reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mam troszke do nadrobienia :-p
Juz niedlugo dwie Mamuski sie rozpakuja :tak:
Bede czekac na zdjecia dzieciaczkow :-p i relacje z porodu :-p Tylko mnie prosze nie straszyc :-D
Tymczasem musze wyjsc z pieskiem :tak: I przy okazji skocze po rzodkiewki ;-)

reklama
panistepelek dziękuję bardzo. trzymaj trzymaj. ;* , będe karmic piersią wiec mam nadzieje ze uda mi sie schudnąc w miare szybko. :)
dorom5 Obiecuje Ci, że jezeli bd miala ciezki to uprzedze Cie żebys nie czytala opisu mojego porodu . ;P ;)

fatalnie sie dzis czuje.. plecy bolą , skurcze leciutkie nie wiem mozna to jakos zalagodzic? moze ktoras zna dobry sposob na zlagodzenie bolu plecow. ?

witajcie

ja tylko na chwile...
jak was czytam to... ja tez znów tak chce:-)

a w ogole własnie wystukałam 2 zębolka:-)

Maagda rozumiem :tak:
zgadzam sie i dobrze robisz ze ogladasz - psychicznie bedziesz przygotowane na wszystko a tak to na porodowke jedziesz w nieznane :nerd:
Ja jak lezalam na patologgi to o 5 rano jechali z rodzaca na porodowke(obok) a o 5:05 juz slyszalysmy placz dziecka :-) potem jak sie pytalysmy poloznej to powiedziala ze kobieta silne skurcze poczula o 4:30 , wiec wsiadli w auto i jechali do szpitala a ze bylo blisko wiec o 4:45 byla na izbie a tu wody odeszly , lekarz patrzy a tu full rozwarcie i biegiem na porodowke - tyle co weszla na lozko dziecko wyskoczylo :-):-D

Co do wagi ja przytylam jakies 15 kg a jak wyszlam ze szpitala to wazylam 67 kg wiec 2 kg wiecej niz przed ciaza :-) a potem to kg szybko mi polecialy w dol:tak:

Krystynka ,Maagda uwierzcie mi jak dziecko sie urodzi to nie bedziecie mialy czasu cokolwiek zjesc , taka bedzie gonitwa :-) no chyba ze dziecko spi to mozna cos zjesc chodziaz ja osobiscie wtedy pralam ubranka , prasowalam albo razem z Ala spalam :-):rofl2:

Ostatnia edycja:
Panistepelek - pączki juz sama ilością kalorii odstraszają, ale jak tu się nie skusic na takiego grubaska chociaz raz w roku? :-D

Maadzia - chyba masz stalowe nerwy, cos czuje, ze ja niemalze od razu wyladowalabym nad miska :-D :rofl2:

Dorom - masz to jak w banku. straszyc nie bede. :-D:-D:-D Jak trzeba bedzie minę się z prawda :-D.

Polna_N - pocieszyłas mnie z tymi kilogramami ;o) normalnie sobie gdzies to zapisze...

polna_N tez tak mysle, ze nie ma sie czego bac. Poza tym ogladajac te porody moge naprawde sie przekonac ze to nie jest takie straszne jak to opowiadają . :)
Co do wagi .. zazdroszcze Ci mam nadzieje ze jak bd wychodzic ze szpitala tez bede taka chudziutka . ;D
krystynka88 wydaje Ci sie. ;) ogladnij sobie zobaczysz ze to nie takie straszne . ;)

Asiowo to bierzcie sie do roboty :-p:-D
I Gratuluje 2 Zabka :tak: teraz pewnie beda wychodzily jak gzryby poddeszczu :-):rofl2:

Krystynka ja mowie na swoim przykladzie z kg , nie wiem jak bedzie z Wami:-pja juz po porodzie nie mialam praktycznie brzucha , ot taki malutki oponek :-) a mnostwo babek po porodzie mialy jeszcze takie zwisy zbednych kg , fuuujjj :baffled: wiesz ja tak zauwarzylam ze za siebie trzeba sie zabrac odrazu po wyjsciu ze szpitala bo potem jest trudno pozbyc sie kg :dry:

panistepelek jak mozna nie lubic paczkow ? :szok: toz to same pysznosci :-)
a jeszcze taki z kremem smietankowym albo czekolada :rofl2::zawstydzona/y::-)

magda- ja np jestem na dziennych studiach,ale jest ciężko.... :dry: i na razie chyba dam sobie spokój, a od nowego roku od października chce iść na inny kierunek na Akademię Medyczną, też na dzienne.(teraz siedzę i" zakuwam" biologię i chemię-jak Ludwik mi pozwala :-p) Mały wtedy będzie już większy ,(nie wiem jak to będzie z karmieniem piersią, może jakoś pogodzę) ale faktycznie lepiej iść uczyć się dziennie...Nawet nie ze względu na pracę ,ale jak masz zajęcia co dwa tygodnie to materiału do nauki jest potem dużo... Ponoć:-p

Umi
- Mój syn ma wilczy apetyt...nie wiem co mu się stało:-p Cały czas jest głodny... Jak kiedyś go karmiłam z 8 razy to teraz 12 razy go karmię:confused::-p Ajest taki duży:-)..(na cycu przytył już prawie 3 kg,ale chłopak może być duży:-p) Tatuś ma 194 cm ,więc ma po kim:tak:

dorom,magda,krystynka- Kurczę tak rozmawiacie na temat bólu porodowego a ja wogóle nie w temacie:confused: z jednej strony chciałabym zobaczyć jak to jest,ale z drugiej strony widzę zalety cesarki...ale wady również:tak: jak będę kiedyś miała mieć drugie dziecko to pewnie też w gre będzie wchodzić tylko cesarka... Chyba, że cudem się powiększe:-p ale na prawde chciałabym przeżyć taki poród. Chociaż najwspanialszą chwilą dla mnie, była chwila kiedy odrazu po wyjęciu z brzucha pokazali mi Ludwika, (był jeszcze połączony pępowinką ze mną) a potem przynieśli mi Go, żebym dała mu buziaka( w trakcie operacji) :sorry2: Coś wspaniałego:-p Dodam że mam zdjęcia z porodu;-) i bez żadnej cenzury...:-p fajna pamiatka.

Co do schudnięcia- fakytycznie przy karmieniu łatwiej się pozbyć dodatkowych kg... Ja np jem normalnie i się nie oszczędzam, a schudłam całkiem dużo... Nawet wg lekarza za dużo:dry: w ciąży przytyłam 12 kg a już schudłam 15(tak Mały wyciąga ze mnie) ,ale fakt nie dobrze mi z tym i wyglądam źle....dlatego teraz pochłaniam jedzonko....:-p

Ostatnio mój Ludwik ma problemy ze zrobieniem kupki, ma zatwardzenie:dry: i biedny się tak męczy...:-( ale staram się nie jeść produktów zatwardzających...:confused:
Ma na buzi taką jakby wyspkę,ale lekarz mówi że to nie jest żadne uczulenie, że to normalne u niemowlaków...:confused:

Ostatnia edycja:
Polna... spokojnie, wezmiemy sie do roboty za kilka miesiecy;-) teraz małża w domu nie ma prawie w ogole to kiedy my mamy syna spłodzić:confused::-D

A co kg... nie do konca tak jest, ze jak sie karmi piersia to sie chudnie, ja karmie 8 miesiecy i co??? Nic nie straciłam, teraz dopiero jak juz mogłam diete wprowadzic i zaczelam cwiczyc to chudne... :tak:

Mam zamiar wykupic sobie karnet do fitness klubu, zobaczymy czy mąż sie zgodzi, ale zawsze bym miała jakas rozrywke i zrobie cos dla siebie:tak:

reklama
Asiowo ja kiedys pisalam ze mi sie marza trojaczki :-):-D
oooo fitness dobry pomysl :tak: a jeszcze ile osob poznasz nowych ;-)

Pola oj normalne :tak: chodziaz czasami taka wysypka nie zniknie i trzeba mascia pomoc ale lekarz swoje wie i zawsze cos poradzi na to !!
a kupki robi codziennie ?

Do góry