reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pola997 Mam dokłądnie taki sam ( dostałam ) ale nie rozpakowałam go nawet to nie wiem jaki kolor. Ale ja w sumie nie chciałam lezaczka wolałam małego w foteliku samochodowym bujac no ale skoro juz jest to bedziemy krzystac:-)
EWI44 A daleko mieszkasz od swojej mamy?

reklama
Wiesz co, ja osobiście nie miałam doświadczenia, ale wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od sędziego, na jakiego trafisz.Bo są ludzie i ludzie.A jeśli prawo jest po Twojej stronie to nie ma się co bać.Najlepiej będzie jak sama poczytasz sobie jeszcze kodeks pracy, to dużo daje, uwierz mi.A jeśli zakładałaś sprawę o zwolnienie Cię w czasie ciąży, zgłoszonej oczywiście, to pracodawca ma obowiązek Cię przyjąć z powrotem i wypłacić Ci odszkodowanie za okres, w którym nie pracowałaś. A taka moja rada dla wszystkich-z doświadczenia wiem, że jeśli przekazujesz pracodawcy jakiekolwiek dokumenty(L 4, zaświadczenie o ciąży itp.) to dobrze jest zrobić sobie xero tego dokumentu i poprosić pracodawcę o potwierdzenie na kopii, że otrzymał oryginał. Najlepiej potwierdzone pieczątką. Ja tak robię, bo gdyby okazało się w przyszłości, że pracodawca chce Ci wmówić, że nie doręczyłaś czegoś to masz czarno na białym, że było inaczej.Moja kierowniczka lub osoby przyjmujące takie dokumenty nie robią żadnego problemu, że proszę o potwierdzenie.Powodzenia!:-)

Umi2 z jednej strony fajnie z mamą ;) zawsze pomoze. Ale z drugiej mieszkasz sama z chlopakiem, robisz to co chcesz we wlasnym mieszkaniu , heh Ty w sobote masz wielki dzien a ja na niedziele mam termin porodu. ;P

Wiecie jakie to czekanie na te skurcze na caly ten porod jest meczace.. :p o niczym innym nie marze tylko o tym regularych skurczach . ;) Narazie skurczy brak.. nawet tych slabych :dry: caly dzien nie bylo .. a ja juz bym tak chciala miec mala przy sobie. ;) Poszlabym na spracer ale u mnie -5 stopni, niby niewiele ale tak zimno jakby z -12 bylo. a co tam u Was?

witam.

umi- ja nie sądziłam że Młody tak polubi ten fotelik samochodowy,ale miałam wrażenie że jest za bardzo zgięty w nim,ale leżaczek również polubił:-p

Magda- rozumiem Cię... to wyczekiwanie jest najgorsze. Jak ja juz byłam w szpitalu, (tylko że czekałam na cesarkę) to nagle się okazało,że jeszcze trzeba czekać bo dziecko może urodzić się wcześniakiem... (a ja juz byłam nastawiona na to że urodzę) i wszystko poszło się pie***. Z tych nerwów w nocy dostałm skurczy,bardzo silnych i na cito robili mi cięcie...i tak wyszło na moje:-p Lekarz też źle wyliczył termin, zmieniał się on chyba z pięć razy:dry:

W ogóle coś nas tu ostatni mało...

pola997 mam tylko nadzieje ze dzidzia nie postanowi zostac dluzej niz powinna. ;)i wyjdzie za najdluzej 7 dni. :p Jakie mialas znieczulenie przy cesarce ? i czemu nie rodzilas naturalnie jesli mozna spytac.?

No wlasnie ja tez zauwazylam ze nas malo jest ostatnio.

Magda-miej nadzieje,że wyskoczy lada dzień;) w moim przypadku ,nastawienie dużo zrobiło:-) W moim przypadku poród sn nie wychodził w gre,gdyż mam za wąską miednic,.w ogóle jestem dosyć niska i drobna... Ale źle nie było, wspominam bardzo miło swój poród:-p Znieczulenie miałam od pasa w dół...Najgorzej wspominam cewnik:baffled: okropieństwo:baffled:

pola997 mam taką nadzieje wlasnie , ale znajac zycie jeszcze dlugo poczekam . ;P
Ja mam nadzieje ze urodze sn. boje sie zneczulenia w kregoslup, i ogolnego. ;) ale zobaczy sie ja jestem niska .. ale odkad jestem w ciazy biodra mi sie powiekszyly , lekarz zresztą powiedzial ze jestem "w sam raz" .
Ja zmykam . milego wieczorku życze . :)

Nadrobilam, i teraz moge poodpisywac ;-)

polna997 - To na porodówce można mieć aparat? :sorry2: Tzn.osoba towarzyszaca? :sorry2:
Leżaczek fajny :tak: Ja też mam nowy nabytek, mate edukacyjną ale firmy TinyLove :tak:
Umi2 - Zakończenie roku jest 24 kwiatnia? To nie wiadomo czy bedziesz :sorry2: Moze w tym czasie sie rozpakujesz :-p
Ja jeszcze nie mam lezaczka, ale kupie napewno :tak: Wydaje mi sie ze to bardzo przydatna rzecz :tak:
A jak sie czują dwie lada moment Mamuski? :-)

reklama
Maagda_ Ja w niedziele bede odpozywac a ty sie pomeczysz:-p ale miejmy nadzieje ze pomeczysz sie nie zbyt długo i dostaniesz cudowną nagrode:-)
pola997 A od kiedy mozna dziecko do takiego lezaczka wkładac? bo przez pierwszy miesiac to w łózeczku bedzie ale tak w 2?
dorom5 Duzo do nadrobienia nie miałas:-) Rozpakuje sie albo wezme swiadectwo i polece na porodowke:-p

Do góry