reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja mam 17 lat, urodzę maleństwo 3 miesiące przed 18-nastką.. Też bardzo wcześnie, przez pierwszy miesiąc było mi trudno sie z tym oswoić, ale teraz mimo wszystko bardzo się cieszę :-) Tatuś maluszka też, więc wszystko gra :-) Podeszłam do tego w taki sposób, że pozmieniała mi się troszkę kolejność, ale damy sobie radę, bo przecież każdy maluszek to cud:-)

reklama
AdiLea no właśnie słyszałam , że plastry są dobre, i zakłada się je na cały tydzień.
EWI44 dokładnie , ale raczej nie zdecyduje się na tabletki .
BlackWizard kurde, to ja podziękuję będę używać plastrów i tabletek jednocześnie chyba. ;)
pola997 wcale się nie dziwię, że chcesz wszystkich metod naraz. ;P ja też się boję, chyba z tego wszystkiego będę żyła w celibacie. ;)

jeśli chodzi o plastry są bardzo dobre,dla mnie szczególnie,bo ciężko było mi przystosować sie do tabletek,każde źle znosiłam. plastry były super. na krótko przed ciążą myślałam czy nie zastosować ringów,podobno bardzo dobre,ale nie zdążyłam:-D

Adilea- Rozumiem Twój strach:-p Też bym się stresowała,ale na pewno babcia będzie oczarowana Hanią:tak:;-)

Black- jak to ,już Jula ząbkuje? nie wiedziałam,że tak szybko mogą dzieci ząbkować....:sorry::zawstydzona/y:

Magda- Też myślałam o celibacie;-) Teraz np gin przepisał mi tabletki i mówił,że mogę spokojnie brać:-pi na pewno uchronią mnie przed ciążą ,ale ja jakoś mam obawy mimo wszystko hehe:-p;-)

Lekarka mi powiedziała, że spotkała się już z 6tyg dzieckiem, które ząbkowało. A Julka bidulka męczy się strasznie, dzisiaj to była masakra. Jak tylko smoczek od butelki dotknął dziąsełka to krzyczała jakby ją ze skóry obdzierali. Byliśmy u lekarki i kazała kupić żel na dziąsełka. Jutro kupię, może przyniesie jej ulgę, :-(

God nam kolki wrocily. Zapomnialam juz ze moze byc az tak zle. Młoda jest coraz ciezsza i moj kregoslup placze. Takie kilku godzinne noszenie dziecka jest bardziej meczace od calodziennego treningu!

Black ząbkuje:szok:? To chyba troche wczesnie. Mam nadzieje ze zel pomorze.

A odnosnie tych plastrow to dzisiaj doczytalam sie na jakiejs amerykanskiej stronie ze nie sa takie dobre:-(. Niby prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest dwukrotnie! wieksze niz w przypadku tabletek i w stanach odnotowano ilestam przypadkow smierci u pacjentek ktore je stosowały. Nie wiem czy to nie byla jakas antyreklama sponsorowana przez konkurencyjny koncern czy cos w tym stylu ale moj zapal zmalał. Teraz zaczelam myslec o zastrzyku bo tabletki w moim przypadku odpadaja - ciagle o nich zapominam:zawstydzona/y:

Lece ogladac dr.House'a

Hej;-)
Sory ze tak wpadam jak Filip z Konopii:-D
Teraz zaczelam myslec o zastrzyku bo tabletki w moim przypadku odpadaja - ciagle o nich zapominam:zawstydzona/y:
Ale akurat weszlam poczytac co u Was ;-)
Adileo - Moja kolezanka brala 3 dawki zastryzku anty i ma nie mile doswiadczenia z tym...ponad pol roku starala sie zajsc w ciaze:sorry2:bardzo dlugo jej wracala plodnosc i jak zaszla w ciaze zaraz ja poronila :-:)-(.
Wiec ja bym Ci nie polecala akurat tej metody :no:bo bardzo dlugo sie wraca do plodnosci po nich, Ja mam implant na 3 lata i sobie go chwale jest skuteczny w 100%

Ostatnia edycja:
AdiLea plastry mają super dawkę hormonów,lepiej tolerowaną,przeze mnie np...nie wykańczają wątroby.są zawsze jeszcze nuvaringi,one też są ponoć przyjazne,tego niestety sama nie testowałam. ale zastrzyk odradzam. ja od dwóch lekarzy usłyszałam że dla mnie byłaby to masakra,bo moja reakcja na hormony zawsze była dziwnie nadwrazliwa,puchłam,miałam nerwy,bolała mnie głowa. więc pół roku bez możliwosci odstawienia i przymus czekania aż organizm to zmetabolizuje byłoby horrorem. dlatego lekarze starają sie od tego odchodzić,a jeden wprost mi powiedział że on to poleca takie coś kobietom lekkich obyczajów...

Mamusia Blaneczki hm słyszałam o implantach,a nie wiem czy do polski to już weszło?chyba nie...

reklama
Witam z rana. Noc tak jak wczorajsza. Z jedną pobudka ale przed 3 no i spanie do 7. Justynka nam się w nocy odkopuje i rano jak się budzi już ma katar. Dzieciaki teraz przy drzwiach coś majstrują. Dzisiaj S nie jedzie do pracy ale i tak ma w domu trochę roboty i też nie posiedzimy razem.
BLACK No to wcześnie Julce te ząbki wychodzą. Ale niektóre dzieci nawet rodzą się z zębami. Oby ten żel pomógł.
ADILEA Współczuję powrotu kolek. Chyba musisz zaopatrzyc się w jakieś nosiedłło albo chustę żeby odciążyć ten kręgosłup. Mam nadzieję że szybko przejdzie Hani.

Do góry