reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

BLACK No to fajnie że córka już spokojniejsza. Dobrze że ten żel pomaga. Ja już po dwuch porodach jestem i powiem Ci że przed ciążą miałam równo co 28 dni a teraz to nawet tydzień potrafi się spóźniac. Wg mnie nie ma co zbytnio się martwić ale jak bardzo się boisz to sprawdź to.
A ja pizzę robię. Ciasto już zagniecione i mam jeszcze jakieś 20 min aż wzrośnie.

reklama
BLACK- pogadaj z gin...Niby depo provera jest tani,ale słyszałam ,że ma masę skutków ubocznych.... Wiele kobiet skarżyło się np. na zbyt duży przyrost masy ciała:dry: Sama też się nad tym zastanawiałam,ale to jeszcze kiedyś ,i kurczę miałam wątpliwości...Tyle tej antykoncepcji,ale żadna nie jest idealna....U nas na spotkaniach przedmałżeńskich nakłaniali nas do stosowania naturalnej metody planowania rodziny:-D Mierzenie temp, sprawdzanie śluzu i te sprawy:-D Ale jakoś nie wierzę w tą niby códowną metodę:-D Nie wiele słyszałam o tych krążkach hormonalnych,które są chyba zakładane raz na miesiąć....Sama jak pójdę do gin to się dokładnie wypytam...

Przezyłam wizyte babci:-). Poszła teraz z B i z mala na spacer wiec mam chwilke wolnego. Dostalysmy przesliczne ciuszki. A Hanka strasznie szeroko sie do babci usmiechala:-p:-p:-p

Black u mnie to dziwnie bylo. Najpierw dostalam pierwsza, po dwóch tyg druga a teraz wlasnie konczy mi sie trzecia. Ale nie martw sie na zapas, przeciez Twoj organizm jeszcze nie wrocil do siebie po porodzie.
pola997 to duzo na raz. A jak synuś reaguje na szczepienia? Ja sie ciesze ze nie wzielam dodatkowych bo mala po tym 6w1 strasznie zle sie czula.
EWI ale mi sie chce pizzy:zawstydzona/y::sorry2:.

Ewi mam nadzieję, że u mnie też się tylko rozregulowało, bo wcześniej też miałam co 28-29 dni :baffled: Boję się i jednak wolę sprawdzić. Mmm pizza :-D Masz jakiś prosty przepis na ciasto? :-)

Pola wypytam. Ja słyszałam różne opinie też, ale chcę spróbować. O krążkach też nic nie wiem, wiem tylko że coś takiego jest. Tabletek już nie chce, bo z tabletek powstała Julka :-D

AdiLea a nie mówiłam, że nie będzie strasznie :-)

A ja zabrałam się za obiadek. Nie chciało mi się nic skomplikowanego pichcić więc schabowe mam ;-) Julka od 11 śpi jak zabita. Odsypia chyba te wczorajsze męki.

Adilea- widzisz nie było tak źle,Hania babcie oczarowała:-p Niby dużo,ale po ostatnim szczepieniu było okay, mały spał jak zabity tylko:-p Rotarix jest do ustny... Tyle słyszałam na temat tych wszystkich chorób ,że wole zaszczepić(fakt kosztuje dużo,ale warto):dry: Jak lekarz mi powiedział,że dla tak małego dziecka te wszystkie wirusy są strasznie niebezpieczne,a nawet śmierletlne to się przeraziłam:dry: a co tu dużo mówić strasznie dużo teraz tego paskudztwa....Zobaczymy jak będzie dziś:-p Ja nie mogę być przy szczepieniu,bo nie mogę słuchać jak płacze:-( Dlatego chyba poczekam za drzwiami...

BLACK- popytaj:tak: u mnie też tabletki zawiodły;-):tak:

Popytam :tak:

Julce coś się dziś odwidziało i bardzo się spodobało leżenie na brzuszku ;-) Cała szczęśliwa była i udało mi się to uwiecznić :-)

Załączniki

• Obraz 290.jpg
    Obraz 290.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 40
  • Obraz 294.jpg
    Obraz 294.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 39
  • Obraz 291.jpg
    Obraz 291.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 35
BLACK A MAM. To jest na dużą pizzę pół kilo mąki, 6dag drożdży, szklanka ciepłej wody albo mleka jak kto lubi, szczypta soli, 4 łyżki oleju lub oliwy. Tyle. Drożdże trzeba rozpuścić w pół szklanki wody. Wszystko wymierzać i ugniesc. Odstąwic do wzrośniećia na godzinę. A potem piec. Super zdjęcia.
ADILEA Fajnie że spotkanie się udało.

Kurcze moje dziecko jakies niedorozwiniete bo ostatnio w ogole glowy nie chce podnosci:baffled::confused:.

Dajcie znac dziewczyny jak sie dowiecie co z tymi srodkami anty i co jest najlepsze.
EWI proste sie wydaje. Chociaz znajac siebie i tak by mi nie wyszlo:-p A taka mam ochote...
Black jejc jakie ona ma cudne włoski:-)
pola997 ja sie ostatnio zrobilam nie czula i juz mnie nie rusza jak mala placze:zawstydzona/y:. Chyba zbyt czesto to slysze i sie jakos przyzwyczailam.

Pola997 no celibat to chyba najlepsze wyjście. ;)
AdiLea ja chyba zdecyduje się na plastry , i gumki jednocześnie. ;)
BlackWizard kurcze ząbkowanie to chyba najtrudniejszy okres..Trzymam kciuki, żeby żel dużo pomagał . :)

Poradźcie mi co mam zrobić , mała je , odbija się jej , i po jakis 30 min- 1 godz. jej się ulewa..
U nas nawet dobrze. Mała jest na mieszance. Kiedy ja jestem w szkole będzie jadła bebilon , a jak wrócę cyca. ;)

Ostatnia edycja:
reklama
My po szczepieniach... Młody nawet prawie wcale nie płakał:-p teraz śpi sobie...
Jeszcze lekarz mówił o szczepieniu na meningokoki te bakteri które wywołuja sepsę,ale to jak skończy 6 miesięcy.

Adilea- nie martw się mój jest strasznym leniuchem i mimo ,że ma ponad 3 miesiące to są okresy kiedy wcale nie chce mu się podnosić:-p

EWi- ja marzę o domowej pizzy ,muszę postarać się zrobić;-)... ostatnio jak robiłam to ciasto mi wyrosło strasznie grubaśne,chyba z 10 cm,i była nie dobra:zawstydzona/y::-p teraz czekam na naleśniki Grzechu mi robi:-p;-)

BLACK- Jula zdolniacha jest;-), Szkoda że mojemu żadko chce się podnosić:dry: chociaż teraz już bardziej lubi leżenie na brzuszku;-)

Magdaa- To chyba okay z tą mieszanką,jakbyś tak zaczęła ściągać swój pokarm to chyba potem byś nie wiedziała co masz z nim robić, tak by Ci leciało... ;-):-p

Do góry