reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

oj dziewczyny noc cudowna :) Mała poszła spać po 22;30 i wstała po 6;20 :) Trochę przemarudziła , ale teraz tez śpi. ;) Mnie cycki bolą niesamowicie, i smaruje maścią (bepanthen) i coś tam daje ale mała tak ciągnie, że szok. a i wczoraj zauważyłam że mala ma krosteczki na calym ciele .. i jak się okazało jest uczulona na oliwkę gohnsona

polna_N u mnie tez pada snieg, ale mam nadzieje ze za niedługo zrobi się cieplutko, bo chce z mala na spacerek iść. ;)
BlackWizard wymyśla ten Twój ksiądz, skąd będzie wiedział ,że Twój narzeczony z Tobą mieszka. ? ja tam bym się tym nie przejmowała. A jak już koniecznie musi się na te 2 tyg. wyprowadzić to przecież nie musi wszystkiego wynosić. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć , może troszke nie na temat ale tyle tu was że któraś napewno mi podpowie coś :) mam takie pytanie bo troszke się nie pokoje jestem w 34 tygodniu ciąży i tydzień temu byłam na badaniu usg i zaniepokoiła mnie kość udowa która jest krótsza o 2 tygodnie , lekarz niby powiedział że nie ma co się co martwić, bo dzidzia po prostu może być malutka ale dziś się dowiedziałam że może to mieć jakieś znaczenie o zespole downa ? Może wy coś poradzicie?

BPD - 89.87 mm - 34tyg.3dni
AC - 287.96 mm - 32tyg.6dni
FL - 61.06 mm - 31tyg.5dni

czesc dziewczyny

u mnie noc taka sobie....Darek przyjechal przed 23 no ale jeszcze pogadalismy sobie i spac poszlismy przed 1,a Maly jak sie w nocy obudzil o 2 i zobaczyl tate to chcial sie z nim bawic:dry:i tak do 4,pokazywal tacie co juz umie taka chwalipieta:confused:wzielam go do luzka zeby moze przysnol ale gdzie tam,wstawal,tanczyl,kiwal glowa i normalnie nie dalo rady go uspokioc:baffled:padam na twarz....a jeszcze dzis u nas impreska bo tesciowej urodziny i imieniny....wiec czeka mnie sprzatanko:dry:
a no i wali taki snieg ze szok:szok:

Maagda-super ze mala tak ci ladnie spi....mi w szpitalu powiedzieli zeby karmic co 3 h i tak w nocy wstawalm i sciagalm pokaram i karmilam z butli i spalam po 4 h....:dry:taka bylam durna....dopiero jak maly skonczyl 6 mcy to zaczelam dluzej w nocy spac....

Polna-N-moj to sie denerwowal jak ja mialam gdzies autem jechac....i zakazal mi jezdzic w 3 mcu....cos tam sobie powymyslal i o...ach ci nasi faceci....hmmmm pizza mowisz jeszcze sama nie robilam chyba sprobuje bo smaka mi zrobilas...

Martusiia-no ja to ci nie pomoge ale jesli lekarz ci powiedzial ze nie ma powodu do niepokoju to pewnie nie ma...ale gdybym byla na Twoim miejscu to poszlabym do innego zeby miec opinie dwuch gin....ale z tego co wiem to tak sie czsem zdaza ze dziecko jest mniejsze lub wieksze niz powinno....

umi - ogólnie mnie nigdy brzuch nie bolał przy okresie ale od przedwczoraj niby coś "tam" czuję jakbym miała dostać, ale nadal nic.

mamaola - Stresy to ja mam... cał czas... głównie funduje mi je mąż.

Postanowiłam, że jak do niedzieli nie dostanę @ to zrobię test. Mam nadzieję jednak, że będzie jedna kreseczka i poprostu tak jak pisała mi Ewi może przeskoczy mi. W sumie to karmię jeszcze trochę piersią więc to różnie może być.

Black - Wzorek na pościeli śliczny zresztą córcia też.
Co do tego rozgrzeszenia to Nam ksiądz też cos tam mówił, no bo przecież byłam już w ciąży czyli był seks przed ślubem.

pola - Fajnie, że synek przechodzi bezboleśnie te koleczki.

Maagda - Mi w szpitalu położne powiedziały, że oliwka tej firmy ponoć właśnie najabrdziej uczula.

Witam :)

Polna,mamamola,panistepelek- ulżyło mi strasznie:tak: Ja to jestem panikara straszna,ale chyba każdy na moim miejscu by sie przejął:-p;-)

Polna- wczoraj jedliśmy o 23 z Grześkiem pizze,ale taką z tele pizzy:-p (ale zjadłabym sobie właśnie taką domową,musze pod patrzeć jak się robi:-p)

mamaola
- To Daruś szalał w nocy:-) znajdz może trochę czasu na odpoczynek,bo biedna się wykończysz:dry: (jak jeszcze czeka Cię sprzątanko....)

panistepelek
- Zrób tak jak piszesz... test powinien rozwiać wszystkie wątpliwosći... Mi lekarz mówił,że okres może się nawet spóźniać 2 tygodnie((ja mam strasznie nie regularne). Nie znaczy to że coś jest nie tak....Ale jak zrobisz będziesz wiedzieć na czym stoisz:tak: Chociaż tak jak piszesz może to być wina stresów lub karmienia...

Magdaa
- Mój też ma uczulenie na oliwkę:dry: ( ja zresztą też:-p)Po za tym jemu oliwka jeszcze bardziej wysusza skórkę:dry: Smaruje balsamem nivea...

U mnie śnieg nie pada:-), nawet świeci słoneczko, tylko chmury są:dry:
zaraz muszę ogarnąć trochę mieszkanko....

Właśnie mam dziewczyny takie pytanie.... chce kupić łóżeczko turystyczne... Mały powoli wyrasta ze swojego kosza... Na allegro jest tego mnóstwo, tylko nie wiem czy lepiej kupić droższe czy tańsze.... Są od 180 zł tak do 500zł... Nie wiem czy te tańsze to nie jakieś badziewie które się zaraz rozwali:dry: Ma może któraś z Was takie łóżeczko??? Sama nie wiem....:dry:

Ostatnia edycja:
pola997 jeżeli łóżeczka różnią się tylko ceną, a wyglądem nie to po co wydawać więcej kasy? myślę że cena nie ma różnicy. :) ja bym kupiła w takim razie tak za 300 zł.
panistepelek no u mnie wczoraj była położna i mówiła żeby smarować ją bambino bo najlepsza.
mamaola ja tam karmie kiedy ona chce, dziś się jej ulało a ona nadal była głodna.. :baffled: w takiej sytuacji dawać jej jeszcze cyca czy już nie.?

Mała wstala po 9 i darla się tak ze szok.. dalam cyca i dopiero teraz usnela.. powiedzcie mi od kiedy mogą występować kolki? Bo ona tak nóżki kuli, i wyglada jakby ją brzuszek bolał.

Napiszcie mi jak mogę tu wstawić zdjęcie.

Ostatnia edycja:
pola - Ja nie mam takiego łóżeczka ale z tego co pamiętam to dorom i umi miały takie kupować, więc może one doradzą.

Maagda - Ja też używam zwykłej Babmino oliwki.

reklama
Witajcie
ja rano miałam lekka biegunke ale sytuacja sie opanowała. Poszłam sobie z godzine temu na spacer ale zgonił mnie snieg :-( ble..
pola997 To dobrze ze to przez kolke, a nie jakis wirus czy cos. I super ze Ludwiczka nic nie boli przy koleczce to sie biedny nie meczy. ja kupiłam takie łózeczko ale nie na allegro bo akuart była promocja w sklepie i wyszło nas taniej. Nie moge ci powiedziec ze jest dobre bo nie wkładałam zadnego dziecka. Mnie sie jego funkcje podobaja a jak bedzie w przyszłosci sie sprawdzac to nie wiem:-p
polna_N ja zadko jezdze samochodem ale jak juz to sie nie zapinam:-p eh ci faceci jakby troche z brzuszkiem pochodzili to inaczej by spiewali a tak to chyba, panikuja czasm nie potrzebnie
Maagda_ Pozazdroscic grzecznej córeczki:-)
panistepelek Mnie własnie 6 dni przed bolał to mniej wiecej wiedziałam ze sie moge spodziewac no nic moze za niedługo nadejdzie

Do góry