reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej u nas noc była na początku dzieżka, nie karmie już piersią , bo małej ulewa się po cycu jak z fontanny , serio leci jej tak że aż nos ma mokry, i najlepsze jest to że jak je z butelki moje mleko to tak nie jest.. dziwne.. Poza tym jest dobrze , na szczęście na razie brzuszek jej nie boli.
Black no to gratulacje ;) możesz już spokojnie spać . ;)
AdiLea o kurde, zazdroszczę . ja od porodu się nie ważyłam .

reklama
Maagda_ moze jak mała je z piersi to łyka wiecej powietrza bo wiadomo ze jedzenie z piersi jest ciezsze niz z butelki. Skoro odciagasz mleczko i podajesz jej w butelce to moze faktycznie warto bo mała sie nie meczy a i tak zdrowo je.
EWI44 to widze ze jak swieta niedziela idzie to tez sprzatasz:-p tez to mam a cały tydzien to mi sie nie chce i tylko tak po łebkach robie.

A u mnie tak pieknie na polu, poszłabym na spacer ale samej mi sie nie chce. jak tak patrze na moje okno to stwierdzam ze przydałoby sie im pucowanie pewnie wezme sie za to na tygodniu.

Umi- zapomniałam zapytać wcześniej, jak się mieszka samemu??? ;-)
Magdaa- no to dobrze,że Małej się nie ulewa tak;-) Może źle chwyta pierś... Ale dobrze,że zupełnie nie zrezygnowałaś z Twojego mleczka...:tak: Ja pamiętam nie znosiłam ściągać:dry: Elektrycznego nie kupowałam(stwierdziłam,że się obejdzie) i takim ręcznym,ale szybko mi się odechciało:-p Teraz czasem jak idę gdzieś to troszkę ściągnę;-)
BLACK- dobrze,że broń już zawieszona:-p Mam nadzieję,że zakupy udane:tak:

pola997 tak do konca sama to nie mieszkam bo dziele sie miejscem z moim chlopakiem, ale powiem Ci ze bez mamy to smutno troche bo brak mi babskich pogaduch takich wieczornych o pierdołkach:-p

BLACK No mina niezła. A jak zakupy?
UMI No zawsze w sobotę takie dokładniejsze sprzątanie się robi. A w ciągu tygodnia to się zmiecie albo odkurzy a w sobotę to już podłogę zmyc trzeba.
Ja jeszcze kopytka zrobiłam i czekam aż S przyjedzie z robóty.
MAGDA PEWNIE przy cycu mała łyka dużo powietrza. Powtarzam Polę. Fajnie że dobrze znosi butelkę.

Hej ;) u nas lepiej mała właśnie usypia u babci na rączkach. ;) Dziś moja mama śpi z małą , bo daje mi odpocząć i w nocy będzie ona wstawać do małej. Więc prawdopodobnie śpię całą noc. ;) ( chociaż wątpię, bo pewnie w nocy jak usłyszę małą to wstanę . ;)
umi2 może faktycznie tak jest. Chociaż dziś raz jej podałam moje mleko z butelki

Hej wszystkim:)....mam maly problem i chcialam prosic o pomoc....wiec jestem w 34tyg.ciazy i mam straszne zaparcia juz od 3dni nie moge oddac stolca:-(....pije duzo wody jem jablka bralam nawet czopki glicerynowe,ale to nie pomaga.....bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje:):):)

przegotowana woda na czczo - szklanka , suszona śliwka, kiszona kapusta - ale nie przesadź z nią - przeczyszcza w ciąży rewelacyjnie :-D , śmietana , jogurty ze zbożami ja piłam kawę inkę z mlekiem rano też nieźle działała

bezpieczna jest też Xenna w tabletkach czy Xena nie pamiętam już po porodzie też się przydaje jest to b delikatny środek ziołowy
ale najpierw popróbuj metod naturalnych czyli z jedzeniem

czasem do Was zaglądam dziewczyny
sama urodziłam pierwsze dziecko jak miałam 18 lat
moja córka w tym roku skończy 13 lat a ja mam drugiego małego bobaska ;]
czyli podsumowując jedno dziecko miałam jako nastolatka a drugie mam już jako dojrzała kobieta więc porównam oba przypadki

pierwsza moja ciąża przebiegła rewelacyjnie porodu bałam się jak jasna cholera ale w cale nie był najgorszy poza tym jak mi połozyli maleńka na piersi to się rozpłakałam ze wzruszenie i już wiedziałam że będzie dla mnie najważniejsza na świecie
oszalałam dla niej :-) byłam młoda miałam mase energii tysiące pomysłów zaczytywałam się w literaturze dotyczącej wychowania małego człowieka to macierzyństwo dało mi masę radości
dzięki pomocy mamy która wtedy przy mnie była pogodziłam wszystko dziecko ,szkołę a nawet spotkania z przyjaciółmi

drugą ciąże przeżywałam zupełnie inaczej ani lepiej ani gorzej ale powiem Wam ,że nie mam już takiego entuzjazmu zapału sił i chęci na zabawę szaleństwa z maluchem co wtedy gdy miałam lat 18 młode mamy moga być lepszymi matkami niż dojrzałe wystarczy chciec , zresztą jest taka chęć udowodnienia wszystkim wokół ,że mimo nastu lat też mogę być super mamą! :tak::tak::tak:
wystarczy że się w to uwierzy więc głowy do góry dziewczyny i wykorzystajcie swoją młodzieńcza energię dla malucha:-):-):-):-):-)

dziś z moją starszą córką rozmawiam o wszystkim bez tematów tabu jestem z niej bardzo dumna bo mam sliczną i mądrą córkę rozmowy wiecie co mi powiedziała ostatnio?
że jestem najfajniejszą mama i najmłodszą jaką zna i że to jest super bo dzięki temu będę z nią dłużej i jej tak szybko nie umrę :-D:-D:-D

[url=http://www.glitterfy.com/][/URL]

reklama
Maagda_ ja nie wiem czy tak jest na 100% ale kiedys o czyms takim slyszalam:-p no ale mną sie nie sugeruj:-p
EWI44 Dokładnie w iagu tygodnia to tak zeby sie na smieciach nie zabic a w sobote to mega sprzatanie.
BlackWizard No to Julka zapewne szczesliwa bo nowe ubranka dostanie a i pradziadkowie zapene zadowoleni z odwiedzin.

A u mnie dzisz szaro i buro chociaz cieplutko na polu. W południe wybieram sie na obiad do tesciowej a tak mi sie nie chce ze szok

Do góry