reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi mieszkam 7 km od Gdańska :-)

Właśnie się dowiedziałam, że w poniedziałek moja bratowa ma wywołanie porodu, bo termin miała na 13.02. Więc rodzinka mi się po weekendzie powiększy.

Coś ostatnio pustki tu u nas panują

reklama
Witam! Jakoś nie miałam ostatnio ochoty na pisanie. Przygnębienie mnie dopadło. Przepraszam ale tylko ostatnie dwie strony czytałam. Na więcej nie mam siły.
Magda wysokość becikowego to jakieś 1000 zł. No i do tego zależnie od tego gdzie mieszkasz jest jeszcze tysiąc od gminy i jeśli jest się ubezpieczonym w krusie to jeszcze 2 tys dają. W sumie 4 tys. Przynajmniej ja tyle dostałam i do tej pory mam te kasę (oczywiście resztki) bo tylko na pampersy chusteczki i inne rzeczy dla dzieci idzie ta kasa.
BLACK No to ciocia zostaniesz. Gratuluję. Ja to nie wygotówuje pieluch tylko wsadzam w pralkę i ustawiam temperaturę na 90 stopni i efekt taki sam co gotowanie. Mnie dzisiaj czeka prasowanie.
POLA No to niezła data tych chrzcin. Zdrówka życzę i może pochwalisz się leżaczkiem. Co?
UMI ŚLICZNE klamerki. A co do braku czasu to dary radę. Wiadomo że przy dziecku dużo obowiązku jest ale zobacz że my dajemy radę, nawet z dwujka a ty z jednym nie miałabys dać rady.
Stepelek rzeczywiście pech miałaś wczoraj. No ale jak się jeździ starym autem to trzeba być na wszystko przygotowanym.

BlackWizard zazdroszcze. ;) chcialabym mieszkac blisko morza.. a nie pod Warszawą gdzie nic nie ma.
EWI44 loo to duzo kasy, u nas to pewnie gora 2 tysiace dają ale dobry i ten tysiac.

Łoj powiem wam , że od wczoraj lapią mnie silniejsze skurcze. Kolezanka powiedziala mi ze to przez herbate malinową to prawda. ?

Witajcie.
Ja rano byłam na zakupach. Ale nic konkretnego nie kupiłam.
panistepelek Ja kiedys miałam taki okres trwajacy 5 lat ze nie piłam zadnego goracego napoju... w sumie to przez ciaze zaczęlam pic zeby zapobiec przeziebieniu i jakos sie przyzwyczaiłam ale kawy to nie dam rady wypic:-p A jak sie czujesz?
Maagda_ Wiesz mnie sie kiedys tez spieszyło do wlasnego mieszkania a teraz mi zal ze musze opuscic mame bo gdzie bede miała leiej:-p Przeprowadzam sie w następną sobote, ale nie wiem jak to zniose bo juz teraz mi sie płakac chce.
Nie wiem czy przez herbatke ale to chyba dobrze ze masz skurcze:-p
BlackWizard To logicznie rzecz biorąc powinnas miec tam cieplej bo od wody:-p tyle ze 7 km to wode masz troche daleko:-p
EWI44 O świetnie ze to napisałas bo szukam tego wszedzie co zrobic zeby troche wiecej kasy dostac i nigdzie nie mogłam tego znaleźć. A kto musi byc ubezpieczony w krusie wystarczy ze ja czy jeszcze tata dziecka i kiedy sie trzeba tam ubezpieczyc znaczy na ile miesiecy wczesniej przed urodzeniem sie malenstwa?

Ostatnia edycja:
UMI DOKŁadnie nie wiem jak to jest. Ja przed ślubem byłam ubezpieczona w zusie na mamę ale po ślubie z racji że S jest w krusie to i ja musiałam być tam ubezpieczona. A ty jesteś w krusie? Wystarczy że matka dziecka jest tam ubezpieczona i muszą dać. Tylko po porodzie trzeba zgłosić chyba do krusu że jest dziecko.
MAGDA RACZEJ herbatka z owocu maliny nie pobudza skurczy tylko herbatka w liści maliny. Ja jak już po terminie byłam to non stóp tylko zrywałam liście i sobie parzylam i jakoś pomagało.

Heh kiedys byłam w krusie teraz normalnie w zusie... bu teraz to mnie chyba nie obejmie bo juz na koncu 7 miesiaca jeste no ale nic

EWi-data w sumie przypadkowa:-p dopiero później zaskoczyłam,że to dzień Kobiet;-) leżaczek dokładnie taki;-):
FISHER PRICE LEZACZEK-BUJACZEK + WIBRACA 2w1 18 kg (557583855) - Aukcje internetowe Allegro

umi-właśnie ubranka nie mam...Muszę coś wyszukać :-p Byłam dziś na zakupach z mamą, w 5 10 15 kupiłam Małemu śpioszki i kaftaniki (bo powyrastał ze wszystkich...:baffled:) Są fajne przeceny- kaftanik jeden kosztował 5 zł, śpiochy były od 10 zł tak do 30zł ,także bardzo tanio... Nic ciekawego na chrzest nie znalazłam...Co do przyjęcia to zrobimy obiad(moja mama ma restauracje więc problemu nie będzie:-p) chciałam w domu ale obawiam się że wszyscy mogą się nie zmieści:-p mam sporą rodzinkę, mój Grzesiek też.... Zapraszamy tylko najbliższą rodzinkę,ale i tak tego sporo wyjdzie:-p

BLACK- Mój Ludwik bujał się w kiwaczku samochodowym:-p bardzo go polubił. Ja podobnie jak Ty uparłam się na leżaczek:-p. Najpierw zamówiłam na allegro,ale nie przyszedł. Wysłałam Grześka do baby max'a i kupił 30 zł taniej niż na allegro...Mam ten co polecały dziewczyny, i fakt Małemu chyba przypadł do gustu:-p

termin ślubu nam się przesunął... aż .na Czerwiec. (moja siostra musi nagle wyjechać, i musieliśmy szybko przełożyć...:dry:) Na szczęście dało się.... Przy okazji, udało mi się załatwić ślub we Wrocławskiej katedrze, i z tego jestem bardzo zadowolona:tak:(było to takie moje małe marzenie,hehe:sorry2:;-))

buź dziewczyny![/quote]

Witam dziewczyny chciałam zapytać czy któraś z Was miała do czynienia z sądem pracy i jeżeli tak to jakie to były doświadczenia... szczególnie chodzi o zwolnione kobiety w ciąży...

ewentualnie co słyszałyście od znajomych... jakie jest podejście sądów? są za pracownikami czy bardziej chronią pracodawców?

złożyłam pozew i strasznie się boję bo moje doświadczenia z sądem to sprawa alimentacyjna, którą założyłam jako 18-latka i sędzina traktowała mnie jak przestępcę... cały czas krzyczała i stała za moim ojcem, który kłamał i oszukiwał, jemu przyznawała rację a jak zaczęły mi lecieć łzy z bezsilności to ukarała mnie karą porządkową...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana. Na weekend mały ruch się zrobił. Za mną dobra noc. Mały o 22 zasnął wcześniej zjadł 200 ml mleka spał do 3. Zjadł jakieś 70 ml i spał do 6. Potem cyc. Dzisiaj może do mojej mamy pojedziemy. Już ponad miesiąc się u niej nie było.

Do góry