reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pola997 ja to bym wolała byc kosciotrupem:-p moze dlatego iz zawsze było mnie za duzo. Wprawdzie uwazam ze kobieta powinna byc kobietą i chciałam kiedys przytyc w biuscie bo mam niewielki ale jak tyłam to tylko w udach biodrach i brzuszku a biodra to akurat mam zbyt obfite:-p
BlackWizard Czekamy na fotki:-p

reklama
Black - Super ze wybralas sobie sukienke, w ktorej sie "zakochalas", to w koncu ta jedyny taki moment w zyciu :-p A zdjecia pokazesz ze slubu :-p Ty w sukience :tak: No czas leci baaardzo szybko, 7 tygodni i Maluszek bedzie ze mna :tak: Świetna data, moi rodzice brali 19 kwietnia :-p
AdiLea - Przestan, ja jakbym miala rude wloski nie farbowalabym ich! Żadko kiedy takie sie trafiaja :tak: Na jaki chcesz zmienic?
pola997 - No ale Ludwiczek zdrowy, wiec nic nie zaszkodzilo. Wlasnie na moje wlosy szamponetki nie dzialaja :dry: Musze miec farbe z duza iloscia amoniau, jakies dziwne wlosy mam :dry:
mamaola - Wogole to chcialam pofarbowac bo po narodzinkach rodzinka i znajomi sie zleca ogladac Synka, zeby jakos wygladac :-p
Maagda_ - Kurde, to nieciekawie :dry: Normalnie brak slow :dry: Ale bym sie wkurzyla :wściekła/y: Lekarz w kulki polecial :angry:

Black- fajnie ,że wszystko załatwiliście:tak: Musisz w końcu wyglądać wyjatkowo;-) to pochwal się jutro sukieneczką:-p
Ja też muszę iść na solarium,ale kurczę słyszałam różne opinie jeżeli chodzi o opalanie się na solarium w trakcie karmienia:dry: Chociaż lekarz mówił,że jak osłonię piersi ,albo będę się opalać w staniku to mogę.

dorom- ja ogólnie używałam farb,ale w ciąży szamponów....kilka dni temu farbowałam na swój ulubiony- czarny:-p 7 tygodni zleci szybko..... Duzy masz brzuszek? :-)

umi-
No zawsze tak jest... Prawie..Ja jak już tyje to zawsze wszystko w brzuch idzie... Śmiesznie to wygląda,ogólnie jestem chuda tylko na brzuchu widać:-p Teraz jakoś przy tym karmieniu waga mi strasznie poleciała w dół....:dry:

Magda
- czopki glicerynowe wydaje mi się ,że możesz brać :tak: Ja brałam w ciąży i na mnnie działały... Zwłaszcza po cesarce jak powiedzieli ,że jeżeli się nie załatwię do niedzieli( w czw miałam operarcję) to będą lewatywę robić. Po cerace ponoć tragicznie boli:dry: Wzięłam i bardzo pomogło:tak:;-)

U nas cyrk totalny. Mała po szczepieniu wyła 10godzin non stop. I naprawde nic jej nie pomagalo. Nie wiem czy to same szczepienie wywolalo taka reakcje czy morelki ktore wsunęłam (ile mozna jesc samego indyka?!).

umi na jakiś bardziej ludzki;-). Brąz czy coś w tym stylu.
Magdaa czopki glicerynowe pomagaja Mi lekarz pozwolil w ciazy je brac.
pola997 moge Ci oddac moje 5kg ktore od kilku lat staram sie zrzucić;-)

Witajcie:-)
ja dzis raniutko wstałam bo juz o 5:30 bo mój T szedł do pracy no i niechcaco mnie obudził, wiec polezałam do 6 i wstałam bo mam dzis gosci wiec stwierdziłm ze zrobie sałatki:-)
pola997 No ja zawsze byłam nabita wszedzie gdzie nie trzeba:-p
AdiLea pewnie padasz z nóg wcale sie nie dziwie. Ty tak bardzo trzymasz sie diety? masakra ja bym nie wytrzymała...

dorom5 eh no cóż bywa, juz mi to wszystko jedno czy w domu czy w szpitalu . ;)
pola997, AdiLea wiecie co ;D wczoraj wzielam na wieczor czopka i do tej pory nic.. :baffled:Ja zaraz zmykam na KTG. Skurczy niestety brak.. mysle ze sobie jeszcze poczekam kilka dni na tego mojego malego uparciucha. ;)

Wiecie co ja niczego tak nie żałuje jak tej decyzji o karmieniu cycem. Moje piersi wygladaja jak dwa woreczki, sa całe pociete rozstepami. A mała drze sie jak zjem cos wiecej niz marchewke, ziemniaka i gotowanego indyka. Po sztucznym tak nie reaguje:-(.

Adilea- a myślisz ,żeby przejść na sztuczne? Moje piersi też tak wyglądają:dry: Ja karmię, ale czasem mam straszną ochotę np zapalić, napić się wina ,piwa prawdziwego,:zawstydzona/y: ( a nie cały czas bez alko:-p) Ale jeszcze chce pokarmić(jest to dla mnie straszie wygogdne i NA SZCZĘŚCIE mogę jeść prawie wszystko) ..;-) Chociaż wiele razy chciałam przejść na sztuczne.

Magda -może w szpitalu Cię zostawią:tak: Kwestia dnia lub najwyżej kilku-tak mi się wydaje:tak:;-)

czesc dziewczyny
u mnie dzien do bani...glowa boli,z M sie poklucilam,nicmi sie nie chce i jakiegos dola zaczynam lapac....do fryzjera tez nie chce mi sie isc....porazka....

AdiLea-ja nie karmilam piersia,a i tak mam rozstepy...poza tym wiadomo ze z mlekiem dzidzia wysysa kilogramy i latwiej wrocic do wagi z przed ciazy,a mi zostalo ponad dziesiec kilo nadwagi i ni huhu tego ruszyc....

Maagda-mi czopki glicerynowe pomogly szczegolnie po porodzie....rzezcywiscie uparciuszek z Twojego maluszka,tak mame meczyc....

Black- pochwal sie sukienusia Malutkiej...a ja taki komplecik dla malego wybralam...podoba sie wam???*Komplet z PŁASZCZEM 'TOMASZ P.' -r.80 - NOWOŚĆ (567992816) - Aukcje internetowe Allegro

spadam teraz polezec troche i powyc w poduche....

reklama
Witam!
POLA Co do fryzurki to jak zrobię zdjęcia to wstawie.
bLACK No to przygotowania pełną para. Ją też nie lubiłam tych formalnych spraw załatwiać. Musiałam szybko się przemeldowac. Wyrobić 2 dowody na stare nazwisko i za kilka tyg na nowe. A wy jesteście z tej samej parafii? No to czekamy na zdjęcia sukieneczki Julki i twoje na ślubie.
LENA WITAJ.
NYLA Witaj.
pOLNA No nauki przedmałżeńskie są najgorsze. My na szczęście musieliśmy iść tylko raz. Odpłatnie oczywiście. No i też takie tabelki mieliśmy tyle że wyliczanie tylko dni płodnych ćwiczylismy.
MAGDA A już myślałam że wrócisz do nas że zdjęciami bobaska. No cóż nasze polskie szpitale nie są najlepsze pod względem opieki nad pacjentami. Ją jak poszłam z terminem do szpitala to trzymali mogę 3 dni. A że nic nie było to wypuścili do domu i po 2 dniach znów do szpitala i tydzień leżałam a od razu niby mieli wywoływać. W końcu mareczek sam się zdecydował wyjść.
ADILEA WSpółczuję marudzenia hani. Może wystraszona po szczepieniu?
MAMAOLA MI garniturek się podoba.
Więcej nie pamiętam. No a u nas wszyscy chorzy. Mareczkowi i Justynce na szczęście już przechodzi ale mnie i s wzięło. Mamy uczulenie na siebie jak to lekarz powiedział. Leki na 100 zł i to na reakcje alergiczne niby.

Do góry