegac na spacerki:)

pola997 hmm nie wiem czy odpowiedzialnosc to kwestia wieku,ja mam 24 lata,mój jest młodszy o 2 lata i zareagował na wiesc o ciazy odpwiedzianiej niz ja...strasznie mi teraz za to wstyd...a obawa o dziecko mówisz normalna?bo ja sie strasznie boje,ale czy ciaza to dla mnie dobry okres?mam zagrozona,wciaz sie denerwuje,jestem zmeczona...no nie wiem,jakos mam mieszane uczucia;)

Wpadam tylko na chwilę, bo zaraz bede miała gości. U nas noc spokojna, julkowy tatuś zaspał do pracy i przez to musi zostać 3 godziny dłużej, więc do 18 mam spokój :-) Julka też grzeczna, przeszła dziś sesję, robiła niesamowite miny do zdjęć co można zobaczyć poniżej :-p

Załączniki

• 1.JPG
    1.JPG
    46,5 KB · Wyświetleń: 32
  • 2.jpg
    2.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 29
  • 3.jpg
    3.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 26
  • 4.jpg
    4.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 25
czesc dziewczyny....

ja sie czuje okropnie,przeziebienie nie mija.....chodze zakatarzona,zalzawiona,i ogolnie warcze na wszystko.....Darek znowu w delegacje pojechal i sama wdomu kwitne.....a maly Darus mial dzis szczepienie,troszke poplakal ale ogolnie dzielna z niego bestia:-p,myslalam ze jak wrocimy do domu to pospi troche a ja odpoczne ale co tam,bawi sie klockami:eek:

Black-jakos tak wyszlo z tymi chrzcinami ze tak pozno,ale tak jak pisalam wyzej dla mnie nie jest to jakies szczegolne przezycie i wolalabym ochrzcic przed komunia....no ale.....a Darusjak sie urodzil mial 57 cm....corcia super.....rosnie jak szalona......

AdiLea-to sie popisal tatus Hani....normalnie brak slow,strasznie nie trawie takich typow co sie wymiguja od odpowiedzialnosci.....:wściekła/y:dasz sobie rade,rodzice pomoga i bedzie wszystko dobrze,a on jeszcze pozaluje swojej decyzji....

Olena-dobrze ze mezus ci pomaga....dobry chlop;-):-)wracaj szybko do zdrowia.....a jesli mozna wiedziec to co to byl za gozek??

Layla-rozumiem twoje obawy,ale to wszystkie przyszle mamusie tak maja,ja tez strasznie sie balam zeby maly nie maial jakiejs choroby genetycznej albo wlasnie zespolu downa,no ogolnie zeby chory nie byl......na szczescie zdrowy byk sie urodzil:-)u ciebie tez napewno wszystko bedzie w pozadku.....

Maagda-fajnie ze narzeczony tak ci pomaga....taki super tatus.....oby tak dalej.....

Dorom-no juz coraz blizej do godziny zero i dzidzia bedzie z Toba.....

Pola-ja tez mialam anemie w ciazy ale mi nic po niej nie zostalo.....a ja ze swoim Darkiem mialam wiecej klopotow przed ciaza niz po....jak pojawil sie Darus to jakos wydoroslal,prirytety mu sie pozmienialy.....

a no i pochwale sie Darus ma 76 cm i wazy 11 kilo.....no i zdrowy jak ryba......

Ostatnia edycja:
pola997 - Ja uważam teraz będąc w ciąży - że jest to niesamowity czas. Na spacerku, jak ten brzuszek tak widac :-) Nie mówiac o kopkach na ktore codziennie czekam :-)
Ciesze się że wyniki mam lepsze, zostaje mi tylko walczyc z tarczycą... Tobie też życzę poprawy wyników.
Layla - Termin masz na maj? Bo nie widze suwaczka. Nie wiem jak Ty, ale ja bardzo się ciesze że pierwszy będzie Synek :-) A za kilka latek postaramy się o córe :-)
Black - śliczne zdjecia Julki.
mamola - Życze Tobie duzo zdrowka. Nie moge sie doczekac tej godziny zerowej :-) Ale wozeczka jeszcze nie mam! Ale po wozek planuje jechac po swietach z Tatuskiem Alanka :-)

mamaola mam nadzieje ze bedzie zdrowy jak Twój synek:)

dorom5 mam na 20 maja termin. z tym że tabletki mam odstawic na poczatku maja,wiec moge urodzic wczesniej...ja od poczatku chciałam córke,jakos tak łatwiej mi sie wydawało że bedzie z córką,ale teraz uwielbiam kopniaki,choc czasem to mi łzy z oczu wyciskaja jak dostane pod żebra:)

layla- Mój jest w moim wieku, ale taka natura ,że chłopak 19- 20 letni niestety nie jest jeszcze w pełni dojrzały a za tym idzie również odpowiedzialny:dry: ( zdarzają się pewnie wyjątki) Mężczyźni później dorastają i dla dla nich inne sprawy są ważniejsze, ale to wynika chyba z ich innej psychiki;-) Chociaż mój Grzesiek na razie sprawuje sie bardzo dobrze:tak:;-) To nie dobrze,że masz ciążę zagrożoną... Ale wszystko skończy się okay:tak: JAa też się denerwowałam, leżałam w szpitalu na początklu ciaży,( prawie do końca brałam tabletki rozkurczowe) bałąm się ,ale też wierzyłam ,że wszysko będzie ok... Mogłabym cały czas chodzić w ciąży:tak:;-)

dorom- też się strasznie cieszę,że pierwszego mam chłopca:tak: Bardzo chciałam mieć synka;-)

My wlasnie wrociłysmy ze spacerku polaczonego z wizyta u pediatry. Myszka zdrowa tylko trzeba jeszcze usg bioderek zrobic. I klucha z niej bo wazy juz 5,16kg.

Dorom już niewiele Ci zostalo do porodu.
Pola997 ja tesknie za ciaza bo wbrew pozorom była rewelacyjnym okresem w moim zyciu. I masz racje ze w tym wieku jeszcze nie są w pelni odpowiedzialni. Sami nie wiedza czego dokładnie chca.
Black przesliczna masz Córcie. Zakochałam się w jej ciemnych wloskach. Mojej jakies rude zaczynaja gdzieniegdzie kiełkowac
Olena, mamaola duzo zdrowia.
Layla a jakie tabletki bierzesz?

reklama
pola997 19 lat napewno...wiesz,ja myślę że facet chcąc dorosnąć zrobi to. ja poznałam M ponad 2.5 roku temu,znaliśmy się rok z uczelni. frustrował mnie sposobem bycia,zawsze mówiłam nigdy młodszego.po roku on był wolny,ja również,jakoś więcej czasu spędzałam na drugim kierunku i samo wyszło....od wielu oob usłyszałam ze sie zmienił.nie powiem,czasem widzę między nami różnicę, w kwestii imprez,znajomych etc,ale nigdy sie na nim nie zawiodłam. on bardzo chciał dziecka,córką kuzyna zajął sie lepiej niż ja.wczesniej ciaza była moja ibsesja,w zadnym zwiazku nie pozwoliłabym sobie na wpadke,moze dlatego ze czułam,iz facet nie nadaje sie,albo ja nie chce sie tak wiazac. przy M było inaczej,3 msc zareczyny, 9 msc wiadomosc o slubie, a po roku i 2 msc bralismy slub....nie neguje,ze jeszcze sie na nim przejade,bo zdrada sie zdarza,a ja nie wybaczam...i może Twój właśnie chce byc ojcem,jemu ta rola odpowiada bez zmuszania,nic tylko sie cieszyc!

AdiLea na poczatku ciazy duphaston,miałam za małą,zagrozona poronieniem,pozniej w szpitalu po nplamieniu tylko nospe,a od miesiaca isoptin i fenoterol,plus nakaz lezenia....na uczelnie chodze raz w tygodniu,wiec nie najgorzej,ze tak na to poszli

Do góry