reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorom ja tez przesadziłam i w kilku rzeczach mala w ogole nie chodzila. Miala byc malutka dziewczynka a taka kluska sie urodzila:-p

reklama
AdiLea - Kluska ale wazne ze zdrowa :tak: Oby mój Synek byl zdrowy :tak: Najwyzej je sprzedam, albo... :sorry2: Moja kuzynka ktora nie moze zajsc w ciaze od wielu lat, teraz jak ja jestem w ciazy to bardzo sie staraja.... nawet u lekarza byli. No i moze akurat im sie uda, to wtedy pewnie Ona przejmie ciuszki :tak:

Dorom a ja wogole sniadanie nie jadlam :-p jem tylko ja rodzice sa w domu bo w przeciwnym razie mama robi wyklad ze sie odchudzam :sorry2::-D
zreszta Ala dostala pomidorowke a ja sobie teraz zrobilam frytki :-)
co do ubranek to moim zdaniem w zupelnosci starcza kilka ubranek z kazdego rozm bo Ala miala mnostwo rzeczy po dzieciach mojej siostry , tesciowa tez nakupowala ubran w ciucholandzie i w polowie nawet nie chodzila bo nie bylo kiedy :sorry2:

A wlasnie powiedzcie mi co lepiej dac na chrzciny ?moj Przemek ma byc chrzestnym i On jest za pieniedzmi a ja bym wolala cos kupic dla dziecka , fotelik do karmienia albo jakis jezdzik :confused:

Chwalimy się nowymi zdjęciami :-)
U mnie cały poranek pogoda do d... Dopiero teraz się przejaśnia, wiatr straszny. Chyba spacerek sobie odpuszczę :baffled:
A teraz uciekam, bo mała maruda już piszczy :-)

Załączniki

• Obraz 265.jpg
    Obraz 265.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 54
  • Obraz 263.jpg
    Obraz 263.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 50
Adilea- to obie jesteśmy Małe:-p
dorom- Masz rację cc o tyle lepiej ,że przygotujesz się psychicznie;-) Ja np nie żałuję że miałam cc.... Sama operacja była okay:tak: Tylko to dochodzenie do siebie:-p
Martwi mne to ,że przy następnym dziecku najprawdopodobniej też będę na nią skazana:-p A jak będę chciała mieć w przyszłości np 4 dzieci?:-);-) To będzie lipa:-p
-co do ubranek ja kupiłam jedne śpichy na 50 cm....( Lekarz cały czas mówił ,że dziecko raczej na pewno będzie maleńkie tak 2,5kg....) no i miał mały pare razy na sobie te spioszki... Tak to nakupowałam głównie na 62 i w sumie na długo nam "starczyły":tak:

polna- Młody na chrzest dostał głównie pieniądze... Bo nie wiedzieli co małemu jest potzrebne... Ale jeżeli wiecie,że np potrzebny jest ,tak jak piszesz ,leżaczek to też mi się wydaję że chyba lepiej:tak:

BLACK-
u nas też pogoda straszna padaaaa:baffled::dry: Jula już duża pannica.... :-) Podobna do mamusi,oczywiście ładniutka:tak::-)

To umnie tylko sloneczko swieci ? :-):-p

Black slicznie Julcia wyglada ahhh ja uwielbiam dzieci jak sa ubrane na rozowo:rofl2:

Pola a ja bym nie chciala miec cesarki :no: umnie byla mozliwosc ze bede miala cesarke i dopiero 3 tyg przed trminem powiedzieli ze bede rodzila naturalnie , bylam przerazona :szok: ale jak patrze w wstecz i przyszlosc nie chcialabym miec 3 blizny na ciele :sorry2::no:
Ja bym wolala kupic cos bo chce zeby dziecko mialo jakas pamiatke ktora bedzie sluzyla przez jakis czas a ja jestem pewna w 100% ze rodzice dziecka kupia cos zupelnie innego , jedzenie czy pampersy :sorry2:

polna_N - To nie ładnie, śniadanie to podstawa! A ja znowu lece cos zaraz wymyslec na obiad :tak: Cos tam wykombinuje.
No juz koniec, wiecej ciuszkow nie kupuje. Najwyzej nie wynosimy tego, albo bede przebierac po kilka razy dziennie :-p
Powiem Ci ze ja tez bylabym za prezentem, niz pieniazkami.
Ale z drugiej strony jak sama bede robic chrzciny to pewnie wolalabym sianko :sorry2: Żeby sama kupic najpotrzebniejsze rzeczy :sorry2:
Obojetnie co dostana beda sie cieszyc :tak:
pola997 - Ciesze sie ze ja tez nakupowalam od rozm. 56 do 68 :-p Wiec spokojnie te dwa ost. rozmiay wynosimy :tak: Gorzej z tym najmniejszym 56.

edit.
U mnie od rano padało, a teraz sie wybija słoneczko, i robi sie coraz ładniej. W koncu kalendarzowa wiosna tuz, tuz.

polna- U mnie pieniądze Małego leżą na lokacie;-)... Na razie nic nie potrzebujemy... Ale np potem chcę kupić łóżeczko turystyczne, na razie Młody śpi w takim koszu na kołach:-) Jeżeli potrzebują tak jak pisałas, leżaczek to macie problem z głowy;-) Ja jestem np straszną histeryczką i mój lekarz od razu powiedział na 1 wizycie że jestem pierwszą kandydatką do cc(ale to ze wzgędu na moją budowę) .. W związku z tym byłam na to psychicznie nastawiona. Zawsze to jednak operacja i mogą pojawić się jakieś powikłąnia....:dry:

dorom- Zależy , mój Ludwik dwie pary śpioszków 56 nosił do nie dawna:-p... Rozmiar rozmiarowi nie równy...;-) Jeszcze pewnie kupę śpichów dostaniesz:tak: ;-)Ale w większe zawsze dłużej ponosi...;-)

Dorom apropo ciuszków to powiem Ci, że ja zrobiłam straszną głupotę, bo najwięcej nakupowałam tych w rozmiarze 56, a Julka urodziła się mając 62cm ;-) Fakt, lekarze mi mówili, że będzie duża, ale nie myśleliśmy, że aż tak ;-). Teraz nosi 68 i są takie na styk. Choć to i tak zależy od ubranka, bo niby wszystkie w tym samym rozmiarze, a niektóre są na styk, a inne wręcz za duże. A swoją drogą to zazdroszczę Ci tych przygotowań do nadejścia maluszka. Zaraz mi się przypomina jak myśmy wszystko dla Julki kupowali. :-)

Polna ja też myślę, że lepiej coś kupić. A krzesełko do karmienia to super pomysł :-)

Pola
ja to już głupieje jak ludzie mi mówią do kogo jest podobna. Jedni mówią, że do mnie inni, że do tatusia. I bądź tu człowieku mądry :-)

Przed sekundą z pokoju Julki dobiegał jakiś dziwny odgłos. No to ja biegusiem do niej. Patrzę do łóżeczka a ona ze swojej rączki zrobiła sobie smoczek i tak śmiesznie mlaskała :-D

reklama
dorom5 każdy reaguje inaczej , ale ja naprawdę Ci współczuje , dla mnie cesarka była okropna, ale daj Ci boże żebyś dobrze to zniosła. Ja też chciałam rodzić naturalnie , ale niestety nie dało się. Tak dziś mija tydzień, kurde ale szybko zleciało. ;P :-)

Hehe no mam śpiocha , ciekawe jak długo. ;))
Jejku dzis bylam na zdjeciu szwów , i teraz mam takie wrazenie jakbym miala mi sie blizna rozejsc.. I mam dowód ! :-D zapisalam już małą i oficjalnie to moja córcia. ;D ale się cieszę. :-)

Do góry