reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pola997 Eh to jednak sie nie zasłonie tobą:-p no cóz mnie schodzi od 40 min w zwyż zalezy od dnia i kaprysów moich włosów :-( Ja tez farbuję ale farbami 3 razy w roku bo naszczescie mi odrostów nie widac. Urok nastroszonej czupryny:-)
EWI44 A uzywasz jakichś odżywek na wzmocnienie?
dorom5 ja jako jedynaczka chciałam miec 3 njwyzej 4 no ale 6 to juz dla mnie za duzo:-p

reklama
Witajcie mamusie?
Mogę się do was przyłączyć to jest mój pierwszy post myślę że zaliczam się do młodych mami mnie przyjmiecie do swojego grona :-)

Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 19 lat dwa miesiące po ślubie zaszłam w ciążę ale córka urodziła się dwa miesiące wcześnie(32 tydz)j i wychodzi z daty licząc jak bym już biorąc ślub była już zaciążona miała być z końca lipca a jest z ostatniego maja
A drugie dziecko syna w wieku 21 lat urodził się równo w dniu terminu
Miedzy nimi jest różnica 2lata i 4 miesiące :-)

Ostatnia edycja:
Mirabelka Witaj! Zapoznaj się z regulaminem. No i udzielaj się często. Tylko proszę nie pisz portów w kilku kolorach bo ciężko czytać.
UMI Używam odżywek. Na wzmocnienie i ułatwienie rozczesywania.
Pozatym Witam z rana. Dziś wyjątkowo Justynka zrobiła pobudkę. Spadła z łużka i nawet nie płakała tylko od razu do małego leci żeby mu dokuczyc. Ciężko mi określić czy wczorajsze starania coś dały. Wykąpałam Mareczka po 20, przed 21 zasnął ale nic nie jadł. Obudził się o jakiejś 22. Udało mi się wcisnąc w niego 180 ml mleka. Spał do jakiejś 1. Dałam mu herbatkę uspokajająca i spał do 4. Zjadł 90 ml mleka no i spał aż Justynka go obudzila.

Witajcie
Dzis noc minęła mi pod znakiem koszmarów, skurczów nóg. A na dodatek o czwartek obudził mnie okropny ból w dole brzucha, ale naszczescie potrwał z 5 moze 10s. Nie mam pojecia co to było poszłam potem do ubikacji, no ale nie powórzyło sie wiec t chyba nic strasznego.
mirabelka1985 Witaj. Przychylam sie do prośby Ewi zmien kolorki bo strasznie le sie czyta :-)
EWI44 Hm... gdyby Justysia nie obudziła Mareczka to moze ta noc nie byłaby taka zła, no zreszta nie wiem jak to wygląda z twojego punktu widzenia. A nie mozesz wytłumaczyc Justynce ze nie wolno budzic braciszka ani nikogo innego kto odpoczywa? Wiem to sie tak łatwo mówi wytłumaczyc...

Witam!
U nas nocka nawet dobra. Adaś nad ranem postękiwał ale jakoś zanął i spał do 7.

pola997 ja kiedyś męczyłam się z wyprostowaniem ok.2godz.. Ale teraz już mi się włosy rozprostowały i zajmuje mi to od 30min do 1godz.

EWI44 no to masz dwoje łobuzów w domu, tylko że jeden to jeaszcze na szczęście nie chodzi.. Ale będziesz miała jak się u Mareczka chodzenie zacznie.. A jak z postępami Mareczka??
I suwaczki Ci już od dłuższego czasu w miejscu stoją.. Może zmień na inne (w sensie z innej strony) albo odśwież te co masz.
No a z tą nocką to wydaje Ci się że jest chociaż troszkę lepiej??

dorom5 niestety każda prostownica niszczy włosy, jedne mniej, inne bardziej. Tak samo z farbami czy szamponami koloryzującymi.

Mamusia Blaneczki z tego co widzę to nie od 3lat tylko od prawie 2lat..
A poza tym już pisałaś z nami kiedyś i się przedstawiałaś na ogólnym.. I nawet pamiętem że najpierw miałaś inny nick a potem go zmieniłaś..
I jakaś awantura z Tobą była (nie wypominam Ci tego, tylko chciałam żebyś wiedziała że 'stare mamy' z dłuższym starzem Cię pamiętają).

umi2 3-4 dzieci?? Ja to góra 2.. Chociaż sama też nie wiem..

mirabelka1985 witaj
Prosiłabym na początek o napisanie czegoś o sobie na wątku https://www.babyboom.pl/forum/mlodziutkie-mamy-przyszle-i-obecne-f236/poznajmy-sie-16614/ i zapoznanie się z regulaminem https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...-f236/jestes-nowa-przeczytaj-regulamin-22120/. I tak jak dziewczyny proszę Cię o mniej jasne kolory w postach bo ciężko się czyta.

hej ja urodze swoja niunie we wrzesniu i bede miała prawie dwadziescia lat wcale mnie nie obchodza uwagi innych " że taka młoda i bedzie miała dziecko" wiecie co jak czasami ide do ginekologa to on sie smieje bo przychodza do niego 15-sto latki ale z drugiej strony ja mam prawie dwadziescia i to chyba dobry moment na dziecko. mam prace wspaniałego męża i mieszkanie. wiec niech któraś z was mi powie czy nie moge być mama?:-) pozdrawiam serdecznie dziewczyny jesli ktos takze wam tak dogryza to odpowiadajcie iz to wasze zycie w którym dajecie życie innemu człowieczkowi i nie wazne w jakim wieku:-);-)

Galarecia No tak ale ja sie wychowałam sama i chciałabym zaspokoic swoje marzenia z dziecinstwa na starszego brata i młodszego i siostre:-p zawsze chciałam miec 3 rodzenstwa. No ale jak bedzie to nie wiem mam nadzieje ze nastepne bede miała tak jak zaplanowalismy po 5 latach bo w kawalerce 2 dzieci to masakra...
dranius Gratuluję szczescia:-) A czemu twój ginekolog sie smieje z 15-latek bo nie rozumiem tego kompletnie. Co za podejscie do pacjenta. Jak mój lekarz wyjechałby mi z jakims tekstem nawet nie na mnie to zastanawiałabym sie czy znalazł sie na własciwym miejscu b on ma pomagac nie oceniac.

witajcie

Ja tylko na chwilkę...:tak:
My bez ogrzewania od rana i zamarzamy juz powoli:zawstydzona/y: Mam nadzieje, ze lada chwila naprawia tą awarie!

Ja wychowywałam sie z 3 bracmi i marzyłam, że moje pierwsze dziecko bedzie dziewczynka:-);-) ale nastepne mam nadzieje, ze juz bedzie chłopczyk, wtedy pozostaniemy przy parce, a jak bedzie dziewczynka to moze pomyslimy o 3:-p

Witajcie dziewczynki:tak:
Kurde jakos Was tu nadrobic nie umiem:-pani wdrazyc sie w rozmowe:baffled:
Po pierwszw witam wszystkie nowe mamy(przyszle):-):tak:

Mamusia Blaneczki ja tez Cie pamietam.. Juz kiedys u nas bylas i to 2 razy.. najpierw zrobilas jakas awanture - chyba cos o wiedzyz ksiazek bylo jak dobrze pamietam, a potem 2 raz nas przepraszalas i mowialas, ze bedziesz sie udzielac po czym zniklas..
mam nadzieje, ze teraz troche dluzej u nas zabawisz i po raz 4 nie bedziesz sie z nami witac:tak:

Ewi kurcze to mieliscie pobudke;-)dobrze, ze Justynce nic sie nie stalo..a i ze Mareczek troszke lepiej spal:tak:

Widze, ze rozmawialyscie o tym ile dzieci chcecie miec:-)Ja tylko 2.. chyba bym sie wykonczyla majac ich wiecej.. ;-)zreszta po pierwszym porodzie przez 7 m-cy nawet nie chciala slyszec o drugim dziecku - teraz mi przeszlo.. i marzy mi sie jedna 2 cora:-)A chce syna a ja wole miec 2 dziewczynki:-):tak:

reklama
cześć dziewczyny, u mniee dzisiaj straszna noc, po 20-stej pobudce zuzi przestałam liczyć:-( ostatnio bardzo marudna jest, nawet w dzień ma problem z zasypianiem i placze. Ale jest jedna dobra wiadomość:tak: nie musi mieć czyszczonych kanalików łzowych, pojechałam z nią 60 km do dobrego okulisy i obyło się bez tego zabiegu:-D a tak się bałam:tak:

Do góry