reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorom5 ja tez idąc widze jak te babki w naprawde chamski sposob patrzą się na brzuch. Ale nie zwaracam na to uwagi i ide dalej. ;) staram się nie przejmowac tym.
panistepelek nie no az tak zle nie jest, poza tym mowilam mojemu lekarzowi , ale powiedzial że nic mi nie przepisze bo 2 tyg do porodu zostalo wiec to normalne.
EWI44 a walentynki szczerze? nic specjalnego dostalalam od mojego bukiet tulipanow i bombonierke. ;P posiedzielismy razem, pogadalismy .. dla mnie normalny dzien. ;)

Oj powiem wam dziewczyny, że mialam fatalną noc. Obudzilam sie o 1;45 , bo strasznie twardnial mi brzuch, mialam bol plecow najbardziej na dole, i bylo mi strasznie niedobrze.. tak dziwnie mnie brzuch bolal. Przelezalam tak do 4 .. pozniej usnelam naszczescie .. ale strasznie sie nie wyspalam.. lezac tak myslalam ze zaczynam rodzic. ;P ale niestety falszywy alarm. :)

reklama
O myślałam ze bede miała wiecej do nadrobienia. Tak wiec witam sie dzisiejszego ciepłego choć bardzo zasnieżonego dnia. Jak tam po walentynkach? A i wiecie co? Odwołuje ze wózek który zakupilismy to krowa która nie chce skrecac... Okazało sie ze gdybym przestawiła raczke to zdrugiej strony prowadziłoby sie lżej... Ale to dziwne bo takie wózki skoro robia to powinny sie z każdej strony dobrze prowadzic a nie:-p
Maagda_ Ja miałam szczescie bo duzo rzeczy dostałam ale jak przyszło mi kupic wózek lózeczko i dokupic kilka potrzebnych rzeczy to doznałam szoku widząc kwote własnie na ponad 1000 zł. Masakra. Ja tez sie dzis budziłam bo albo było mi za goraco albo za zimno albo przygniotłam małego i mnie skopał tak ze do teraz wydaje mi sie ze mam wewnatrz siniaka, a potem łapały mnie skurcze nóg :-(
dorom5 Piekne to były czasy gdy ja miałam 17 lat:-) czyli nie tak dawno:-p ale fajie wtedy było:-) a co do kłutni to przynajmniej wam sie nie nudzi ja to moge sie z psem pokłócic ewentualnie z mamą ale w mame niczym nie rzuce :-p Ja nie mam tego problemu spod mojego płaszcza nie widac brzuszka, ale jak jestem gdzies gdzie sciagam kurtke to własnie widze spojrzenia ale bardziej na zasadzie " Ej ona jest w ciazy czy tylko tak wyglada?"
pola997 ja zawsze chciałam miec 2 synów ewentualnie 3 ale jedna to musi byc córeczka:-p nie wiem czemu alemarzy mi sie czesanie, plecenie warkoczyków i łazenie na zakupy po sukienki:-)
AdiLea Przeciez przez 9 miesiecy okresu nie widziałas:-p A to prawda ze po porodzie jest mniej bolesny?
EWI44 Super ze Mareczek coraz lepiej spi. Wietrzysz mu pokój? czy moze znalazłas jakis inny sposób?
dranius No i wszystko sie wyjasniło:-)

witam sie j ja ...
u mnie już po problemach net chodzi i komputer mamy już nowy <stary nam się spalił> więc teraz bede na bierząco .......nadrobić nie dam rady bo jest ponad 20 ston

GALARECA , mały rano jak wstanie je kaszke to ok7-8 potem ok 10 serek i spanie wstaje tak 12-13 to je zupke ,potem tak ok 15-16 kisiel .....ok 18 cos mu daje i pezrd spaniem mleko .....wiec je normalnie

Ostatnia edycja:
EWI44 - No tak jak sie opiekowalas bracmi to nie musialas sie martwic ze ze swoimi Maluszkami nie dasz sobie rady. Ja sie boje ze sobie nie poradze, rozplacze sie z dzieckiem i tak to bedzie :dry:
Maagda_ - Ja juz mojemu B. powiedzialam ze jak bedzie 2 tyg. do terminu to zaczynam go straszyc ze rodze :-p Wczoraj jak bylam u niego to mialam delikatne skurcze, ale to chyba te co wystepuja juz w IIItrym. i tez juz go straszylam :-D
Umi2 - U mnie jednak brzuszek widac. Sąsiada tez sie nie spowiadalam ze jestem w ciazy i teraz dopiero patrza a tu dslownie "pilka" pod kurtką :tak: Ale caly czas mieszcze sie w swoj rozmiar spodni ktory nosilam przed ciaza :tak: Własnie wczoraj zalozylam sobie biale spodenki i sie ucieszylam.
oliwka_11 - Dawno Cię nie było, wiec witam :tak: Dobrze ze z netem wszystko ok. i ze bedziesz z Nami na biezaco ;-)

dorom5 W dżinsy tez wchodze ale takie biodrówki bo jak są wyzsze to brak szans, a wczoraj to chciałam dla mojego T spódniczke ubrac i sie nie dopiełam a jeszcze przed feriami w niej latałam :-( Co do brzuszka to u mnie tez go widac jak sie człowiek wpatrzy ale jesli ktos nie wie ze jestemw ciazy to sie tego nie doszuka oczywiscie w płaszczu bo tak to widac:-p
oliwka_11 No to mam nadzieje ze tym razem juz bedzie wszystko ok znetem kompem i ze wszystkim:-)

Wybudził mnie w nocy monitor oddechu bo sie bateria skonczyła i zaczal wyc:dry:.. Ale pomijajac to, noc przespana od 23 do 6:-).

umi liczyłam ze jeszcze przez kilka miesiecy bede miala spokoj:-p. Faktycznie mniej bolesny.
dorom5 ja płakałam na poczatku przy durnej zmianie pampersa bo nawet to mi nie wychodziło:-p

dorom5 hehe no ja wczoraj normalnie myslalam ze sie zaczyna.. ucieszylam sie a tu nic.. ;P kurcze chcialabym juz urodzic mimo , że zaczynam sie troszke bac. ;)
Umi2 ja do 6-7 miesiaca miescilam sie w biodrowki. A teraz mowy nie ma mowy. Przytylam juz 18 kilo ale szczerze wam powiem to poza buzią, biodrami, brzuchem no i oczywiscie cyckami nie widac ,że tak duzo przytylam. :) mam nadzieje ze po porodzie w miare szybko schudne. :)

AdiLea to mnie pocieszyłas bo ja tam mogie miec nawet miesiac po porodzie byleby nie bolało
Maagda_ Ja na twarzy nie przytyłam w biuscie tez tylko brzuszek i rece mi sie otłusciły znaczy przedramiona bo palce naszczescie mam takie jak kiedys i troche w tyłek mi poszło. Chociaz wolałabym w biust:-p

reklama
Do góry