reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziewczyny czy wy też macie problemy z ciśnieniem? mnie głowa boli od ciśnienia i mam troche ręce i nogi spuchnięte... zaczynam sie zastanawiać czy to normalne...
a kiedy masz wizyte u gina??????
najlepiej mu o tym powiedz ,u mnie jak zaczęłam puchnąć i wzrosło mi ciśnienie 140 \90 150\100 to położyli mnie w szpitalu bo miałam jeszcze 980 białka w mocz a na 2 dzień już było 1800 białka a ciśnienie 190-100 spadało tetno Oliwki i nabrałam wody przez noc 5 kgi szybko mi ciąże rozwiązali powod to stan przedrzucawkowy i zagrażająca zamartwica płodu i dobrze że szybko zareagowali bo łóżysko by mi się odkleiło i było by nieszczęście z Bartkiem zaczęlo się od skurczy w 34 tyg i dotrzymali nas do początku 37 tyg.Nie cgce cię straszyć ale lepiej wszystko skontrolować aby dizdzi było ok w brzuniu.

reklama
Glowa do gory wszystko bedzie dobrze :tak: a co do serca to z tym trzeba uwazac,tym bardziej jak sa upaly !! Wiem na wlasnej skorze :baffled:
A babcie zawsze chca pomoc dzieciom jak same zle sie czuja,juz ich taki nawyk :happy:

mamy kobietki z tego samego rocznika:-)
ano czasem człowiek nie wytrzymuje i musi się pokłócić ja osobiście nie znam takiej pary która w swoim wspólnym życiu się nie kłóci!!!! wiem że z mamą będzie lepiej....tylko oby ją wypuścili na chrzciny Bartka ..planujemy 15 czerwiec tylko problem czy nasz ksiądz się zgodzi bo mamy tylko cywilniaka a już miny stroił przy chcie Oliwki....zobaczymy dziś po 16 będe wiedziała bo udajemy się do kancelari...;-)

Dzień doberek dziewczyny... Ależ miałam cudny sen... Śniło mi sie że urodziłam i że to był śliczny synek... Jejku...:-):rolleyes2:
Jeśli chodzi o papierosy to ja zanim sie dowiedziałam (ale już podejzewałam) to mnie odrzuciło- może to podświadomość... Tak samo było z kawą... Teraz jak poczuje papierosy to od razu mnie mdli... Mój M pali tylko na balkonie... I czytałam że to wcale nieprawda że jeżeli sie rzuci od razu to że to zaszkodzi:no::no::no:... Jeżeli rzucisz w pierwszym trymestrze to jeszcze może nie mieć wpływu na dzidzi. Podkreślam MOŻE!!! Każda dawka nikotyny jest dla dzidzi NIEBEZPIECZNA!!! I naprawde niewarto grać z dzidzią w totka (albo będzie ok albo nie) Warto miec czyste sumienie że zrobiło sie wszystko żeby dzidzia była zdrowa...:tak::tak: Dziwie sie siostrze M. w pierwszej ciąży jak sie dowiedziała to od razu rzuciła... Teraz jest w 4 miesiącu i dalej pali... Dla mnie to jest SZOK... Ja nawet w pracy zabroniłam przy sobie palić.:wściekła/y::realmad:
Pisałyście o pierwszej miłości... Ja naszczęście nie wiem jak boli jej utrata bo wciąż jestem ze swoją pierwszą miłością i wydaje mi sie że będzie zawsze dobrze bo M wychowywał sie bez ojca i kiedyś z 1,5 roku temu jak było prawdopodobieństwo że będzie dzidzia to ja tak sie bałam mu powiedzieć a jak powiedziałam to on powiedzial że zrobi wszystko żeby było dobrze i nie zgotuje swojej dzidzi takiego losu jak jemu zgotował ojciec...:no:
Kończe bo pozasypiacie przy moim felietonie :blink:

Co do kłótni to ja na początku jak byliśmy razem to uwierzcie przez 3miesiące kłociliśmy sie codziennie!!! Codziennie rozstawaliśmy sie po 3 razy w tygodniu... Ale w końcu doszliśmy do wniosku że nam na sobie naprawde zależy i że i tak rozstać sie nie potrafimy... I tak jesteśmy już ze sobą prawie 3 lata...
A u ciebie Madziu jest jeszcze dzidzia więc jeśli on jest na tyle dojrzały to przemyśli sobie to wszystko i wróci... a jak zoaczy zdjęcie usg i usłyszy serduszko to już nie odejdzie nawet na krok... Bedzie dobrze ale ty musisz być śilna... Dla Maleństwa...:tak:

oliwka_11 wiem :-)
kazdy ksiadz robi jakies problemy , u Nas np. nie chcial dac chrztu bo kolezanka sama wychowywala synka no a przeciez to nie Jej wina ze ojciec sie zmyl :angry: I musiala naprawde sie nakombinowac zeby wreszcie udzielil chrztu,wiem ze jechala do biskupa czy kogos tam !!

KasiaF87 kazda kobieta ma inne zdanie na temat palenia !! ja jak lezalam na patologii to byla taka mamusia ktora palila jak smok:baffled: lekarze nawet juz nie mieli sily z Nia rozmawiac bo uwazala jak dwojke wczesniej urodzila zdrowe to i to urodzi a tak sie niestety nie stalo !!

Myslisz juz o imieniach ?:happy:

Polna ja o imionach myśle ale nic wymyślic nie moge... Jeżeli bedzie dziewczynka to na 70% Wiktoria-Magdalena, wczoraj zaczęliśmy myśleć nad Emilią albo Milenką... a dla chłopca to nie mamy pojęcia... Ale jakoś czuje że będzie właśnie chłopak...
Co do palenia to ja bym sobie nigdy nie wybaczyła... I tak żałuje tych 6 tygodni przez które nieświadomie trułam naszego skarba... I wedłyg mnie warto zrezygnować dla dzidzi z nałogu ale to jest moje zdanie i oczywiście każdy ma prawo miec inne.

U Nas mial byc Patryk ale jak sie okazalo ze ma byc dziewczynka to przez pol nocy przegladalismy ksiazke az doszlismy do takiego wniosku jaki teraz widziecie :-)
Tesciu chcial zeby dac dziewczynce imie po prababci - Kundzia a ja mu odp ze juz wole dac po mojej - Domicela :-D

W nocy nie spia w dzien tez tylko caly czas drukuja;P Wmusilam wlasnie w siebie 2 kanapki i jest mi bardzo niedobrze... Lenia dostalam i J wszystko za mnie robi bo jest jeszcze w domu;)))
netgirl a z mala juz ok, nie piszczy jak sama w lozeczku lezy???

hymmm ... co do imienia ... nie mam pomyslu na chlopca !!! :baffled:
Ale mam nadzieje ze bedzie dziewczynka i wtedy 100% Nina :-)

reklama
A my cala ciaze nastawialismy sie na synka;)) A teraz ma byc dziewczynka, dla chlopca mialam z 1000 imion teraz zadnego juz nie pamietam;))) a dla dziewczynki prawie zadnego;))) no i wpadlo nam Alicja do glowy ale mi (jak juz kiedys pisalam) strasznie podba sie imie Marysia;)))

Do góry