reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Black- jak nie zauważysz spadku wagi to lekarz pewnie powie ,że nie ma się czym przejmować(mi zawsze tak mówi) Dziecka najważniejszym zadaniem jest przybieranie na wadze odpowiednie(tak mi mówi gdy mam jakieś wątoliwości);-)

Mój mały jak zostaje z tatusiem jest aniołkiem , a jak jest ze mną to troszkę daje popalić;-):tak::-)

coś tu pusto ostatnimi czasy....

reklama
Pola może Twój synek przy tatusiu grzeczny, bo czuje męską rękę :-D

3 kwietnia mamy USG bioderek a na około tydzień później muszę się zarejestrować na kolejne szczepienie więc będą Julkę ważyć to zobaczymy. Mi się wydaje coraz cięższa.

Julka mi się w nocy strasznie rozkopuje więc śpiworek poszedł w ruch, bo boje się, że mi zmarznie.

Załączniki

• Obraz 284.jpg
    Obraz 284.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 45
  • Obraz 286.jpg
    Obraz 286.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 38
Hej u mnie dzień dosyć spokojny. :) jak na razie..
Miałam dziś wychodne.. ;) byłam kupić pas poporodowy, ale sklep otwarty dopiero jutro.. wiec muszę jutro pójść. ;) I jutro już idę na praktyki, a w poniedziałek do szkoły.
Powiedzcie mi mała czasami jak pije z butelki się krztusi , co robić wtedy ? Ja ją biorę do góry i lekko klepie.
Czy któraś z was ma spiralkę, lub używa plastrów antykoncepcyjnych ? Jeśli tak to napiszcie czy jesteście zadowolone , bo ja bym chciała spiralkę albo właśnie
plastry.
BlackWizard śliczna córcia, strasznie podobna do Ciebie. ;) moja to córeczka tatusia, bo cała do niego podobna. ;) po mnie ma tylko usta.

BLACK Nieźle wymyśliłas z tym śpiworkiem i Julka uwięziona jest.he...he..he... Zapomniałam wcześniej napisać. Szybko rośnie i ogólnie ładna z niej dziewczynka.
POLA Ludwik chyba właśnie przy tatusiu czuje męską rękę i nawet pewnie boi się odzywać. A u nas jest odwrotnie. Jak jest S to dzieci płaczą, krzyczą i wszędzie właza nawet tam gdzie nie mogą. A jak go nie ma i tylko że mną siedzą to jest spokój. Po prostu S już dał poznać po sobie że wystarczy płacz i wszystko załatwione a ja twardą jestem. U ciebie pewnie tak samo. Widocznie mały wie że u ciebie może wszystko i tyle.
Dzieci mi powstawały z drzemki. Ja tech chwilę się przespalam.
MAGDA A jak wrócisz do szkoły to mała już na mieszance będzie? A co do spiralki to u nas jak się nie mylę dwie mamy mają i chyba są zadowolone. A z reszta jeśli zajża tu to napiszą ci co i jak.

Ostatnia edycja:
Black- fajnie Jula wygląda w tym śpiworku ;-):-p

EWi- chyba tak, jak mi ryczy np jak go kładę na brzuszku to nie mogę i muszę go podnieść... Serce mnie boli jak on biedny płacze ;-)Tatuś jest konsekwentny;-):-p

Magda- Na spiralę jesteś za młoda. tak uważam...Lepiej moim zdaniem plastry(chociaż sama nie stosowałam) Moja koleżanka chciała założyć sobie spiralę (ma 28 lat) i lekarz powiedział jej ,że jest za młoda na tak inwazyjną metodę...Jak ja się pytałam mojego gin to powiedział,ze jest stanowczo przeciwny spirali..."Ja bym sobie tego nigdy nie założyła :dry:Zresztą zdania są podzielone.... Najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem:tak: Dobrze ,że wychodzisz z domku czasem ,przy dziecku potrzebny jest od czasu do czasu, mały odpoczynek:-p;-)

Ostatnia edycja:
Black-powtorze sie pewnie ale corcie masz super....zaczytam tesknic do tego jak Darus byl taki malutki

Pola-jak mi Darus zaczyna plakac to ja tez rycze,robi wtedy taka podkuweczke i lezki leca ze niewytrzymuje..

Ewi-u mnie to samo jak jestem sama z malym to jest w miare grzeczny i bawi sie ladnie,a jak rodzinka wraca z pracy to zaczyna sie szal,nie moge sie wtedy ogarnac.....

Maagda-sprobuj zmienic malej smoczek na taki z najmniejsza dziurka bo moze za duzo picia jej leci....

magdalgi ja nie mam takiej awersji do tego slowa ja w czerwcu koncze 18 a moj synek byl wpadka i jesli kiedys by sie mnie spytal to z pelna odpowiedzialnoscia powiedzialabym mu ze nie byl planowany ale za to bardzo chciany w sumie to zalezy jak interpretowac to slowo;-) No i oczywiscie zycze powodzenia zeby tatus dzidziusia szybko wrocil:tak:

pola997 nie wiedziałam, że na to można być za młodym. No ppgadam z lekarzem, nie chce tabletek, bo podobno się po nich tyje.
EWI44 właśnie nie wiem jak to zrobić, na razie je mało mleka więc jak odciągnę 120 to wystarczy i tak będę chodzić na góra 6 godzin.
mamaola właśnie wiem, muszę poszukać smoczków bez dziurki i sama zrobię, taką małą.

BlackWizard - No to dobrze ze mozna bylo tego sluchac, zawsze czegos nowego sie nauczysz :-p
pola997 - Mata swietna :tak:
mamaola - No ja mam termina na 25kwietnia, a Umi2 pisala ze 25 - 26, ze nie ma dokladnego dnia :-p
Maagda_ - To i tak dlugo pepuszek sie trzyma chyba. Mi lekarz mówil (jak sie pytalam z ciekawosci) ze od 3-7 dni odpadnie :confused:
No a co do tabletek - ja bralam przed zajsciem w ciaze :sorry2: I nie przytyłam, a wrecz przeciwnie paznokcie, wloski stały sie zdrowsze, no i cera bardzo ladna :tak:

reklama
Magda- słyszałam właśnie ,że spiralkę proponuje się dojrzałym Kobietom.... Nawet są opinie ,że spirala jest tzw"środkiem" wczesnoporonnym bo uniemożliwia zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej w macicy jeżeli takowe zapłodnienie miało miejsce...

dorom- wydaje mi się, że Ty wcześniej się rozpakujesz ;);-)

Do góry