reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mamaola - Ja po 3 niezdanym egzaminie miałam ochotę zrezygnować, ale szkoda było mi kasy którą do tego momentu wyłozyłam na prawko.

daria - Witaj na forum. Przeczytaj regulamin i pisz jak najczęściej. Co do wagi Twojego maleństwa, ma jeszcze troszkę czasu by przybrać.

Fajnie, że maagda już urodziła. Ciekawe ile waży i mierzy Jej Dzidziuś. To teraz chyba najbliższe porody Dorom i Umi. A włśnie, Umi coś dawno nie pisała.

reklama
panistepelek to dobrze że troszczysz się o porządek na forum.

mamaola no mój Adaś też ma spuchnięte dziąsełka..

daria2109 mój Adaś w 33/34tyg miał niecałę 2kg.. I lekarz myślał że urodzę 2tyg po terminie bo dziecko na każdym USG mniejsze wychodziło.. A Adaś urodził się w 38/39tyg i ważył 2950g. Tak więc nie martw się na zapas.

Maagda_ gratuluję! No i czekam na wieści.

Pisałyście o solarium. Ja też lubię bo jestem blada jak ściana.. Przed ślubem też chodziłam.. I też zasłaniałam piersi (tak jak któraś już to pisała) bo karmiłam.. No a teraz poprostu nie mam kiedy..

Co do umi2 to z tego co pamiętam i wiem to przeniosła się już do nowego mieszkanka i nie ma czasu na nic, bo niedługo matura i się uczy..

MAAGDA-GRATULUJE:):):)
Panistepelek-jak juz szlam na ten 4 egzamin to powiedziam do egzaminatora ze mi wszystko jedno ze te pieniadze nie sa warte moich nerwow i to juz jest napewno moj ostatni egzamin.no i jakos zdalam....
Black,Dorom-solarium mowicie....tez by mi sie przydalo bo bladzoicha jestem ze hoho

MAGDA - GRATULUJE! :-D Ciesze się Twoim szczęściem! :-) I czekam na dalsze wieści :-)
Black - A powiedz mi ile Ty karmiłas piersia? Krótki okres czasu, tak? Bo Twoja Mała ma przeciez dopiero 1,5mies. a Ty juz na solarium? :sorry2:
pola997 - A dziękuje, ja się czuje dobrze, jem codziennie buraczki ktorych nienawidze ;-) Ale co zrobic. Nio a jutro ide oddac mocz :-p A w przyszly poniedzialek to chyba mam badanie krwi to pewnie wiecej Ci napisze ;-) Ale czuje sie dobrze, czasami mam uczucie gorąca :dry: A Ty jak sie czujesz? ;-)
panistepelek - No teraz to Umi i Ja :tak: Ciekawe ktora pierwsza sie rozpakuje :sorry2: Jeszcze Anetka miala termin podobn do Naszych, ale dawno jej nie bylo :dry:
No a ja dołączam sie do Galareci, Umi2 ma maturke i z tego co wiem to sie uczy :tak: Musismy jej wybaczyc, ale wiadomo maturka to maturka :tak:

Witam , witam ;-)

Magda GRATULUJE !! !! !! !! straszne sie wymeczylas tym czekaniem ale napewno bylo warto :tak::tak::tak::happy::happy::happy: i ja czekam na wiecej informacji ;-)

Black a duzo masz Ty psow ?

halsowa panna trudne pytanie zadalas :-p:rofl2: sluchaj Ty najlepiej znasz swoich rodzicow i musisz to zrobic w najodpowiedniejszym momencie ale z tego co czytalam planujecie slub wiec dlaczego sie boisz powiedziec o ciazy rodzicom ??:sorry2:

Ja wczoraj bylam u lekarza a potem na zakupach i kupilam ALi juz akcesoria do swieconki :-) heh od wczoraj chodzi z koszyczkiem pelnym jajek :-D

halsowa panna musiz na spokojnie usiąsc i pogadac zrodzicami. Wiem ze to trudne, ale lepiej jak dowiedzą sie wczesniej bo potem moze byc gorzej. a zobaczysz ze jak urodzisz dzidzie to nie będa mogli sie nacieszyc!ty znasz swoich rodziców i wiesz jak ich podejsc.Teraz sie nie denerwuj bo to nie jest koniec swiata! musisz dbac o siebie i dzidzie i sie nie zamartwiac oraz przygotowac sie do roli mamy(chociaz to samo przychodzi) trzymam kciuki!

dorom karminałam tylko przez 3 tygodnie, teraz żałuję, ale z drugiej strony ograniczanie diety to był dla mnie koszmar a po drugie Julka się nie najadała i poszłam na łatwizne.

polna na chwilę obecną mieszkają ze mną 3 siberian husky i 2 samoyedy :-) Ale latem gromadka się może powiększy o jedną suczkę husky :-) Więc malutka, domowa hodowla ;-)

halsowa_panna
oczywiście, że powiedzieć. Prędzej czy później i tak sami by zauważyli. A im szybciej powiesz tym szybciej się z tym oswoją. Ja sama miałam 17 lat, rocznikowo 18, też się strasznie bałam. O ciąży moim rodzicom powiedział mój facet. Z początku byli trochę zawiedzeni, ale już niedługo po tym sami nie mogli doczekać się wnusi i martwili się każdym szczegółem no i bardzo nam pomagali. :-)

A za mną spokojna nocka. Zresztą Julka śpi teraz. Więc mam chwilę dla siebie :-)
A Magda mi jeszcze nic nie napisała. Jak tylko da znać to zaraz Wam przekażę. ;-)

Dawno mnie nie było, ale ostatnio miałam problemy i muszę się bardziej oszczędzać..
Miałam ogromne skurcze, które nie ustępowały cały dzień, gin. powiedział, że jeśli będą następny raz idę do szpitala :dry: Zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia, jak na razie podoba mi się :-) Dzisiaj byłam na badaniach i piłam glukozę, bleee:baffled:, ale dzidziusiowi chyba smakowała, bo jak tylko wypiłam zaczął się kręcić i przez całą godzinę wariował w brzuszku ;-) Maluch waży już 1750g i nadal nie chce się ujawnić, taki mały wstydniś z niego i jest odwrócony jeszcze główką do góry i na USG widać tylko tyłeczek mojego skarba ;-):-D

Wybaczcie, że więcej nie napiszę, ale jestem jakaś zmęczona i idę się przespać :zawstydzona/y:

Magda gratulacje :)

reklama
Ja również jestem młodą mamusią;))) Miałam 20 lat gdy urodziłam moją niunię. Nikolusia ma teraz dwa i pół miesiąca. Jestem szczęśliwa, że ją mam;***)))))

Do góry