reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

czesc dziewczynki....

u mnie sniegu po kostki napadalo:szok:i pada nadal:szok:no kiedy ta wiosna w koncu przyjdzie.......

Pola-super mata....Maly bedzie mial super zabawke,

Black-najwazniejsze to trafic na jakiegos normalnego ksiedza wtedy nawet jak o glupotach bedzie gadal to da sie to przezyc....Rosnie Ci cora jak na drozdzach.....

Maagda-tez Ci niewiele poradze,kazda dzidzia inna,moze faktycznie wezwij lekaza,ale mam nadzieje ze szybko przejdzie...daj znac.....

Umi-zdrowiej szybciutko....napij sie mleczka z miodem......

Dorom-no nie wiem ktora pierwsza sie rozpakuje.....hmmmm.musze pomyslec....

reklama
Witam!
Noc w miarę spokojna. Mały jak zasnął ok 22 to o 3 obudził się na jedzonko i spał do 7 z jedną krótką przerwą.
U mnie też śniegu ale to z wczoraj a dzisiaj ładnie słonko świeci. Gdyby nie śnieg to powiedziałabym że wiosną już jest. No a S już do pracy pojechał.
MAGDA Masz rację. Nie ma co się radzić innych matek lekarz zawsze pewniejszy, przypisze jakieś leki i będziesz spokojniejsza.
POLA Fajna ta mata. Ludwik będzie zachwycony. No i jakbyś się uparła moglabys z niej zrobić tunelik wystarczy tylko kocykiem przykryc.

Witam:)

U nas noc również okay:tak:

Ewi- Mam nadzieję,że młodemu się spodoba....;-) U nas Śniegu tyle co kot napłakał,ale słońce świeci więc zaraz pewnie go nie będzie:-p Chociaż na termometrze jest minusowa temperatura:dry:

Też z niecierpliwością czekam na wiosnę...

hej ja już naprawdę nie wiem co robić.. niby brzuch ją bolał a w nocy przespała 8 godzin :szok: Zjadła poszła spać. Później obudziła się po 9 i znowu śpi. ;) Może na razie lekarz nie jest potrzebny i mam nadzieje, że nie będzie chociaż za tydzień musimy iść na patronaż. Pępuszek też lada dzień jej odpadnie bo już się trzyma na niteczce. ;)

Maagda-widzisz z dzieckiem to nigdy nie wiadomo,raz jest dobrze raz zle,nie denerwuj sie bo corcia to wyczuwa,nie wiem co ci poradzic,moze ona poprostu chce byc caly czas przy mamusi,taka pieszczoszka-ja tak mialam,Darus nie mial kolek ale plakal bo chcial byc przy mnie i lubil takie przytulanki i masaze....zostalo mu to....musicie sie zgrac i zobaczysz ze bedzie tylko lepiej.....powodzenia zycze

Dziewczyny moja Julka zwariowała i zabardzo nie wiem co się dzieje. Zawsze jadła co 3 godziny, tylko w nocy co 5. A teraz jej się przestawiło i nie dość, że w dzień praktycznie nie śpi to jeszcze je co 5 godzin po 150ml. To normalne, że w tym wieku (2.5 miesiąca) coś takiego może się dziać?:eek:

BLACK Nie masz się co martwić. Widocznie Julka teraz nie potrzebuje dużo jeść. Gdzieś czytałam i nie pamiętam czy tu że dziecko zamiast jeść woli poogladac świat. Nie musisz wciskać jej jedzenia. W końcu odczuje potrzebę jedzenia i będziesz narzekać że za często je.
MAGDA Fajnie że już lepiej z corcia. Mówiłam że to może być przejściowy okres. Teraz tylko mieć nadzieję że już to się nie powtórzy.

Ewi właśnie to samo mi moja mama powtarza, że jak zgłodnieje to będzie jeść. Słyszałam, że to może być związane ze skokiem rozwojowym, bo podobno ten w trzecim miesiącu życia jest najbardziej zauważalny, ale i tak się martwię.

Black-ja nic takiego u Darka nie zaobserwowalam w tym wieku,on jadl malo(120ml)ale czesto....ale moze byc ze corcia woli teraz ogladac swiat niz jesc bo to strata czau:-Dnapewno jej przejdzie....

reklama
Do góry