reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Snoopy Alicja śliczne imię, ale jak napisałaś o Marysi to ahhh...bo ono zawsze się bardzo podobało :tak: Uwielbiam te wszystkie, Hanie, Ale, Marysie, Zuzie, Zosie itp....take proste ale ile uroku mają w sobie

reklama
Witam:)

Ale pogoda za oknem eh:) W koncu wziełam sie by zadzwonic do szkoły rodzenie i oczywiscie jak na moje szczescie nie zastałam nikogo przy telefonie, no nic trzeba bedzie probowac dalej.

Witam wszystkie Nowe kobitki:)

Femme mam tak samo jak Ty, duzo imionek dla dziewczynki (zawsze mi sie Maja podobało) a dla chlopca niestety nie mam zadnego:/ A tu na USG wyszło ze pyrtuś bedzie, hihi zobaczymy czy potwierdzi to nastepne usg,

Wczoraj przegladała allegro i znalazła takie paczki ubranek ktore ludzie chca sprzedac, bo maja po swojich dzidziach i bardzo fajne ceny sa. I myslałam ze chyba sie na to skusze, bo ubranka sa w bardzo dobrym stanie i cena przystepna. Co myslicie o takim zakupie??

Pozdrawiam

Ja szukałam ciuszków na allegro ale nowych bo używane jak mam kupić to wole iść do lumpka i zobaczyć czy napewno nie mają jakiś wad... Ale wczoraj jak pisałam sobie z moją siostra na gg to doszłam do wniosku że nie będe dużo ciuszków kupować bo ona już mi chce kupować ubranka... ale czeka na płeć... to jej udowodniłam że nie znając płci też można ładne rzeczy i dla chłopca i dla dziewczynki kupić... Oj niech rozpieszcza chrześniątko już teraz:)

A ja u nas na forum od panny zywej mam zamiar odkupic;))) ona mi bubla raczej nie wcisnie;)))
Kurcze jak ten czas szybko leci;))) mi 27 dni zostalo i wam juz tez niewiele;))) wiecie co ja juz chce mojego sraluszka przy sobie miec;))) Jarek mnie opieprzyl ze ja chce ubranka plciowe kupowac a on nie wierzy ze bedzie baba moj tata tego samego zdania;))) poczekac czy kupowac??? bo ja tez jakos niedowierzam ze bedzie dziewczynka;)))

Snoopy no leci ten czas leci ja niedawno miałam 190 dni do konca a tutaj teraz nie całe 10 tygodni, nio normalnie szok kiedy to zleciało. Ja bym chyba poczekała na twoim miejscu bo z córeczką to nigdy nie wiadomo, ja niby mam miec chlopca a tez nie jestem pewna na 100%. I tez sie bede wachała czy cos kupic. Nio to fajnie jak masz od kogo odkupic:) To jeszcze tydzien i mozesz sie juz wybierac do szpitala?? Fajnie masz, ja tez bym juz chciała miec dzidziule przy sobie:) (choc boje sie troszke czy cobie poradze)

Kasia nio to chociaż ubranka bedziesz miec z głowy:) :) Pogratulować chrzestnej wiedziałas, kogo wybrac:):) hehe zarcik

buska:)

Angel akurat co do chrzestnych to zbyt duzego wyboru nie było... Ja mam tylko siostre mój M tez tylko siostre ale już ma szwagra więc w sumie sie nie zastanawialiśmy... A ona jak nigdy nie mogłyśmy sie dogadać tak teraz to normalnie szokuje mnie... Wczoraj zaczęła sie martwic że mi nogi puchną to zamówiła mi z allegro jakieś 3 pary bucików... i z wrocławia mi wysyłać będzie... eh... niech dba o dzidzi... No a wczoraj sie posprzeczała z moimi rodzicami przez tel kto wózek kupi... A ja sie tak o wyprawke martwiłam...

Jak dzisiaj rano sie mylam to stwierdzilam ze szyjka ma spowrotem jakies 1,5cm wiec chyba przenosze....;) malej przestalo sie na swiat chyba spieszyc (zeby nie bylo chcialam lekarzem zostac i troche na sobie i Jarku eksperymentowalam;)) moje narzady sa jak najbardziej wpozadku;)))

Hejo!! Wrocilam ze szkoly padam z nog a zaraz musze biec do gin Na USG:-) no i bede sama A...mojego nie bedzie przy mnie:/ chyba ze jakas niespodzianke mi zrobi chodz szczerze watpie:/ kurde jeden dzien klutni a ja juz za nim tesknie jak bysmy z rok sie nie widzieli:/ a jak tam u was?troszkie duzo do czytania mialam :p

Kasia nio to faktycznie nie miałaś zbyt dużego wyboru. Ale przynajmniej nie musieliscie sie dlugo z Twoim lubym zastanawiac:) OJ nio to z nieba Ci to spadło, jedno z glowy chociaz:) A wiesz co moze byc powodem ze Ci nogi puchna? Troche to dziwne. A pijesz napoje gazowane?? Ile przytyłaś? ja w prawie 8 miesiacu jestem ale jeszcze mi na szczescie nogi nie spuchły, tylko raz po wesele ale to chyba z przemeczenia.

Snoopy nio obyś miała racje na temat tych Twoich eksperymentów:) hehe rozsmieszyło mnie to:D:D:-):-) napewno wytrzymiesz:) juz niedlugo Ci zostało, a czas leci bardzo szybko:)

Gdzie my mamy jakś galerie?? Gdzie fotki mozna dac? podajcie link:)

reklama
Witam!, ja dziś byłam na dzidziusiowych zakupkach, kupiłam kołderkę z Disney Baby w Kubusia prosiaczka i osiołka z ochraniaczem na szczebelki, trochę ubranek (już nie mam gdzie ich składować :p) kocyki i prześliczne brązowe buciki, rozm 3-6msca, są przesłodkie.

Co do palenia to uważam, że im wcześniej tym lepiej. moje USG w 23tc bardzo dokładne bo to 3d z 4d wskazało według parametrów płodu i wieku ciąży z OM na ten sam dzień, moja siostra pali i maluszek jest o tydz mniejszy, jak nie więcej, bo ona nie pamięta OM czy to był 1 dzień miesiączki czy ostatni, jak by wyszło ze ostatni to dzidzia jest o 2 tyg mniejsza. Może to nie jest reguła ze to od palenia, ale po co się zadręczać. I jeszcze jedno dzidzia częściej będzie chorował na zapalenie płuc i jest większe ryzyko śmierci łóżeczkowej jak matka pali. Dla mnie to wszystko to wystarczające argumenty żeby rzucić palenie. W ogóle to ze ktoś tam pod serduchem siedzi, nie może płakać, nie może krzyczeć i prosić, jest całkowicie na nas skazane, więc dajmy mu godnie żyć.
Na wykładach pani mówiła ze jeśli kobieta pali papierosy i pije alkohol to dziecko jest zamroczone i śpi, z czym wiążę się to że po narodzinach może być bardziej zacofane w rozwoju, bo nie ćwiczyły w brzuszku, bo cały czas spały.
Mam nadzieję że uświadomiłam niektórym że nie warto jest palić, a jeszcze jedno, można za kasę wydaną na papierosy kupić coś maluszkowi. Nie chciałam nikogo urażać, tylko zobrazować swoje zdanie i moje wiadomości na ten temat
Madzia trzymam kciuki za USG
Angel fotki są w dziale Młodziutkie mamy... tam są jeszcze inne wątki

Do góry