reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Black - Co do testu to wolę jeszcze się wstrzymac i żyć nadzieją, że to nie "to". W sumie 4 dni to jeszcze tak w "normie" tym bardziej, że to dopiero 3 okres od porodu więc może być tak nieregularnie.

Ja też mieszkam z mamą ale ogólnie nie mam takich problemów jak Ty. W sumie to nigdy nic nie zrobiła bez konsultacji ze mną.

reklama
black szkoda bo pewnie nigdzie takiej samej nie znajde. A jest przesliczna:-(
panistepelek moze faktycznie warto zrobic ten test? Przynajmniej bedziesz wiedziec na czym stoisz.

Co do dobrych rad to ja nadal walcze czasem z mama. Lubi sie wtracac bo uwielbia mala:-p. Ale i tak zawsze wychodzi na moje bo ja jestem matka;-).

panistepelek nie denerwuj sie tak zapomnij ze w ogóle miala przyjsc bo zdenerwowanie moze spowodowac opóźnienie. Bedzie dobrze. a samochodzik bardzo fajny to nic ze nie pipczka:-p ale Klaudynce sie chyba podoba. 4 dni to jeszcze nie tak le mnie sie raz spóniła o 2 tygodnie bo zaczełam sie odchudzac moze ty tez jadłas mniej zmieniłas diete albo cos?
BlackWizard ja rady swojej mamy bym wytrzymała ale nie lubie rad ze strony rodziny mojego T. Nie znosze tych złotych srodków na wszystko i tego ze zawsze maja racje:-p mimo iz nie mają
AdiLea Ty jestes silna psychicznie ja tez nie dałabym sobie wejsc na głowe ale co z dziewczynami które nie sa tak silne i takie gderanie to doprowadza je do głebokiego doła... Ludzie powinni najpierw pomyslec a potem dawac dobre rady.

AdiLea - Narazie wolę nie wiedziec na czym stoję.

umi - Nie odchudzam się, wręcz przeciwnie.
Co do samochodziku to spodobał sie i to bardzo. Klaudia chciałabym żeby tylko ją wozić, no bo sama dopiero musi nauczyc sie odpychać nóżkami.

umi- no moja mama ze mnąi moja siostra przytyła 7 kg...:-p też nic jeść nie mogła... Ja np nie wymiotowałam wcale, ale drażniły mnie różne zapachy:-p

panistepelek- a ile @ się spoźnia???

Adilea- u mnie tak samo:-p... Mama cały czas daje mi rady:-p Ale ja jestem zadowolona bo widzę jak jest za Małym:tak:;-)

BLACK- my też mamy troszkę ciusszków ze sklepów z uzywana odzieżą.... Można tam naprawdę fajne ciuszki wygrzebać:-p A dla takich Maluchów chyba nie ma co przepłacać bo i tak zaraz wyrośnie:-p

pola997 to ja mam cos podobnego do ciebie nigdy nie lubiłam lawendy a teraz jak ja poczuje to jakas masakra, albo perfumy mojego T. przed ciaza sama mu je wybrałam i naprawde mi sie podobały a teraz to mnie po nich głowa boli i biedak ma zakaz psikania sie:-p
panistepelek Załapie i to szybko zobaczysz, jeszcze troche i jej nie dogonisz na tym samochodziku:-p

Panistepelek-mi pierwsze okresy tez sie spoznialy 10-12 dni byly nieregularne,dopiero od jakis 3 miesiecy mam regularne jak przed ciaza...

Dorom,Panistepelek-ja mieszkam z tesciami no i sila rzeczy wtracaja sie w to jak wychowuje synka,czasem mam dosc i ja i Darek ale niestety narazie musi tak byc bo nie chce sie klucic....jednak tesciowa zawsze zanim cos zrobi przy Darusiu pyta sie mnie....

Black-super ta bluzeczka Julki,wogole dla dziewczynek takie fajne sa ubranka ja jak chodze po sklepach to rzadko mi sie cos spodoba dla Darusia...

sloneczko u mnie wyszlo teraz....a na spacerze zmoklam jak kura

BlackWizard to widać, że instyktownie lepiej wiedziałaś co jest lepsze od Twojej mamy bo faktycznie noworodek powinien spać bez poduszki płaską poduszkę powinno sie wkładać jak dziecko ukończy pół roku najlepiej tak jest dla małego kręgosłupa :)) Chyba, że dziecko ulewa wtedy pod materacyk włożyć poduszkę żeby główka z ramionkami były ułożone nieco wyżej niż reszta ciała. Mi tez sporo osob dawało 'dobre' rady urodziła się Klaudusia w czerwcu gdzie były pożadne upały a oczywiscie kazali mi spodnie jej założyc bluzeczke cieniutki sweterek i jeszcze rożkiem zawinąć....Oczywiscie nie posłuchałam bo aż z niej kapało wiec tylko body by plecki były przykryte i pieluszka flanelowa ja przykryłam.

A my wlasnie ze spacerku wrocilysmy. Nawet nam sloneczko chwilke poswiecilo:-).

umi2 masz racje. Takie 'dobre' rady w ogole nie pomagaja, wrecz przeciwnie. Matka instynktownie wie co jest dobre dla jej dziecka.
mamaola mi sie wlasnie bardziej podobaja chlopience rzeczy. Maja zdecydowane kolory. Juz powoli mam dosc rozu:-p.

reklama
Do góry