reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

czesc dziewczyny

hihi pochwale sie wam a co tam....moj Darek bronil wczoraj prace magisterska i obronil!!!!! i teraz jest mgr inz programowania czegos tam......:cool2:

AdiLea-mam nadzieje ze juz niedlugo Haneczce przejda te kolki....,a spotkania z babcia Hani sie nie boj co moze Ci zrobic?powinna sie cieszyc ze ma zdrowa i piekna wnusie.....a propos zastrzykow tak jak dziewczyny slyszalam same niepochlebne opinie.......

Black-oby Juleczka nie cierpiala bardzo z tymi zabkami,niestety im mniejsze dziecko tym ciezej to przechodzi.....ale przypominam sobie ze Darus tez zaczol tak sie strasnie slinic i pakowac piastki do buzi jakmial 2 mce,dziaselka mial czerwone i podpuchniete a zabka pierwszego dostal jak mial 9 mcy....:baffled:

Ewi-ja dzis sama w domu siedze.Darek juz wyjechal wraca jutro w nocy,potem w srode wyjazd,powrot w niedziele i o tak caly czas....Darus tez sie w nocy rozkopuje i nie mam pojecia jak to ogarnac:dry:mam nadzieje ze dzieciaczki juz Ci niebeda chorowac:tak:

Pola,Maagda-jeju celibat:-pa co to;-)?

pogoda sie u nas poprawia i polece dzis na dlluuugi spacerek.....aleto po poludniu a teraz bierzemy sie za sprzatanko....i obiadek.....

reklama
Hehe skoro nawet zastrzyki odpadaja to zostaje mi celibat:-p.
Pekła jakas rura i pol wrocławia nie ma wody:angry:.

EWI44 wlasnie szukam na allegro jakiegos nosidelka. Tylko nie wiem czy takie maluszki ktore jeszcze nie trzymaja glowki mozna w takie cos wpakowac?
mamaola to gratulacje dla meza:-)

Kurcze patrzę a Mareczek Justynce dokucza. A Justynka nie daje mu rady. A bałam się że jak będą razem się bawić to Justynka będzie mu dokuczać.

Witam:)

BLACK- to faktycznie nie ciekawie,mam nadzieję ,że żelik pomoże.... Mój się okropnie ślini i wszystko wpycha sobie do buźki,ale może tylko ślinianki tak mocno pracują;-)

Adilea- No ja wieszałam sobie kartkę żeby o tabletkach nie zapomnieć:-p i nawet udawało mi się;-) Lekarz mi mówił, że plastry są również dobre, decyzja co wybiorę należy do mnie...Ponoć skuteczność jest taka sama...Co do chusty,ja mam i u nas się sprawdza... Młody też czasem bardzo krzyczy (chyba od kolek) zawijam go i sobie noszę i jest ok:tak:

mamaola-garulacje dla męża:tak::-)

Dziewczyny jak u Was było z miesiączką po porodzie? Bo ja miałam jedną po 6 tyg od urodzenia i kilka dni temu powinnam dostać kolejną, a tu nic. Zaczynam się niepokoić. Nie mieliśmy niby żadnej wpadki, ale mi zaraz po głowie chodzi, że znów fasolka :baffled:. To normalne, że po urodzeniu wszystko może być tak rozregulowane? Piersią nie karmię więc okres powinien być, chyba... :dry:

U nas noc spokojna. Poranek póki co też. Kupiliśmy żel, posmarowałam i (odpukać) jest dobrze. Nawet mi jeść znów ładnie zaczęła, więc chyba ją mniej boli. Lekarka mi powiedziała, że od tych objawów do pojawienia się ząbka może minąć nawet i miesiąc więc Julka przez ten czas może być strasznie marudna :-( A się cieszyłam, że mam takie grzeczne dziecko :sorry2::-p. Ale kiedyś to stać się musiało ;-)

Pola
to normalne w tym wieku, moja też wcześniej ładowała wszystko do buzi i się śliniła, zresztą teraz też tak ma ;-)
Mamaola a mi lekarz powiedział, że im mniejsze dziecko tym lepiej to przechodzi, bo jest mniej świadome bólu. No, ale każde dziecko ma inaczej i tego się przewidzieć nie da. ;-)

pola997 moja tez sie slini:-p. Teraz sobie ustawilam przypomnienie w telefonie zeby lykac regularnie ale roznie to wychodzi.
Black ja mialam juz 2 miesiaczki. Tak srednio regularnie ale to pewnie przez te tabletki.

AdiLea pamiętam jak pisałaś, że po dwóch tygodniach dostałaś kolejną. Z tym, że Ty karmisz piersią to inaczej może to wyglądać. Zaczynam się martwić. Jak do poniedziałku nie dostane to chyba kupię test, niby z Julką też byłam pewna, że nie ma możliwości, że będę w ciąży więc wolę chuchać na zimne. Mam nadzieje, że to po prostu przez burzę hormonów, albo może przemęczenie czy anemie. Bo jeśli będzie to fasolka to się chyba psychicznie załamię

Black- a bierzesz tabletki anty? Na zapas nie masz się co martwić, to jest normalne ,że okres się spóźnia. Zwłaszcza jak piszesz ,że masz anemię czy jesteś przemęczona... ... A ile się spóźnia? Teraz to wszystkie będziemy przewrażliwione, jak @ się zacznie spóźniać.:dry::-p.. Ja na razie wolę nie myśleć,nie mam go więc jest ok:-p
Dobrze ,że żelik pomógł:tak:

My dziś na szczepienie...:dry: kolejna dawka 6w1, rotarixu i jeszcze na pneumokoki:dry:

reklama
Pola tabletek jeszcze nie biorę, w poniedziałek mam wizytę u gina, chciałam właśnie iść po receptę. Tylko zastanawiam się nad DEPO-PROVERĄ. Spóźnia mi się 5 dni, więc niby malutko, ale ja już cała nerwowa chodzę. Boję się strasznie. Chyba jeszcze dziś wyląduję w aptece po test...

Do góry