reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Yyy wieje u mnie strasznie:dry: Ale słonko nadal swieci.
Tak sie zaczelam dzisiaj zastanawiac czy warto dac szanse tacie małej i sprobowac byc taka prawdzia rodzina? Bo jako tato to on sie swietnie sprawdza, mala go uwielbia...

umi2 podchodzisz w tym roku do matury?
polna_N mała fanka motoryzacji Ci rosnie;-). Ja juz mam dosc tych pastelowych kolorów. Jutro jade na zakupy uzupelnic szafe malej bo mi powyrastała:-)

reklama
Właśnie mi żaden pediatra nie mówił o tym USG...:confused: Myślicie ,że lepiej iść? Chociaż jutro przychodzi neurolog do Młodego, więc się zapytam:tak:

Avacanda84- mi pierwsze testy też wychodziły negatywnie. dopiero po 4 tygodniach zrobiłam i zobaczyłam 2 kreski...

Magda- Mój też podnosił głowkę.... Równiez myślałam ,że za wcześnie, ale ponoć dziecko przez pierwszy okres po urodzeniu może podnosić...Potem pewnie przestanie;-) Ale jak Cię to martwi to zapytaj lekarza....:tak:
Kisiel możesz jeść, ja tam się opychałam kiślem truskawkowym:-p
Umi- ja nawet teraz wstaje po 3 razy do Wc bo cały czas siku mi się chce:dry: W ciąży to wole nie pisać, potrafiłam pół nocy spędzić siedząć na toalecie.... :dry:MASAKRA.:-p

Adilea- a co masz dokładnie na myśli???:-p Najważniejsze chyba,że sprawdza się w roli ojca i jest za Hanią:tak: Jeżeli się do tego kochacie to chyba nie ma nad czym się zastanawiać;-)

Ostatnia edycja:
wiuwa u mnie wiaterek tak ze hoho....ale jak tylko maly wstanie to lece na spacer bo nie daje rady w domu siedziec....

Avacanda-no testy to czsem moga oszukiwac...ale jak to trzy dni spoznienia narazie to poczekaj jeszcze....a napewno lekarz powie ci jak jest.....

AdiLea-moj Darek przed urodzeniem synka tez byl taki lekkoduch,tylko kumple,samochody,i takie tam,balam sie co bedzie jak juz dzidzia sie pojawi....ale pozytywnie mnie zaskoczyl,obronil prace inż,studiuje,znalazl super pracke a za Darusiem to przepada,wszystko przy nim zrobi no i pomiedzy nami jest duzo lepiej,powiedzialabym nawet ze super(tfu tfu)tak wiec moze i Twoj dostrzega pozytywy z takiej kruszynki jak coreczka i widzi co moze stracic....pogadajcie i moze cos z tego wyjdzie....

Umi-ja pod koniec ciazy to tak jak Pola po kilka razy w wc bylam a spalam po 2 godz bo normalnie nie dawalo rady lezec....

Pola-pewnie ze lepiej isc do lekaza zeby zbadal bioderka....bedziesz miec spokojne sumienie......

Magda-to silna ta Twoja Łucja jak juz glowke podnosi,ale masz racje nie pozwalaj jej zbyt czesto tego robic bo niby dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi ale.....

Polna-moja bratanica jak byla mniejsza to tylko samochodami sie bawila,zadne lale ja nie interesowaly i jak wsiadala do auta to kwiczala z radosci....a teraz na odrot,pozmienialo jej sie wszystko musi miec rozowe nawet gatki:confused:a ja tez malego swojego roznie ubieram jak mial tak z 6 mcy to mialam dla niego rozowy komplecik....:dry:a teraz po domu to i tak lata w rajstopkach i body....

No i dupa ze sie tak wyraze zeby dostac indywidualne musze isc znowu do lekarza zeby wypelnił druczek, z kolei moja wychowaczyni musi wypełnic inny druczek i jesli by mi sie udało złozyc papiery do nastepnej srody to w czwartki maja zebrania i by to rozpatrzyli a potem maja tydzien na znalezienie nauczycieli. w najlepszym przypadku od 6 kwietnia miałabym indywidualne ale wcale mi sie to nie opłaca bo koncze 24!! No i dupa zbita.
polna_N ja juz widze jak moja wychowawczyni umiera ze strachu, a poza tym ona nie ma samochodu ani prawka predzej ja juz wsiadłabym za kierownice i jechałabym:-p jak to co z Ali wyrosnie fajna laska:-p tez w jej wieku bawiłam sie samochodzikami:-p lalek nie lubiłam
AdiLea Wiesz podejsc to bym chciała ale co z tego wyjdzie to nie wiem bo równie dobrze moze mi sie poród spónic i akurat na mature wyladuje w szpitalu. A co do taty twojej kruszyny to musisz zdecydowac ty czy do niego cos czujesz bo jesli nie to ze wzgledu na mała nie warto. skoro jest dobrym ojcem a nie jestescie razem:-)
pola997 to widze ze miałas podobnie jak ja ja jak juz wiedziała ze jestem w ciazy bo byłam u lekarza zrobilam test zeby zobaczyc jak wyjdzie i wtedy dopiero wyszedł pozytywnie.

Fajnie by bylo miec taka prawdziwa rodzine. Dobrze sie dogadujemy, czasem mnie wkurza straszliwie ale to chyba normalne. Tylko ze ciezko mi mu zaufac po tym co odstawial przez cala moja ciaze:dry:.

umi to faktycznie bez sensu z tym indywidualnym. Zwlaszcza ze w ostatnim miesiacu to i tak niewiele sie robi. Przynajmniej tak bylo u mnie w szkole. Z ta matura to moze warto sprobowac pisac w pozniejszym terminie?
pola mi tez nikt nie mowil o tym usg. Ale pojde sprawdzic czy wszystko ok.

Ostatnia edycja:
Jejku dziewczyny, Mały wczoraj nie robił kupki. cały dzień..Dziś już od rana zrobił 5 kupke... Zauważyłam w niej takie milimetrowe smugi krwi( nie wiem może mi się wydawało) Mały nie ma gorączki, zachowuję się normalnie,ale jestem strasznie zdenerwowana...Te jego kupki są takie wodniste, mają konstystencje lekko galaretkowatą....Jak to biegunka:-( boje sie strasznie.... Dzwoniłam do lekarza,ale nie odbiera.... Siostra mówi ,żebym go jeszcze poonserwowała....:-( aha i karmię tylko piersią....

Ostatnia edycja:
Ech... nadal nic.

pola - Dziś leci 5 dzień spóźnienia. Co do tych kupek, skoro zauważyłaś smuzki krwi lepiej skonsultowac się z lekarzem.

umi - Włąśnie sobie wyobraziłam jak córcia będzie smigać na tym samochodziku.

mamaola - To zawsze jakieś pocieszenie, że okres może być taki nieregularny.

AdiLea = Fajnie, że masz za sobą przespaną nockę. Oby było ich więcej.

Ostatnia edycja:
panistepelek A nie masz jakichs lekkich bóli brzucha które mozna by podciagnąc pod to ze zbliza sie @?
AdiLea jesli wyladuje w szpitalu to napisze mature w czerwcu a jesli urodze w terminie to bede chciała pisac ze wszystkimi. Widzisz to ty musisz podjac decyzje. moze warto spróbowac?
pola997 moze to nic powaznego, przynajmniej mam taka nadzieje ae lepiej skontaktuj sie z lekarzem.

a ja mojej mamie psa zwineam na jeden dzien i teraz sie musze siersciuchem zajmowac bo mnie podgryza ciołek jeden, ale mam nastrój schrzaniony normalnie masakra.

reklama
AdiLea ja kupilam Ali mnostwo rozowych i fioletowych ubranek a po miesiacu juz zygac mi sie chcialo na te kolory :sorry2::no: dobrze ze od siostry dostalam ubranka po Jej dzieciach i tesciowa przywiozla worek ubranek bo tak to by z Ali byl maly kroliczek playboya :rofl2::-D

Pola to moze byc wszystko ale bardzo mozliwe ze jesli ostatnio pilas mleko albo jadlas cos z nabialu to Ludwiczek jest poprostu uczulony :sorry2: skonsultuj sie z lekarzem :tak:

Umi to chyba nawet Ci sie nie oplaca zalatwiac tego papierku ? :confused: no nie wiem ja bym nie zalatwiala bo przeciez zostal tylko miesiac ale to juz twoj wybor :tak:
a w czym rpoblem zawolac jakiegos wfiste - Oni przeciez auta maja albo rowery :rofl2::-D

Do góry