reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Właśnie wróciłam ze spaceru. Ale piękna pogoda jest ;-) Kombinezon wiosenny poszedł w ruch ;-). Czekam do 15 na Grześka i pójdziemy jeszcze raz z Julką, bo aż szkoda w domu siedzieć ;-)

reklama
My też po spacerku...:tak: Teraz młody śpi na tarasie;-) tylko my nie mamy kombinezony wiosennego:dry: Ale nie wiem czy jest sens teraz kupować... Jak będzie tak ciepło to będę mu kurteczkę cienką zakładać :tak: Jutro jadę do miasta jakieś ciuchy młodemu kupić bo z wszystkiego powyrastał... Nosi teraz 68-74...

BLACK- zazdroszczę porodu...Jak ja bym miała taki jak Ty to też mogłabym rodzić sn...:-D Tylko pewnie kiedyś przy następnym dziecku tez cc. Chociaż się zastanawiam czy nie dałabym rady rodzić sn...:confused:

dorom- następna dzidzia może za parę lat;-)

Pola moja mama mojego starszego brata urodziła też przez cc, a mnie po 7 latach siłami natury. A kobitka ma 157 wzrostu i generalnie jest drobna :tak: Więc nigdy nic nie wiadomo. Ja byłam przygotowana na masakre podczas porodu, bo 3 dni wcześniej byłam na USG i jak usłyszałam wagę od 4200 do 4600 to miałam wizję wielkich męczarni. Jak na porodówce słyszałam wrzask innych kobiet to pytałam mojego Grześka kiedy do mnie przyjdzie ten moment, że będzie mnie tak boleć. A ja nawet nie pisnęłam. Podobno parcie jest bolesne, a mnie kompletnie nie bolało. 13 min i Julka była z nami. I wspominam to jako najpięjnieszy moment i jeśli miałabym wybór cc czy sn przy kolejnym porodzie jestem zdecydowana na sn. ;-)

My tez po spacerku. Zaraz nakarmie małą i znowu lecimi do parku bo taka sliczna pogoda ze nie ma sensu siedziec w domu. Jakbym karmiła butelka to cały dzien siedziałybyśmy na dworze. Ale narazie jestesmy na piersi a nie wyobrazam sobie ze mialabym wyciagnac cyca i karmic na ławce:sorry::zawstydzona/y:.

pola997 my mamy kombinezon wiosenny ale nie uzywam. Dzisiaj mała była w bluzie + kocyk i było ok. Ja sie nawet nie zastanawiam czy dałabym rade rodzic sn. Nie chciałoby mi sie sie meczyc:-p. Taka leniwa jestem ze wole sie polozyc na stole i niech ktos to dziecko wyciąga:laugh2:.
Layla to nie zawsze wystepuje wiec sie nie martw na zapas.

Eh...
brak czasu mi doskwiera lata do szkoły, w miedzy czasie wszystko mnie boli szczególnie nogi:-p Eh lece zaraz do mamy bo jedziemy do fryzjera to mi sie moze humorek poprawi bo ciezki dzien miałam jedyne co mi sie dzis udało to kupic buty za którymi wczoraj jakies 4 godziny chodziłam. Eh strasznie mi sie chce spac.
Layla Widze ze sie podobnie czujemy, ja mam energie przez około 2 godziny po przebudzeniu a potem to juz masakra jakas
AdiLea Ja tez chce karmic piersia i tez jakos sobie nie wyobrazam zeby karmic w miejscu publicznym ale powiem ci ze widziałam jak dziewczyna karmi w parku i mnie osobiscie to nie przeszkadzało a ona zakryła sie pielucha tzn połozyła sobie na piersi i nic nie było widac:-)
BlackWizard ty to poprostu miałas szczeescie:-p jestes stworzona do rodzenia. Chciałabym zeby mój poród chociaz w czesci wyglądał tak jak twój.
pola997 Podobno ma byc cieplutko wiec chyba nie ma sensu inwestowac w kombinezon no ale oczywiscie decyzja nalezy do ciebie;-)

AdiLea ja już mam czarne wizje,a takie głupoty mi sie śnią że szok....mąż pojechał do rodziny,wróci za pare dni,ja jezdzic juz na takie długie trasy nie moge to siedze sama(z moimi rodzicami w sumie;) ) męczą mnie typowo ciązowe przypadłosci,od zgagi,przez wzdecia do innych dziwnych. to strasznie uporczywe i krepujace niekiedy

umi2 no widze ze z facetem swoim jestes dłuzej o równo 2msc i 1 dzien niz ja:) a ciąze starsza masz o 2 tygodnie:) tez dzis u fryzjera byłam o włosy rosna mi jak opetane:)masz w suwaczku ze za 31 dni zdajesz?matura?to chyba Ci sie z terminem porodu schodzi?

Layla - No tak, zawsze miałam podaną wagę Maluszka. Teraz tylko nie miałam tego usg szczegółowo i nie wiem ile przytył :-( To dziwne ze tylko raz podali Ci wage Synka. A jak sie czujesz jako przyszla Mamusia? ;-)
Black - Ja to samo, zawsze miałam ob.główki, brzuszka, dł. nózki, i z tego wage Malenstwa. Obym i ja mogla tak powiedziec z tym porodem :-p
AdiLea - Dobrze ze córeczka tak ładnie sypia, ale obys Ty sie nie rozchorowala.
mamaola - To mozesz rodzic za mnie, bo ja sie panicznie boje tego dnia! :-p
pola997 - No to tak jak ja, tez chce za jakies 3 latka Córeczke ;-)
Umi2, Layla - Ja mam jakos duzo energi,. dzis bylam dobre 2 godziny na spacerku :-p Bo Bartek ma wolne :tak: I go wyciagnelam :-p Jedyne co mi doskwiera to ciagle musze latac siusiu :sorry: Biedy musiał mi co chwilkę Big Milki kupowac :-p Z różową polewą :-p

reklama
Do góry