reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorom5 jeśli mogę spytać to brałaś tabletki i zaszłaś w ciąże czy przestałaś brać żeby zajść?
pola997 aha to nie wiedziała, w takim razie chyba zdecyduje się na plastry .

reklama
Witam z rana:-)
Chyba nam wróciły kolki:angry:. Wczoraj wieczorem mala odstawiala straszne cyrki, darla się okropnie, skręcała sie. Oczywiście nikogo w domu nie było:dry:. Musialam ja sama wykąpac i nawet mi to wyszlo, w sensie nie utopilam jej całkowicie:-p. A dzisiaj spala od 22.30 do 6. Mam nadzieje ze jej tak zostanie.
W ogole w piatek chce do Hanki przyjechac jej druga babcia i wstyd sie przyznac ale troche sie boje tego spotkania:zawstydzona/y::-(

Black musze kupic taki śpiworek bo moja strasznie podrozuje w nocy. Dzisiaj znalazłam ja w nogach lozka:szok:. Tylko ja chciałabym taki z rekawkami żeby jej lapki nie marzly. Twoja córcia ma takie śliczne włoski:-)!
Pola moja mala tez się uspokaja tylko przy tatusiu. A jakie tabletki bralas?
Magda mi gin powiedział ze spirale zaklada się dojzalym kobietom które nie chca już wiecej dzieci. Ja na razie biore tabletki cerazette (i nalal chudne) ale jak tylko skoncze karmic przezuce się na plastry bo u mnie swietnie się sprawdzaly. Moja tez się krztusila przy butelce az wkoncu znalazłam taka z fisher price i okazala się idealna.

Witam z rana.
Noc w miarę dobra. Pobudka ok 2 i po 6 na dobre. S miał dzisiaj nie jechać do pracy ale plany się zmieniły i jednak jedzie. Kolejny dzień spędzony samotnie.
MAGDA jeśli chodzi o antykoncepcję to jakbyś brała tabletki to najlepiej do tego jeszcze gumki dołożyć w czasie dni płodnych. Wiesz zawsze jest ten nikły procent zajść w ciążę.
POLA Mi też ginekolodzy mówią że spirala to środek wczesnoporonny. I jeden z chęcią zakłada takie coś nawet 18tkom a inny jest stanowczo przeciwny jakiejkolwiek antykoncepcji.
ADILEA Nie stresuj się najlepiej tym spotkaniem. A może akurat będzie fajnie. Jeszcze dobrze że ta babcia chce widzieć wnuczkę. A może te kółki nie wróciły tylko Hania miała zły dzień?

Ewi ja tez dzisiaj caly dzien sama z małą:-(.To niestety na 100% kolki.Ale moze szybko jej przejdzie bo juz duza z niej dziewczynka.A spotkaniem i tak sie stresuje bo w ogole sobie tego nie wyobrazam:dry:.

Witam wsystkich,mam nadzieję że zagoszczę tu na troszkę dłużej.zaczełam sie udzielać,później niestety brak czasu mnie wygnał i znów jestem:)

Julka zwariowała do reszty :szok: Spała od 21 do 5 bez przerwy a jak się obudziła to nawet jeść nie chciała. Zjadła tylko marne 110ml o 6.30 :szok: Martwi mnie to coraz bardziej. Chyba kupię wagę do ważenia noworodków, bo boję się, że mi schudnie :dry: A ja niby tak długo spałam, a nadal czuję zmęczenie.

Adilea, Pola nasze szkraby są w podobnym wieku. Wasze też są takimi gadułami? ;-) Julka to potrafi sama do siebie nawijać godzinami :sorry2: I chichra się czasami niewiadomo do czego ;-)
Mamaola a ja Ci zazdroszczę, że Twój synuś już jest większy :tak:
AdiLea nie bój się spotkania. Babcia Hani na pewno będzie nią zachwycona :tak: A Twojej córci też urosną włoski :tak: Moja miała czuprynkę już od urodzenia bujną, ale teraz z tyłu głowy jej się troche kudełki powycierały :dry:
Maagda, Pola ja też brałam i też zaszłam w ciąże. A co najzabawniejsze, bo wpadce wzięłam jeszcze tabletki do 72 godzin i byłam pewna, że nie zafasolkuje, a jednak :-p
Dorom mi też się wydaje, że szybciej urodzisz :tak:

Witam:-)
Adliea- Ja brałam yasminelle czy jakos tak.... :dry: .... A babcia Hani pierwszy raz przyjedzie do małej?

Black- widocznie tak miało być ,że miałyśmy zostać młodymi mamami....Ty zwłaszcza, skoro piszesz ,że brałaś jeszcze 72 godziny;-) Mój młody też gada ,śmieje się bez powodu... Potrafi godzinami gaworzyć sobie:-p

Magda- ja też będę używać wszystkich metod na raz;-) Bo też mam obawy ,że zostanę mamusią po raz drugi;-) Tak szybko jednak nie chcę...:-p

Ewi- no, ja się naczytałam o tej spirali i nigdy bym się na nia nie zdecydowała....:dry: Zresztą powoduje wiele szkód u kobiet....

reklama
pola997 no pierwszy raz. W ogole widzialam ja tylko raz w zyciu i sie jej boje:-p:-p. Nie chce kolejnego dziecka przed 30stka wiec tez bede używać wszystkiego co sie da zeby nie zajsc w ciaze;-). A faktycznie chyba bylo nam pisane bo ja z kolei bralam tabletki mercilon a teraz mam Hanie:-p
BlackWizard moze malutka nie potrzebuje tak duzo jedzenia? Ja nie wiem ile moja je bo na cycu nie mam niestety miarki. Ale czasem ma takie dni ze ciagnie godzine a czasem tylko kilka minut jej wystarcza. Hanka costam juz sobie gada, krzyczy do zabawek itd ale narazie ktotko.

Do góry