reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Magda chodzi Ci zeby zdjecia wstawiac do postu ? ja zawsze wleczam ImageShack® - Image Hosting wybieram zdjecie z dysku i klikam browse (czy jakos tak) i czekam chwilke a potem kopiuje link pierwszy od gory !!

pola co do lozeczka do ja Ci radze najpierw pojsc do sklepu i popatrzec tam jak wyglada a potem ewentualnie popatrzec za takim na allegro - moze akurat bedzie taniej !! sporo dziewczyn ma turystyczne i nie czytalam zeby narzekaly ale znajmoja moich rodzicow kupila takie za 100 zl i trzyma sie dotej pory a Jej siostra kupila za 300 i po 3 miesiacach uzytkowania musiala zszywac bo boki sie porozdzieraly a potem cos z denm bylo nie tak :sorry2: tak wiec cena sie nie sugeruja ze im drozsze to wytrzymalsze

Umi jakby faceci byli w ciazy to by wogole z domu nie wychodzili bo by sie bali ze cos im sie stanie :-D

reklama
Hej:-) my z Alusia nocowalysmy dzisiaj u mojej kolezanki ktora ma miesieczna corcie, ala chciala ja pobic bo byla zazdrosna ze ja ja na rekach trzymam;-)
Co do lozeczka my ostatnio tez kupilismy turystyczne za 230zl i jak narazie sie elegancko trzyma:-D mam nadzieje ze tak zostanie:-D na allegro byly identyczne i o 100 drozsze:-) tak ze oplaca sie troche polazic po sklepach;-)

Magda- jak jest głodna to możesz jej dawać... Mój też czasem uleje mam wrażenie że wszystko:-p) i nadal chce:-p to daje:tak: Co do kolek to nie które zaczynają się od początku i trwają do 3 miesiąca nie które od 3 miesiąca... (tak gdzieś czytałam) więc możliwe że Łucja ma kolkę.... Najlepiej zapytaj się lekarza on może coś poleci jakiś lek żebyś miała na wszelki wypadek:tak:

Polna- masz rację pójdę do sklepu i zobaczę czy tandetnie nie wyglądają i jak stoją z cenami:tak:

umi-facet to chyba by długo w tej ciąży nie pochodził.... Nie którzy nie rozumieją ,że kobieta potrafi wyrzec się różnych rzeczy jak jest w ciąży.... Ja np przestałam palić,pic kawę itp... Prosiłam Grześka żeby nie palił przy mnie (tzn w zasięgu mojego wzroku) bo to troche kusi;-), ale nie potrafił:dry: W ogólnie nie rozumiał mnie.... ehhh tak to jest.... No koleczki się zaczynają.... Oby było okay:-p

snoopy- Witaj po przerwie:tak::-):-p

w przyszłym tyg idziemy na szczepienia.... Kupiłam też to na pneumokoki... Ceny w aptekach potrafią się różnić nawet 100 zł...:dry: Ale mi na szczęście udało sie kupić po tej niższej cenie:-p

witajcie
padam na twarz,posprzatalam(jeszcze lazienka)zrobilam pranie,zrobilam salatki i ogolnie krece sie bo wiadomo jak to przy dziecku a Darek cos marudzi....poza tym przyjechala Darka siostra i jakos tak nie wiem....nie przepadam za nia....na spacer nie chce mi sie isc bo pogoda do kitu:dry:

Pola-jeju masakra ta noc...Darus jak by sie wsciekl jak zobaczyl ze tata w luzku lezy....fajnie ze zaoszczedzilas na tych szczepionkach ja malego nie szczepilam na pneumokoki i rota pediatra mi nic nie mowial a jak sie zorietowalam to juz bylo za pozno a teraz ide dopiero 2 kwietnia i zobaczymy co bedzie mowic....

Maagda-ja piersia nie karmilam ale dzidzia czasem poprostu chce sobie possac,zeby mamusie poczuc....

Panistepelek-jak karmisz jeszcze piersia to moze przez to tak sie spoznia:tak:no w kazdym razie oby juz niedlugo @ przyszla...

Umi-przypomnialo mi sie jeszcze jak to Darek w zime mi na dwor zabranial wychodzic bo nie daj Boze sie poslizgne :baffled:albo cos....ale oni tak maja....

Polna-no musze zrobic taka pizze bo nigdy nie robilam...ostatnio jakis placek po wegiersku tez robilam,bardzo smaczny polecam....

Hej wszystkim:)....mam maly problem i chcialam prosic o pomoc....wiec jestem w 34tyg.ciazy i mam straszne zaparcia juz od 3dni nie moge oddac stolca:-(....pije duzo wody jem jablka bralam nawet czopki glicerynowe,ale to nie pomaga.....bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje:):):)

Wyciagnelam dzisiaj rano tate młodej na zakupy. Kupilam Hance mase slicznych ciuszkow. Sobie tez;-). A u nas pogoda do d… Wyszlam na spacer i zlapala nas jakas zamiec:szok:. Jak tylko wróciłam to wyszlo slonko:dry:. Mala teraz lezy w lozku i sie wscieka na kaczki ze sie nie kreca:-D.

Pola997 dobrze ze z synkiem już ok. Ja tez jestem panikara i wole cos dwa razy sprawdzic niż potem żałować ze zaniedbałam. Fajne łozeczka po 250zl widziałam w askocie ale to jakis czas temu było.
Maagda ale Ci slicznie mala spi. A co do piersi to tak niestety jest ze pierwszy miesiąc bolą. Ale potem się przyzwyczaisz. Ja teraz uwielbiam malej dawac cyca bo tak fajnie mruczy i patrzy mi w oczka zadowolona. A co do ulewania to ja daje jedna piers, odbijam, cos tam zawsze mala uleje i potem druga piers jeśli jeszcze jest glodna.
Mamaola to pracowity dzien masz.

mamaola placek po wegiersku ? :confused: jedynie po wegiersku to znam placki ziemniaczane :-p:-) ja musze kiedys zrobic ..zebra.. bo Ewi kilka tygodni temu pisala o tym i z ciekawosci musze zrobic czy wogole bedzie mi smakowac :tak:
ale najwazniejsze czy mi sie uda zrobic , zas pewnie wyjdzie mi zakalec :-D

AdiLea uuuu zazdroszcze zakupow :tak: ja musze wyciagnac Przemka na zakupy wiosenne jak wroci bo za przeproszeniem nie mam w czym chodzic :sorry2::rofl2::-D:-D:-) wsumie to niedawno wrocilam z lidla ale wiadomo ze tam ciuchow nie ma :dry: Ali kupilam malutka palme do swiecenia :rofl2:

A co dzis taki maly ruch ?? :confused:

Polna- widzę,że Ty lubisz cos ugotować:-) Ja nienawidzę gotować:dry: Nic nie umiem ugotować takiego wyjątkowego, tylko zupę jarzynową, omlety i chyba to wszystko:-D Za to Grzesiek dobrze gotuje:tak:;-)

Adilea- to może się pochwalisz zakupkami...;-)? Ja jutro się wybieram uzupełnic szafę młodemu i to łóżeczko zobaczyć,ale sama Grzesiek nie znosi zakupów....:dry::-p Zawsze mi marudzi:-pZajrzę właśnie do Askotu i baby maxa:-p Może to łóżeczko zobaczę...

Jejku jak ja się dziś wkurzyłam:wściekła/y: Była pani doktor u nas... Nie powiem, kompetenta lekarka, ale ogólnie wysłała nas na rehabilitację , bo stwierdziła że młody ma asymetrię.... Tylko nasz pediatra jakoś mówił ,że nic mu nie jest, i że trzeba kłaść często go na brzuszku i pod głowkę podkładać wałeczki:angry: Chodzi o tą główkę, że kładzie ją prawie cały czas na jednej stronie... i troszkę się odkształciła... Czułam się tak jakbym była jakąś nie odpowiedzialną matką... Ryczałam potem godzinę.... Jestem trochę nerwowa,ale już sama nie wiem kto ma rację....:dry:

U mnie dziś pogoda do du**, padał śnieg, nawet chyba moge napisa ze sypał... :dry:
Umi2 - Ale mi lekarz powiedział to samo :-) Hehe. Że Mały może wyskoczyc o 5 dni wcześniej, z USG to chyba wywnioskował :-)
Snoopy12 - To suuper z mieszkankiem :tak:
pola997 - Ja to samo, tylko podstawowe potrawy potrafie :-p Żadnych rarytasów, musze sie podszkolic :-p
Przestan, szkoda nerwów. A odpowiedzialna matka to jestes napewno, wiec nie przejmuj sie takim gadaniem, najlepiej isc do pediatry i sie poradzic.
Maagda_ - Tego samego sie boje, ze beda mnie niesamowicie piersi bolały :dry: Super ze mialas taka dobra nocke. A co do oliwki, to ja juz ktorys raz slysze ze dzieciaczek ma na nią uczulenie :dry: Co w niej jest takiego.. :dry:
mariusiiia - Myśle ze nie ma powodu do niepokoju, na moim USG w 33tc. wyszło podobnie :tak: Kośc udowa wyszla mi o tydzien do tyłu, na 32tc. i równiez sie zaniepokoiłam, ale lekarz powiedzial mi ze nie mam sie czym martwic, a USG nie musi podac bardzo dokladnych wymiarów :tak:

reklama
Dorom, a mi do zawsze wychodziło, że Julka jest o miesiąc starsza. Teraz przeglądnęłam wszystkie usg i 6 tyg przed porodem, czyli w 34tc ważyła 3200 :eek: Myślałam, że 2700, ale to jest jeszcze wcześniejsza waga z 28 tygodnia.

U nas cały dzień sypie grad :eek:. Julka grzeczniutka była więc wzięłam się za porządki kapitalne, bo ślub za dni 30 :tak::-)

Ostatnia edycja:
Do góry