reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja jestem w 30 tygodniu ciąży i okazało się na usg, że urodzę pięcioraczki. Razem z mężem dziwimy się, ponieważ w naszym przypadku zapłodnienie nastąpiło naturalnie. Bardzo się boje porodu!!!
Przyszłe mamusie pocieszcie mnie i podzielcie się z nami ile wy bobasków nosicie pod swoim serem.

reklama
witam:)

umi- ja tez bym chciała mieć córkę,ale marzą mi się trzej synowie:-p czwarta może być córka hehe;-) ja np nie tyle co przytyłam ile byłam trochę opuchnieta.... bo tak to jak miałam kurtkę to w ogóle nie było widać brzucha... teraz już brzuszka nie mam wcale (efekt smarowania różnymi preparatmi:-p najbardziej polecam mustele)no i nie zastąpione ćwiczenia(obecnie sama w domu ćwiczę troszkę), nie długo zamierzam się zapisac na areobik, żeby wzmocnić mięśnie:-p

dorom- mi też się zdarzało ryczeć ,przy ubieraniu, przewijaniu... jak Mały płakał... Przez pierwsze pare dni płakałam non stop...:dry: bałam się że popadne w jakąś depresję poporodową.... ale ponoć często zdarza się na początku że matki tak reagują, po czasie mija samoistnie:tak: dasz sobie radę na pewno... Jak ja sobie dałam to Ty też:tak: w ogóle nie byłąm gotowa do roli matki... ta cała sytuacja momentami mnie przerastała.

od wczoraj mam wrażenie że Młodemu się więcej ulewa...:dry: i nie wiem czy tak ma być ,czy robię coć źle, czy On się przejada... nie wiem:confused:

pola997 jakie ćwiczenia? mustela faktycznie działa. został mi do zrzucenia jeszcze 1kg i nie moge sie go pozbyc:dry:.
właśnie moja mała od kilku dni jakos tez wiecej ulewa..Czasami musze sie przebierac kilka razy dziennie bo co ja podniose to jestem cala zarzygana:dry:.
BlackWizard moze zrob sobie badania krwi bo takie omdlenia nie sa normalne..

AdiLea-mam jakąś płytę z ćwiczeniami, dostałam od siostry, i staram sie wykonywć je, zwłaszcza żeby wzmocnić partie brzucha i ud... na razie ćwiczę dopiero od ok 14 dni (wcześniej mi się nie chciało:dry:) ale fakt efekty są, bo brzucha nie ma w ogóle:-) tzn tej zwisającej skóry... ogólnie szybko udało mi się dojść do dawnej wagi(nawet schudłam przy tym karmieniu więcej niz powinnam:dry: teraz usiłuję to nadrobić...) a co do tego jednego kilograma, może dlatego że karmisz, ja mam wrażenie że momentami moje piersi ważą ok 1 kg jedna :-p

Black -faktycznie zrób sobie badania, mi wyszło że mam niską hgb i żelazo...:dry: a zażywasz jakieś preparaty witamonowe???

Black - Ja też radze byś zrobiła sobie badania bo może jakaś anemia Ci sie wdała.

U mnie wczorajszy dzień całkiem niezły. Wprawdzie w dzień z mężem bylismy trochę pokłóceni i wogóle ale wieczór był super. Niestety na seans filmowy się nie załapaliśmy, bo biletów zabrakło ale pojechaliśmy sobie do baru. Potem w domku winko... Pierwszy raz po 1,5 roku piłam i po dwóch lampkach w głowie mi już szumiało :p Klaudia nocowała u Dziadków na dole a ja wreście porządnie się wyspałam.
Dziś u Nas zima na całego. Byłam z córcią na dworze a potem naciągnełam męża żebyśmy pojechali gdzieś bo chciałam zdjęcia porobić. Trochę zmarzłam ale warto było.

black- ja tez mialam anemie przez ciaze i nadal mam nawet hgb jeszcze troche spadla... wiec musisz sobie morfologie zrobic i to jak naszybciej no i brac witaminki;] :tak::-)zeby sie wzmocnic... Bo z omdleniami zartow nie ma ... takie moje zdanie;-)

Cieszę się, że utworzyliście ten wątek, jestem w podobnej sytuacji. Ja mam dokładnie 14 lat i 6 miesięcy. Od 3 lat mam tego samego chłopaka. Pierwszego okresu dostałam 5 miesięcy temu. Chciałam zobaczyć jak to jest i uprawiałam sex z moim kochanym Pawełkiem. Zabezpieczyliśmy się-prezerwatywa nie zdała egzaminu. Miesiąc temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Mam teraz inwidualne nauczanie. Jestem w 8 tygodniu ciąży. Mój tato nie chce mnie znać, moja mama jest cały czas ze mną. Czuję się podle, nie wiem co w tamtą noc we mnie wstąpiło! Termin mam na 18 września.

Ostatnia edycja:
OLIWKA Fajnie że znów się pojawiłaś. Masz normalnie te problemy z tym netem jak nie to to komputer no ale może teraz już będzie lepiej.
BLACK WITAminki, witaminki i jeszcze raz witaminki.
UMI NO Łużeczko przestawilam no i wietrze pokój. Mi się wydaje że te przestawianie działa. Bo mały potrafił ogromne ilości mleka zjeść a często się budził a teraz to spokój. No i wciskam mu przynajmniej 200 ml. I jest git.
Justynkę chyba choroba bierze bo już coś jej na gardle wisi i katar ma. Ja też już źle się czuje i jutro pewnie do lekarza pojedziemy.

reklama
EWI To dobrze ze cos poskutkowało bo oboje sie meczyliscie i ty i synek. Chyba zaczne wierzyc w cos takiego jak
Feng Shui:-p
panistepelek Uwielbiam zdjecia ( na których mnie nie ma:-p ) Świetna pamiątka:-) A własnie to twoja córeczka ma na imie Klaudia czy Klaudynka? bo sie pogubiłam kiedys pisałas klaudynka chyba ze klaudii uzywacie jako zdrobnienia?:-p
pola997 O jak ja bym sobie pocwiczyła... az ci zazdroszcze tego ze sobie cwiczysz i szybkiego powrotu do formy

Do góry