reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam!
U nas Adaś wczoraj zasnął przy butli o godz.21:szok::tak::-) Skukces. I spał do 6:50. A teraz go ululałam.
Walentynki można powiedzieć że nic specjalnego. Byliśmy na dyskotece ale była tak lipna muzyka że ok.1:30 się zmyliśmy.. Ale dostałam ładne różyczki w doniczce.

Maagda_ no niestety dziecko dużo kosztuje.

dorom5 no 4lata to chyba spora różnica.. Ja mam 6lat starszą siostrę ale jakoś super dobrego kontaktu z nią nigdy nie miałam.

AdiLea no to nie poszło po Twojej myśli..

panistepelek jak Adaś troszkę podrośnie to i ja mu taki zrobię.. Zobaczymy czy i jemu posmakuje..

EWI44 gratuluję dobrych nocek i oby już tak zostało (cieszę się że przestawienie łóżeczka i 'wpychanie' jedzenia pomogło).

reklama
Kasia 123 nie ma co czuc sie podle stalo sie to teraz trzeba stawic temu czola. W szkole tez mialam indiwidualne ale jakos tak dopiero od 6 miesiaca bo poczatek chodzilam normalnie a pozniej byly wakacje wiec od wrzesnia zaczelam taki tokm, niestety teraz mam ferie a po nich musze wrocic do normalnego toku nauki zobaczymy jak to bedzie bo narazie az tak ciezko nie jest. A co dotego co napisalas o tacie zbigiem czasu mysle ze to sie zmieni bo mialam podobnie a jak się Mikołaj urodzil to mi wszystko pomogl pozalatwiac (bo kurcze przez to że nie mam tych 18 lat nic sama nie moge). Moj synek to w domu temat numer jeden ja zeszlam na dalszy plan:p ale wkoncu co sie dziwic nie jestem wkoncu tak slodka jak on :] No fakt ze to nie same przyjemnosc ale tez mnostwo obowiazkow ale co Cie nie zabije to Cie wzmocni ;) pozdrawiam ;)

14 lat i w ciąży- czyli dziecko będzie miało dziecko. No ale mam nadzieję że rodzice będą dla Ciebie wsparciem i że pomogą Ci w wychowaniu dziecka. Ojciec pewnie też się przełamie, na razie jest zły ale przecież jesteś jego córką więc nie przestanie cie nagle kochać. I głowa do góry- bo wszystko przed tobą, jak ktoś cie spisuje na straty to nie wierz w to. Kończąc szkołę średnią będziesz już miała odchowane dziecko, które można posłać do przdczkola a sama możesz studiować, zostać lekarzem, prawnikiem czy co tylko sobie wymarzysz.

Kasia!!! Będzie dobrze, moja mała ma ponad dwa miesiączki, mieć dziecko to coś najcudowniejszego na świecie!!! To cud natury:tak::tak::tak:Trzymam kciuki.

Umi2 - Ja nosze kurteczke, to widac, mam plaszczyki ale w nich wydaje mi sie ze bardziej widac bo brzuszek juz calkowicie odstaje :tak: No ja tez mowie o takich biodrowkach, o takich z wyzszym stanen nie ma mowy :-p
AdiLea - Ja pewnie tez bede :-( Teraz w czasie ciazy to potrafie poplakac sie z byle powodu (ale mam tylko czasami takie dni) :tak:
Madzia - Ty sie boisz a zostalo Ci 13 dni, a ja mam przed saba cale dlugie 9 tygodni, a juz chce maluszka :tak:
pola997 - No to widze ze prawie kazda z Was miala takie momenty zalamania po porodzie przy dziecku, wiec juz wiem ze i mnie to czeka.
EWI44 - Super ze Malutki teraz jest spokojniejszy :tak: Musze pamietac na przyszlosc ze to dziala.
Galareciu - No 4 lata to duzo. Ona teraz ma faze 'biegania' za chlopakami, wiesz o co chodzi ;-) Tak ze dziecko z niej jeszcze :tak:

galarecia - Napisali, że ten budyń można dziecko 7 miesięcznemu podać, czyli w sumie mogłabyś już zrobić synkowi.

umi - Oj... oststsnio na majówkach dziewczyny też pogubiły sie jak moja córcia ma na imię. Mianowicie KLAUDIA tylko często piszę Klaudynka, bo tak zdrobniale na Nią mówimy.

A ja dostałam wczoraj okres. Ciekawe czy tym razem też będzie bolała mnie tak głowa.

Wczoraj nie skończyłam pisać wiadomości, bo Julka zaczęła mi wyć :dry:
Anemie właśnie miałam, tak jak pisałam. Morfologię sobie zrobię, bo zaczyna mnie to niepokoić. Dziś też sie słabo czuję, ręce mi się trzęsą, w głowie mi się kręci :baffled:
Ale za to od wczoraj strzępki szwów wypadają ze mnie strasznie. Czyli w końcu się goję ;-) No i prawie nic mnie nie boli.

Julka wczoraj skończyła miesiąc, ale ten czas leci :tak:
No i wczoraj miała jakiś dziwny dzień, spała jak zabita, budziła się tylko na jedzonko, a apetyt miała straszny. Nawet po kąpieli ładnie zasnęła, co się zdarzyło po raz pierwszy :-). Za to dziś od 4 rano co godzinę się budziła, jeść za bardzo nie chciała, ale po chwili znów zasypiała.

Apropo płakania i dołowania się po urodzeniu to ja przez pierwszy tydzień miałam jakby depreche. Jak ktoś uwagę mi zwrócił uwagę, że coś mogę zrobić inaczej to ryczałam jak głupia i miałam wyrzuty, że nie jestem dobrą matką.

Załączniki

• Obraz 114.jpg
    Obraz 114.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 46
Black - Najgorsze ze moja kuzynka miala depresje (ciagle plakala) az 6 miesiecy po porodzie :no: Naprawde koszmar, nikomu nie chciala dac Malenstwa nie dawala sobie pomoc :no: Oby mnie cos takiego nie zlapalo.

reklama
Wlasnie wrocilam ze szpitala i juz na 100% wiem ze to okres:dry:. Dostalam jakies tabletki antykoncepcyjne i ma byc ponoc dobrze.

Z ta depresja poporodowa to jest roznie. Ja przez dwa tygodnie mialam takie napady glupawki ze non stop sie smialam. A ciezko bylo z rana po cesarce:-p bo wszystko ciagnelo.

Black sliczna corcia..:-)

Ostatnia edycja:
Do góry