reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

panistepelek a taie z adwoatem albo budyniem tez?
Maagda_ Ja to w kwietniu mam zakonczenie chyba nawet 24 ta wiec nie wiele mi zostalo. A kto z dzieckiem bedzie zostawał?
krystynka88 Narazie na jednym poprzestalam ale dzien sie nie skonczył:-p
pola997 Ja najbardziej z adwoatem albo budyniem pychota:-)
O to nawet sobie wazyl:-) a teraz nadrabia:-p

reklama
Maagda_ O to masz dobrze:-) ja do liceum ostatnia klasa i tydzien po porodzie wychodzi mi matura :dry: wiec sie martwie ze nie zdaze urodzic albo wysjc ze szpitala albo kacja porodowa bedzie na ktorejs z matur:-p

Umi2 no wlasnie mialam o to pytać. trzymam kciuki , żebyś urodzila po maturze ;P bo tak byloby chyba najlepiej. albo 2 tygodnie przed matura. ;)
A jezeli mozna spytac wiesz co bedziesz miala? chlopca czy dziewczynke.?

Maagda_ No ja wole tak po siwtach wielkanocnych bo czulabym sie pewniej idac na mature bez brzuszka i nie stresujac sie ze w karzdej chwili moga mi wody odejsc. Chce sie skupic na maturze a nie na skurczach:-p Ja oczekuje małego Kacperka chyba ze mi synek numer wywinie ale raczej sie nie zanosi o 4 razy juz sie płec potwierdziła:-p A twoi znajomi jak zareagowali na ciaze?

Umi2 Kacper sliczne imie. :) Troche byli zaskoczeni bo przed zakonczeniem 1 klasy moja kolezanka oznajmila ze jest w ciązy, a ja po wakacjach powiedzialam wychowawczyni ze jestem w ciazy ..ale klasa nie wiedziala , dopiero jak juz brzuszek bylo widac to lukali na mnie jakbym byla kosmitka.. niektorzy mowią ze zycie zmarnowalam, ale ogolnie jest dobrze. gorzej czuje sie idac korytarzem. ;/ wtedy mnie nerwica strzela .. ale jak widze ze ktos przesadza to poprostu podchodze do niego/niej i zwracam uwage, pozniej smiesznie jest bo idą z opuszczona glowa ;D

Maagda_ A ja własnie idac korytarzem czuje sie bezpiecznie... nie lubie tylko jak dziewczyna z klasy sie na mnie otetntacyjnie gapi i czea az spuszcze wzrok ( ja tego nie robie bo nie chce dac jej ani innym do zrozumienia ze czuje sie nieswojo) No cóz ale jakos wytrzymam:-) a tobie jeszcze troche szkoły zostało ale moze to i lepiej nie masz takiego sajgonu jak ja teraz ucze sie do matury i martwie si czy w ogóle przystapie w terminie.

Umi2 no tak tylko ze ja jakos w czerwcu mam egazminy koncowe czyli z BHP, Podstawy żywienia człowieka, wyposażenie techniczne, Technologia Gastronomiczna, i zajęcia praktyczne.. i to bd zaliczac pisemnie i praktyka tez.. wiec nie mam za wesolo. ;P Praktyke zdam tak mi sie wydaje , bo tam trzeba gotowac wedlug przepisu.. pozniej opowiedziec co sie zrobilo , wiec to nie moze byc takie trudne.. tylko gorzej pisemny. :dry: wiec nie wiem jak go zdam .. trzymajcie kciuki zebym cos wymyslila . ;D

WItajcie Mamuski ;-):tak:

Maagda to taki sam egzamin mial moj P :-) ale jak patrzylam na pisemny to bylo troche ciulowe bo trzeba bylo napisac np , menu na dzien z okreslona liczba kalorii i innymi pierdolkami :baffled: ale czy cos gotowal to nie pamietam :sorry2:

Panistepelek paczek z serem :szok::confused: wiesz wzyciu takiego nie jadlam :-)

Uciekam bo Ala mnie meczy - pozniej wpadne ;-)

reklama
A ja teraz już kompletnie na nic nie mam czasu, bo moja Julka zwariowała do reszty :dry: Budzi się na karmienie co 2 godziny, a jest na sztucznym. Próbowałam jej zwiększyć dawkę mleka, ale nie chce. Przez 2 dni miała jakiś dziwny brak apetytu, zjadała 60ml i koniec. Teraz chyba nadrabia, bo wciąga straszne ilości ;-) Ale za to w nocy po karmieniu około 3 spania do 6 nie ma. Julka już wtedy jest wyspana i jak wciągnie zawartość butelki to momentalnie oczy wielkie jak pięciozłotówki i nie śpi tylko patrzy. A do tego domaga się noszenia na rękach :dry: Czasami się zastanawiam, czy to normalne, że tak małe dziecko nie śpi cały dzień, ale dziewuszki ze styczniówek '09 mają te same problemy. Nie mam pojęcia jak ją w nocy usypiać, a opadam już z sił, a to dopiero trzecia taka noc

Do góry