reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

gosia88 Ty lepiej poczekaj do 38 tyg. bo wtedy ciaza jest donoszona.. nam zostalo kilka dni. ;) Pozdrawiam. :)
Umi2 Falszywy alarm. ;P nie no te skurcze powiem Ci zaczynają mnie wkurzac. :) za kazdym razem jak są ja sie ciesze jak glupia ze to juz , a tu dupa mijają.
panistepelek wiesz powiem Ci szczerze.. mi bardzo na tym zalezy zeby on byl.. na mysl ze moge byc w tej chwili sama jest mi bardzo smutno, nie chce przechodzic przez to sama mimo ze to piekna chwila ja sie boje bardzo.. ze mogą byc komplikacje .. wiesz chodzi o to ze chce zeby on mnie wspieral, kurcze nie wiem czemu tak jest ze jak mysle ze moge byc sama odrazu mi sie plakac chce. I najgorsze jest to ze jezeli jakas kobitka w tym samym czasie bd rodzic to on nie moze byc ze mną. ;/ Mam nadzieje ze uda sie i on bedzie caly czas ze mną. :)

Eh niby nie ide dzis juz do szkoly , a wstalam tak jak zawsze o 7..
Najadlam sie paczkow. ;P . A noc ciezka , bardzo mnie bolaly i nadal bola plecy.
Pozdrawiam. ;)
Ps. co do numerow dziekuje wam bardzo,że az 3 dziewczyny mi Go podaly takze jak tylko urodze to napisze do was 3 :)

reklama
Witam po dlugiej nieobecnosci :-)
Ja do domku wrocilam 10 lutego wiec wsumie tydzien w szpitalu bylam :tak:
Ogolnie czuje sie dobrze ,czasem mnie boli blizna ale mam nadzieje ze bedzie tylko coraz lepiej !!
Kiedys moze opisze wszystko co i jak :nerd:

Widze ze mamy duzooo nowych Mamus ;-):tak: Witam Serdecznie i mam nadzieje ze zawitacie u Nas dluzej ;-)

Maagda chyba Ty sie pytalas o to .. u mnie Maz byl przy porodzie - na samym poczatq jak mu o tym powiedzialam ze ma byc przy mnie to troszke sie przestraszyl :-D ale powiem Ci ze bardzo mi pomogl (otwieral albo zamykal mi okno w hollu gdy bylo mi duszno albo za zimno - wtedy to byl poczatek kwietnia )
a gdy Ala sie urodzila to sie poplakal ze szczescia :-):tak: P czasami tam lukal :-D i nie mial ani nie ma zadnych oporow !!
Juz drugi dzien po porodzie zapowiedzial mi ze przy drugim dziecku tez chce byc przy porodzie :-)

panistepelek snieg to powinien mezczyzna odgarniac :-p

Odpisywac wiecej nie bede bo mi sie nie chce :-D ale teraz bede na biezaco :tak:;-)

Witam!
U nas nocka dobra. Adaś spał od ok.23 do 7:15. Teraz śpi od 9.

Maagda_ no ja miałam o tyle dobrze że w wakacje rodziłam.. Tylko że musiałam po wakacjach się przenieść do innej szkoły..
Ja rodziłam ze swoim G. i powiem Ci że poród zniósł dzielnie i wcale się nie patrzył 'tam' trzymał mnie za rękę i głaskał.. A jak Adaś się urodził to nawet pępowinkę przeciął i zdjęcia porobił.. Ja osobiście polecam.

umi2 krystynka88 ma rację, końcówka wydaje się być dłuższa od całej ciąży. Ja też już pod koniec nie miałam siły i chciałam żeby coś się ruszyło..

BlackWizard współczuję pomyłki urzędniczki.. No ale tak czasami bywa.
A swoją drogą to ładna z Ciebie dziewczyna.

panistepelek mój Adaś ma tak samo, jak tylko zobaczy że mu zdjęcie chcę zrobić to się odrazu cieszy i dziwne pozy przybiera..
W szpitalu była z zastojem nerki, co jest częsą przypadłością u kobiet w ciąży między 20 a 30tc. No ale to tylko tydzień był..
No podobnie do szkoły chodziłyśmy tylko że Ty już ją ukończyłaś, a ja kończyłam 2klasę i musiałam się przenieść..

Umi2 pytalame Ciebie wczesniej czy chodzisz jeszcze do szkoly, czy masz przerwe?
Galarecia u mnie jak sie uda tez bd rodzic z chlopakiem. :) a co do szkoly to przenioslas sie z wlasnego wyboru?

Maagda_ ja niestety nie miałam wyboru, musiałam się przenieść zaocznie, bo wszyscy pracują i nie miałby kto siedzieć z Adasiem wtedy kiedy ja byłabym w szkole.

Witam... ;)
Kto juz zjadl pączusia? Ja zakupiłam 20 takze zapraszam:-D

Pola997 - oj fakt dluzy sie dluzy jak to Maagda powiedziała.

Maadzia - moze razem sie rozpakujemy? ja bede czekac na Ciebie a Ty na mnie :-D:-D:-D Fajnie byloby jeszcze jakby maluszki nie stawialy oporów;o)

Gosia88 - a co u Ciebie ma byc? Faktycznie poczekaj do 38 tc a potem pros o skurcze:-D

Panistepelek - wazne jak teraz jestes nastawiona;) nie wiesz, ze kobieta zmienna jest? ;-)

Galarecia - Adas dal mamusi czas na pączusia;o)

A moj uparciuch nadal ani drgnie... A ja juz chce go miec w ramionach...

Galarecia aha rozumiem.. ja nie musze sie przenosic , bo mama bd siedziala z malą pozatym i tak ja mam koniec roku pod koniec maja wiec o tyle mam dobrze.
krystynka88 hehe jak dostaniesz skurczy to napisz mi esa to zaczne biegac po schodach, chyba ze ja dostane pierwsza to napisze. ;P Kurcze wydawaloby sie ze te dzieci chcą wyjsc jak najszybciej z brzucha , bo tam nudno a tu widzisz .. nudno nie nudno , a nadal siedzą . :p
Kurcze jeszcze od kilku dni normalanie jak mala sie wierci to az mnie to boli .
A juz nie wspomne jak mi brzuch twardnieje .. to ciagnie tak do dolu.. czasami mam wrazenie ze mi zaraz wszystko wyleci.

Maadzia - nie ma sprawy, jak cos to bede pisac:tak::tak::tak:, ja mam podobnie jak Ty... Czasem mam wrazenie, ze dzidzia sie juz nie miesci i przy kazdym ruchu boli jak cholercia. Na dodatek wyraznie czuc jego cialko;o) Jak brzusio Ci twardnieje to masz trudnosci z oddychaniem? Bo ja czuje taki opór...

Krystynka niby jak ktos nie zje dzis paczka bedzie mial pecha :-):-D

Ja zakupilam tylko 8 i wiecej kupowac nie bede a tym bardziej smazyc :sorry2:

Maagda a potem masz zamiar isc na studia albo gdzies zaocznie czy odchowasz Core i wtedy pojdziesz ??

reklama
krystynka88 ok trzymam za słowo. Tak jak twardnieje mi brzuch to ciezej oddychac, chodzic, lezec, siedziec nawet wyprostowac sie nie moge.
polna_N ja po wakacjach mam zamiar isc do technikum, albo do szkoly fryzjerskiej.. wolalabym nie isc zaocznie , bo wedlug mnie to nie to samo co dziennie.. w rok czy 2 lata nie da sie zaliczyc materialu technikum czy liceum ktore trwa 3-4 lata , pozatym teraz wystarczy isc do liceum zaocznego , placic co miesiac i zdac. Wiec co mi po tym. ? ale wiesz kazdy ma swoje zdanie na ten temat.

Do góry