reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pola997 Mam dokłądnie taki sam ( dostałam ) ale nie rozpakowałam go nawet to nie wiem jaki kolor. Ale ja w sumie nie chciałam lezaczka wolałam małego w foteliku samochodowym bujac no ale skoro juz jest to bedziemy krzystac:-)
EWI44 A daleko mieszkasz od swojej mamy?

reklama
Wiesz co, ja osobiście nie miałam doświadczenia, ale wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od sędziego, na jakiego trafisz.Bo są ludzie i ludzie.A jeśli prawo jest po Twojej stronie to nie ma się co bać.Najlepiej będzie jak sama poczytasz sobie jeszcze kodeks pracy, to dużo daje, uwierz mi.A jeśli zakładałaś sprawę o zwolnienie Cię w czasie ciąży, zgłoszonej oczywiście, to pracodawca ma obowiązek Cię przyjąć z powrotem i wypłacić Ci odszkodowanie za okres, w którym nie pracowałaś. A taka moja rada dla wszystkich-z doświadczenia wiem, że jeśli przekazujesz pracodawcy jakiekolwiek dokumenty(L 4, zaświadczenie o ciąży itp.) to dobrze jest zrobić sobie xero tego dokumentu i poprosić pracodawcę o potwierdzenie na kopii, że otrzymał oryginał. Najlepiej potwierdzone pieczątką. Ja tak robię, bo gdyby okazało się w przyszłości, że pracodawca chce Ci wmówić, że nie doręczyłaś czegoś to masz czarno na białym, że było inaczej.Moja kierowniczka lub osoby przyjmujące takie dokumenty nie robią żadnego problemu, że proszę o potwierdzenie.Powodzenia!:-)

Umi2 z jednej strony fajnie z mamą ;) zawsze pomoze. Ale z drugiej mieszkasz sama z chlopakiem, robisz to co chcesz we wlasnym mieszkaniu , heh Ty w sobote masz wielki dzien a ja na niedziele mam termin porodu. ;P

Wiecie jakie to czekanie na te skurcze na caly ten porod jest meczace.. :p o niczym innym nie marze tylko o tym regularych skurczach . ;) Narazie skurczy brak.. nawet tych slabych :dry: caly dzien nie bylo .. a ja juz bym tak chciala miec mala przy sobie. ;) Poszlabym na spracer ale u mnie -5 stopni, niby niewiele ale tak zimno jakby z -12 bylo. a co tam u Was?

witam.

umi- ja nie sądziłam że Młody tak polubi ten fotelik samochodowy,ale miałam wrażenie że jest za bardzo zgięty w nim,ale leżaczek również polubił:-p

Magda- rozumiem Cię... to wyczekiwanie jest najgorsze. Jak ja juz byłam w szpitalu, (tylko że czekałam na cesarkę) to nagle się okazało,że jeszcze trzeba czekać bo dziecko może urodzić się wcześniakiem... (a ja juz byłam nastawiona na to że urodzę) i wszystko poszło się pie***. Z tych nerwów w nocy dostałm skurczy,bardzo silnych i na cito robili mi cięcie...i tak wyszło na moje:-p Lekarz też źle wyliczył termin, zmieniał się on chyba z pięć razy:dry:

W ogóle coś nas tu ostatni mało...

pola997 mam tylko nadzieje ze dzidzia nie postanowi zostac dluzej niz powinna. ;)i wyjdzie za najdluzej 7 dni. :p Jakie mialas znieczulenie przy cesarce ? i czemu nie rodzilas naturalnie jesli mozna spytac.?

No wlasnie ja tez zauwazylam ze nas malo jest ostatnio.

Magda-miej nadzieje,że wyskoczy lada dzień;) w moim przypadku ,nastawienie dużo zrobiło:-) W moim przypadku poród sn nie wychodził w gre,gdyż mam za wąską miednic,.w ogóle jestem dosyć niska i drobna... Ale źle nie było, wspominam bardzo miło swój poród:-p Znieczulenie miałam od pasa w dół...Najgorzej wspominam cewnik:baffled: okropieństwo:baffled:

pola997 mam taką nadzieje wlasnie , ale znajac zycie jeszcze dlugo poczekam . ;P
Ja mam nadzieje ze urodze sn. boje sie zneczulenia w kregoslup, i ogolnego. ;) ale zobaczy sie ja jestem niska .. ale odkad jestem w ciazy biodra mi sie powiekszyly , lekarz zresztą powiedzial ze jestem "w sam raz" .
Ja zmykam . milego wieczorku życze . :)

Nadrobilam, i teraz moge poodpisywac ;-)

polna997 - To na porodówce można mieć aparat? :sorry2: Tzn.osoba towarzyszaca? :sorry2:
Leżaczek fajny :tak: Ja też mam nowy nabytek, mate edukacyjną ale firmy TinyLove :tak:
Umi2 - Zakończenie roku jest 24 kwiatnia? To nie wiadomo czy bedziesz :sorry2: Moze w tym czasie sie rozpakujesz :-p
Ja jeszcze nie mam lezaczka, ale kupie napewno :tak: Wydaje mi sie ze to bardzo przydatna rzecz :tak:
A jak sie czują dwie lada moment Mamuski? :-)

reklama
Maagda_ Ja w niedziele bede odpozywac a ty sie pomeczysz:-p ale miejmy nadzieje ze pomeczysz sie nie zbyt długo i dostaniesz cudowną nagrode:-)
pola997 A od kiedy mozna dziecko do takiego lezaczka wkładac? bo przez pierwszy miesiac to w łózeczku bedzie ale tak w 2?
dorom5 Duzo do nadrobienia nie miałas:-) Rozpakuje sie albo wezme swiadectwo i polece na porodowke:-p

Do góry