reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi2, dranius aa to ja przepraszam bo nie napisala że odpisuje do Ciebie i to dziwnie wygladalo. ;) Jeszcze raz przepraszam
Umi2 hehe widze że nie jestem tu jedna. ;) tez jestem jedynaczką . ;)
Dorom5 eh zawsze tak jest powiem Ci , że ja czasami zazdroszcze tych kłotni , pewnie dlatego że gdy nie ma ze mną mojego Krzyska to siedze sama jak palec. ;P Naszczescie za niedlugo bd miala swoją kruszynkę przy sobie. ;)

Oj powiem wam kobitki , że ja to sie chyba rozdwoje za ok tydzien , bo corac czesciej brzusio boli , miednica, wogole brzuch jak kamien. Poza tym czuje , że chyba urodze wczesniej. :)

reklama
Madzius - Najwazniejsze wsumie jest to czy dajesz sobie rade , a reszta sama sie ulozy;-) Mieszkasz z rodzicami? A jak ma na imie twoje dzieciatko? Zrob sobie suwaczek :tak:;-).
Maagda- Ja tez tak sie czulam ze nie donosze , a okazalo sie ejszcze ze przenosilam :-D mala sie urodzila dzieki pani Midwife:-D bo inaczej pewnie czekalo by Mnie wywolanie w szpitalu :dry::baffled:
czego sie strasznie balam :nerd:
Przewaznie pierworodki rodza po termienie a na kiedy masz termin dokladnie?:confused:
Boisz sie porodu ??

Mamusia Blaneczki ja byłam pewna że urodzę przed terminem choć mój lekarz prowadzący ciąże powiedział że pewnie urodzę tydz albo dwa po terminie.. No a urodziłam w 38tyg. I znam wiele młodych mam i pierworódek które urodziły przed terminem.

madzius witaj.
Prosiłabym na początek o napisanie czegoś o sobie na wątku https://www.babyboom.pl/forum/mlodziutkie-mamy-przyszle-i-obecne-f236/poznajmy-sie-16614/ i zapoznanie się z regulaminem https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...-f236/jestes-nowa-przeczytaj-regulamin-22120/.

Maagda_ a planujesz zamieszkać ze swoim Krzyśkiem??

Mamusia Blaneczki ja mam na 1 marca. ;) jeszcze 2 tygodnie. ;P zobaczymy kiedy bd chciala to wyjdzie. ;)
Galarecia tak . moj ojciec przyjezdza na poczatku kwietnia i remontuje gore . ( mam domek piętrowy) i mysle ze w maju już bd mogli sie wprowadzic. ;) Juz nie moge sie doczekac. :p

Ja wlasnie zrobilam ciasto z duszonymi jabuszkami . ;)
Powiedzcie mi czy twardnienie brzucha to skurcze? Bo powiem wam że mi bardzo czesto twardnieje brzuch , czasami jest tak że przy tym czuje lekkie skurcze i kluje brzuch , a czasami twardnieje i nic nie czuje. ?

Galareciu - A nakładasz sobie na wloski czasami takie wielkie walki? Troche jakby prostujace, ale wloski sa delikatnie falowane? Bo ja jak mam czas, ale to troche zajmuje, zalozenie, wysuszenie... ale zeby tej prostownicy nie uzywac to musze kombinowac.
Maagda_ - Własnie za pol miesiaca, zazdroszcze bardzo! :tak: No ja zawsze chcialam byc jedynaczka przez te klotnie, ale ost. stwierdzilam ze fajnie ze mam siorke. Zawsze pomoze, a jak mam dola i B. nie ma przy mnie to tez moge sie wygadac, wiec nie jest zle.

Maagda - Twardnienie, tzw. stawiania to nie to samo co skurcze. Ja niestety prawie przez cały czas miałam twardy brzuch no ale u mnie był problemu z ciążą.

Najpierw były zagrożenia przedwczesnego porodu a później Mała nie chciała wyjśc na świad, bo urodziłam po terminie.

Zrobiłam dziś Klaudi budyń: mleko modyfikowane, mąka i żółtko - bardzo jej smakował. Następnym razem zrobię kisiel.

Miłej nocy.

Maagda_ no to fajnie. A planujecie ślub??
Masz już wszystko przygotowane dla dzidzi?? Łóżeczko, ubranka, kosmetyki, wózek??
Co do skurczy to skurcz porodowy trwa króciutko i wygląda to tak jakby dziecko w brzuchu się wypychało. Brzuch jest bardzo napięty i odstaje bardzo (takie wybrzuszenie). Mam nadzieję że mniej więcej wiesz o co chodzi.

dorom5 nie, nie nakładam takich wałków. Wolę chyba prostownicę bo szybciej.
A ile siostra ma lat (jeśli pisałaś to przepraszam ale nie doczytałam)??

panistepelek a Ty próbowałaś?? Dobre to wyszło??

Ostatnia edycja:
dorom5 no widzisz Ty masz sie komu wygadać , a ja jak siedzialam sama to moglam liczyc tylko na psa .. niestety zdechla we wrzesniu.. po 10 latach. Wiadomo mam jeszcze przyjaciol , ale nie zawsze ja albo oni mają czas a Ty masz siostre. ;) zazdroszcze . ;) chcociaz wolalabym brata. :p
panistepelek ja mam takie wybrzuszenia w jednym miejscu , są tak twarde że wydaje mi sie jakby miał mi popękać brzuch,
Galarecia ślub za ok 3 lata. bo chce szkole jeszcze jakaś skończyć.
Co do skurczy to własnie mam takie wybrzuszenia zawsze jest jedno lub 2 takie bardzo twarde .. one zazwyczaj mnie nie klują tylko boli skora az.
Dla dzidzi jest wszystko łozeczko, poscie, papersy , kremy, oliwki, wanienka, smoczek, butelka , ciuszki, wozka narazie nie ma, mamy już wybrany wózek trzeba go tylko zamowic. ;) ale to jak dzidzia sie urodzi. Nawet szczoteczke i grzebyk do wlosow mam kupiony . ;D az tak duzo rzeczy nie kupilam , a na dziecko poszlo juz (nie licząc ceny wozka) ok. 1000 złoty, :szok:

witam:)

Magda- fajnie,już niedługo będziesz miała dzidzię koło siebie,wspaniałe uczucie:tak: a prawdą jest,że dziecko jest taką "żywą skarbonką" cały czas trzeba wrzucać pieniążki;-) my w sumie dużo nie wydalismy na początek, bo wózek,łóżeczko dostaliśmy. Tylko teraz kupiliśmy nowy wózek bo tamten się popsoł...:dry: co do tego twardnienia,napinania ,ja miałam od ok 25 tygodnia non stop... ;-) a te wybrzuszenia to pewnie dzidzia "ukazuję" jakąś część swego ciała hehe:-p

dorom- ja mam dwie siostry co prawda starsze,ale z perspektywy czasu doceniam że mam te siostry.... Są najlepszymi przyjaciółkami,tak jak piszesz zawsze jest się komu wygadać, i zawsze doradzą dobrze:tak:

co do dzieci ja bym chciała mieć jeszcze co najmniej jedno... Może być kolejny syn(zawsze marzyło mi się żeby mieć trzech synów...:-p.) jak będzie nas stać to tak za 3-4 lata...buź :)

reklama
Galareciu - Nio fakt za duzo roboty z walkami. Siostra jest 4 lata mlodsza, wiec musze szybko obliczyc :confused: W tym roku 17 lat, jejku ale ten czas poleciał :sorry2: Za roczek 18 jest strzeli :-) To bedzie imprezka, hehe.
Maagda_ - Nio wiec sa plusy jednak gdy ma sie rodzenstwo. Moj piesek ma 9 lat, skonczyl 8 lutego :tak: I mam nadzieje ze pozyje jeszcze dluuugo :-( ALe jest chory biedaczek.
pola997 - No 2 siostry to super, i ze starsze to jeszcze lepiej :tak:

Do góry